Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-11-14 12:15:13 följande:

    Nu har vi fått svar på nipt. Allt såg normalt ut. =) Såå skönt.
    Men könet vägrar de säga på telefon. Du kan få det på en lapp när ni kommer den 12 dec sa hon. Blev helt ställd. Jag sa att vi har ju bjudit släkten på tårta för att avslöja svaret. Så jag ska åka dit på fredag klockan 9 och få det. 
    Så ska vi lämna lappen till ett konditori så ska de färga grädden inuti antingen blå eller rosa. =) 


    Men grattis!! Vad skönt att höra! =) jättekul med en sån där 'gender surprice cake!' kul att ni tar den traditionen till Sverige med !!

    ojdå kanske är någon sekretessgrej - men låter ju lite märkligt. löjligt att du måste åka dit för att få beskedet, men rutiner är rutiner. Hade ni sagt till innan att ni ville ha reda på könet?
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-11-14 13:27:20 följande:
    Ja det hoppas jag verkligen också :) tack! kan knappt borsta tänderna. Inte långt bak iallafall. Har ni också haft så? Blir som att man vill spy så fort den kommer för långt in i munnen :P

    Nää! Tar inget sånt. Det enda som hjälper är å äta regelbundet. Kan äta bröd, frukt å så. Men mat är fortfarande väldigt svårt.

    Skönt att du mår bättre :D du slipper illamåendet å så nu? Äppeljuice lät gott :) det ska jag köpa hem. Tack för tipset :)

    Kramar! :)
    jag är väldigt 'lättäcklad' så börjar hulka bara av att tänka på att må illa, så gör allt för att tänka på annat. har inte upplevt det med tandborsten än i alla fall, jag var rädd att må dåligt på tåget till o från jobbet så haft haft en äppelfestis i väskan som jag kunnat ta fram i nödfall.

    mår inte helt bra ännu, precis ätit lunch nu och då kommer alltid tröttheten och illamående krypande men inte i samma utsträckning som innan...
    jag tog i prinicp inte heller någon mediicn - klarade mig precis ändå men kanske hade jag mått bättre med tabletter eller droppar - vet faktiskt inte. 

    kramHjärta
  • Inalina
    Kumminsilver skrev 2018-11-14 10:41:56 följande:
    Okej, är bara i v.5 så får se om några symtom dyker upp om ett par veckor då. Känner mig så otålig men tycker verkligen det är som att tiden går i slow motion. Känns som en evighet sen jag plussade men det är bara 11-12 dagar sen men ändå är det nästan lika länge, lite längre till och med, kvar till ultraljud den 29:e. Längtar så efter att förhoppningsvis se att allt ser bra ut! Känner mig som ett barn som längtar efter julafton haha.
    Åh jag minns att jag tidigt kände mig jätteotålig och ville gärna få alla symptom som gick att få för att det skulle kännas 'på riktigt'.

    kände ingenting förutom lite mensvärk i v 5-6. i Vecka 7 kom symptomen med besked dock... illamående, yrsel, vallningar, kände mig sjuk och orklös och mådde jättedåligt så fort jag inte åt någonting. kunde knappt jobba och stressade jag lite på morgonen så blev hela dagen förstörd och jag blev som en zombie. Vill så klart inte skrämma upp dig, men försök att njuta av graviditeten nu när du inte känner så mkt av den Skrattande förhoppningsvis får du ju en fantastsik graviditet och är i ett lyckorus i 9 mån Flört (det var det jag hade föreställt mig i alla fall...)
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-11-14 16:03:03 följande:
    Aa förstår dig, samma här! Men har du spytt mycket? Kommer inte ihåg :) hehe.

    Usch då. Hoppas du mår helt bra snart! :) snart kommer väl spökveckorna! Jag ska hämta presenterna till mina föräldrar idag å slå in dom! Längtar så mycket tills söndag då jag får berätta för dom :) kram
    nej har inte spytt överhuvudtaget. (så visst finns det många som har det mycket värre än mig!!! ;))
    ja förstår att du ser fram emot att berätta - ska också berätta för min pappa att han ska bli morfar i helgen :) ALLA blir ju verkligen glada när man berättar en sån här sak så det är häftigt! 
  • Inalina
    BaKu skrev 2018-11-14 18:05:52 följande:

    Så roligt att det går så bra för er nu och att ni äntligen vågar njuta lite. Även om tröttheten och illamåendet är fruktansvärt jobbigt.

    Själv har jag nu börjat må illa igen. Tydligen vanligt i slutet. Ryggen håller på att knäcka mig. Har foglossning och nu börjar den stora magen ta ut sin rätt också.

    Bebisen är livad och jag tror den håller på att fixera sig vilket gör att det trycker på nerver och sparkas på revben. Det är en livlig en därinne och den håller mig redan vaken om nätterna med sina sparkar. Det är sjukt hur starka de små liven är.

    Men det är underbart att få uppleva det här. Visst hade jag varit glad om jag inte haft så ont, men det är verkligen värt det.

    Nu börjar det även bli nervöst... Mindre än 8 veckor till beräknat. Det är helt sjukt. Försöker att inte tänka på förlossningen för det lär inte hjälpa någon. Målet är bebis! Men vi försöker greppa att vi snart inte är ensamma och det går knappt in.

    Är så nyfiken på vad det är för en person därinne också. Vi vet ju inte kön och av erfarenhet från mitt syskonbarn så vet jag ju att de får personlighet så snabbt. Man undrar ju om den kommer vara lik oss, både till utseende och sätt. Vi är ganska olika till utseendet så där känns som vad som kan hända. Jag är kort och mannen lång. Jag har tunt hår och han har världens monsterkalufs. Olika ögonfärg och kroppsform. Det är så spännande. Dock är vi båda väldigt lugna av oss. Mitt syskonbarn har ärvt sina föräldrars livlighet och just nu känns bebisen mer åt det hållet.

    Ska också bli så spännande att se hur kusinerna funkar ihop sen. Syskonbarnet är ju lite drygt två år, men otroligt smart och pratar som en treåring typ. Klappar mig alltid på magen och säger att bebisen är därinne och att när den kommer ska de leka och läsa och gå ut med vagnen. Lägger ofta örat mot magen för att lyssna.

    Ja tjejer, njut! Det är så mycket spännande som händer och när jag ser tillbaka så är det så intressant att se hur ens tankar och funderingar ändras under resan...


    hej vännen!!

    det är alltid så spännande att läsa om hur det går för dig då vi andra ligger lite 'efter' men vad jobbigt att du mår illa igen :( finns det några övningar eller nåt man kan göra för att foglossning ska bli bättre? så du slipper ha så ont i ryggen? jag är själv lite nervös över att få ryggont då jag vanligtvis tränar mkt men nu inte varit på gymmet på 3 månader, ska försöka börja gå dit igen nu när jag mår bättre..

    8 veckor låter som ingenting! och jag som tycker allt går så långsamt för mig själv!! 
    vi har tyvärr inga syskonbarn ännu utan detta blir första bebisen i bådas familjer. blir ju otrolgit mkt uppmärksamhet från alla misstänker jag, min man har 4 syskon så många är väldigt exalterade över att bli faster o farbrorFörvånad! låter som att du har ett underbart litet syskonbarnHjärta

    jag håller med om spänningen att se hur barnet kommer se ut och på vilka sätt hon kommer vara lik oss båda!! det är ju nästan det som är mest spännande med allting Solig 
    förstår att du ser fram emot mini nu, och så skönt att du kommer hinna ta det lite lugnt hemma själv och pynta och göra iordning innan stormen kommer haha FlörtBaby
  • Inalina
    gammelpysen skrev 2018-11-15 21:20:32 följande:

    Hej alla,

    Idag fick Vi komma in på extrakoll eftersom magen ömmat senaste veckorna. Precis som alla skriver på alla forum så var det ingen fara. Moderkakan ligger framtill så det lär dröja innan jag känner något.

    Tänkte att det kunde vara skönt att höra eftersom jag ligger några veckor innan de flesta här


    hej! så skönt att allt såg bra ut. jättebra att få lite updates från er som ligger före i tråden!

    Jag har också ont till o från i magen som att det 'drar' mest i övre delen och även en del smärta i svanken. har ett stillasittande jobb så vet inte om det är det eller något annat ang ryggvärken. men det mesta verkar ju vara normalt som man mår lite dåligt av så bara o härda ut antar jag ;) kram!
  • Inalina
    gammelpysen skrev 2018-11-19 16:07:54 följande:
    Idag kände jag riktig smärta i både rygg och höger sida av Magen, upptill. Sjukt ont. Först innan lunch, andra gången runt 14. Har googlat en massa och verkar vara vanligt. Blev rätt orolig men har en läkartid i morgon för vanlig provtagning så tänkte ta det då.
    hej!
    har inte vart inne här på ett tag, men intressant att läsa era inlägg. Jag har fått ritktigt ont vid flertalet tillfällen senast veckan precis vid naveln (är i v 14) så att det gjort ont när jag trycker där, men även konstigt och väldigt ont vid sidan på magen när jag böjer mej ner eller liknande. skönt att det verkar normalt (åtminstone i den här gruppen)

    har läst lite om navelbråck och blev såklart rejält orolig - men hoppas det istället är något tillfälligt!

    min mage syns inte ens (ser ju ut o vara gravid i 8 mån efter middagen - men så har det alltid varit..) känner dock att jag får stå o hålla in magen en del på jobbet då jag inte berättat för kollegorna där ännu, ska bli skönt när det syns på rikigt så man kan 'slappna av' igen och puta ordentlgt hahaTungan ute
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-19 11:31:09 följande:

    Någon som vet om det är normalt att spy efter v 12 i en graviditet?? Alltid hört att det mesta går över runt v 12.. har bara mått illa en vecka typ v 8 nån gång, annars inget illamående alls i denna graviditet, är i vecka 13 idag, går in i vecka 14 i övermorgon..

    tog två minuter efter jag ätit upp lunchen idag innan den kom upp igen lika snabbt. Va inte alls beredd på det och mår inte dåligt eller illa över huvud taget... konstigt tycker jag?!


    heej! oj din stackare, hoppas det bara var en engångsföreteelse igår!! Obestämd hur känns det idag? och ska du på KUB nu?? SÅ spännande!!
    nu i vecka 14 mår jag faktiskt bra! är överlycklig att mitt normala glada jag har kommit tillbaka och oroar mig inte längre för att stå i en folksamling, med risk för att svimma eller börja svettas plötsligt. verkar även kunna äta allt (tryckte precis i mig en stor lunch med hamburgare som var gudomligt gott=) 

    fortsätter jag såhär kommer ju magen börja växa i vilket fall haha! men ingen 'bebis-mage' än här...hmm tror det är annorlunda för er som väntar andra barnet. 
    Kram!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-20 14:36:26 följande:
    Jag mår bra idag förutom min mage som gör ont. Haft såhär i flera veckor nu, ska fråga imorgon efter kub då vi har läkarbesök om detta verkligen är normalt och vad det kan bero på. Blir så trött av att ha ont hela hela tiden :/

    Skönt att du mår så bra!! Underbart att du börjar få tillbaka ditt gamla jag. Går in i vecka 14 imorgon så hoppas att det är den magiska gränsen då, att ja känner lika imorgon;)
    ok jag kanske missat vad du skrivit i tråden, sorry. på vilket sätt har du ont i magen?

    jag har konstigt ont i magen med olika dragningar runt naveln som ömmar väldigt mycket och väldigt plötsligt nu senaste 2 veckorna. förstår att det är tröttsamt - lycka till på KUB i morgon - SÅ roligt!!!
    Kram!
  • Inalina
    Sommarhopp skrev 2018-11-20 14:56:40 följande:

    Jag är så besviken! Verkar inte bli något kub för oss fastän det erbjuds i mitt landsting. Tydligen har min barnmorska glömt skicka remissen, inget hon erkänt såklart, men man ser ju på mina vårdkontakter när den är skickad. Den skickades samma dag som jag pratade med henne i ett annat ärende och då även funderade över varför jag inte fått någon kallelse ännu. Det var flera veckor efter att vi pratat om det första gången. Vi åker på bröllopsresa i v 13 så kub måste göras i v 11 eller 12 men nu finns det inga lediga tider kvar.


    Men åh!! =( det förstår jag verkligen!! Vad konstigt! Det är klart de måste ta in dig på en tid ändå!! eller hitta en tid åt dig på en annan mottagning/sjukhus eller vad du går till??? 
    Kram!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF