Inlägg från: 170909 |Visa alla inlägg
  • 170909

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2019-01-09 07:45:44 följande:
    Tråkigt att du känner så. Ring dem och förklara hur du känner och varför osv. Eller som någon annan förslår så boka in ett privat! Det tycker jag absolut är värt det för att få en bra upplevelse. Tänker lika som Lillaaw att förmodligen är denna graviditet den ända i livet, så det är värt att få bra upplevelser i varje steg! Stor kram!
    Mitt förtroende för mödravården här är ganska nära noll, jag har haft en underbar ultraljuds-tant men av någon anledning var det en annan förra veckan. Vilket var väldigt trist. När jag skrev in mig så hade de inte tid för mig utan fick knöla in alla tider på olika sätt, så jag tror inte det kommer ge så mycket att ringa dem tyvärr. Men ska väl ge det en chans för jag vet inte om det finns någon som gör privat och vem det kan tänkas vara. 
    Inalina skrev 2019-01-09 12:47:33 följande:
    vad tråkigt att du känner dig ledsen - meningen är ju att man ska känna sig glad och lättad efter rul. märkligt att inte människor tar sitt arbete på mer allvar och förstår att ni behöver bli övertygade om att allt verkligen var bra. Visade hon inte er vad hon tittade på??

    Vår gyn visade oss hela tiden på skärmen vad hon såg och sa hela tiden uppmuntrande att allt såg 'perfekt' ut. Hon sa hur saker och ting skulle se ut och vad som skulle kunna synas om det inte vart lika bra etc. Det jag minns är att hon mätte något ben hos barnet - men även hjärnan, kollade 2 olika hjärtkammare och hjärtklaffen (jättehäftigt att se!) hon visade även att barnet hade urinblåsa och en magsäck tror jag det var. hon tittade även på munnen där man kan se om barnet har gomspalt eller inte. 

    Om du känner dig osäker så ring dem och be dem dra hela protokollet för er på telefon eller säg att allt gjordes väldigt hastigt och det kan väl inte vara meningen att man ska behöva betala för ett privat ultraljud också. I annat fall får ni väl göra det antar jag - jättetråkigt att du känner dig ledsen trots att resultatet verkar ha varit braHjärta

    Jag hade ju skärmen att titta på det hade jag. Det var bara det att hon bytta vinkel då och då från liggande till typ stående så att säga. Hon zoomade in och ut och bytta från gråskala till orangeskala så jag hade lite svårt att hänga med. Mannen var inte me och tur var det för han hade inte sett något alls. Jag har varit med om fler ultraljud än han så därför kunde jag snappa upp lite. 

    Hon sa att hon hade en lista och försöka mäta/kolla efter och skulle förklara allt sen men det hände inte och jag frågade inte för jag insåg att jag inte skulle få svar jag var nöjd med. Det är en sak att följa och fråga och prata när man ser en bild framför sig och en annan när man klätt på sig och hon skrivit klart på datorn. 
    Hon sa att det var en pojke men då var bilden i så konstig vinkel att jag trodde det var en arm det hon menade på var pungen och snoppen. 

    Förra graviditeten hade jag alla symptom på havandeskapsförgiftning för varje gång jag träffade BM försämrades mina värden. Sista gången jag var hos henne tjafsade vi lite om det där, hon hävdade att jag inte var förgiftad och jag att jag var det för det kändes inte helt bra och så hade jag alla symptom. Hon bokade in mig på en tid två veckor senare tyckte hon var lagom och bra. Jag var var där på förmiddagen och på sen eftermiddag åker jag in akut för jag är så dålig och får min förgiftning konstaterad och blev igångsatt och så. 
    Den här upplevelsen som ändå gick bra den påverkar ju mig nu och jag har väldigt svårt att tro på dem till 100%. 
  • 170909
    jaktenpaflow skrev 2019-01-09 19:16:01 följande:
    Usch vad tråkigt att du fick en mindre upplevelse av RUL. Tycker absolut att du ska göra ett nytt ultraljud så att du kan fortsätta njuta av att vara gravid och känna dig glad! Dem mäter skallbenet och lårbenet främst tror jag och sen kollar de hjärnan hjärtat andra organ och försöker Se gom/läpp spalt. Så otroligt trist att du inte ens fick några bilder?! Tog ni reda på kön? Men bebis var frisk iaf? Kram
    Hon sa att det var en pojke och att den mår bra men jag är som sagt tveksam efter allt jag varit med om förra graviditeten och nu det här besöket.
    Jag ska nog göra som många av er säger och ringa och klaga samt se om de kan göra om det eller om jag måste leta upp en privatklinik. 
  • 170909
    Sommarhopp skrev 2019-01-09 10:21:06 följande:

    Vi har precis köpt vagn. Hade näst intill bestämt oss för en bugaboo fox eftersom det är en av de lättaste vagnarna. Jag har opererat ryggen och Emmaljunga var alldeles för tung att både köra och lyfta för mig. Men så blev det en uppababy vista tillslut. Extremt lättkörd och med mer än dubbelt så stor varukorg under vagnen. Bra tänker jag när man ska hå o handla. De flesta tar kring 5 kg men den tål drygt 13 kg. Dessutom går den att göra till syskonvagnom man skulle vilja. Men det som avgjorde det jämfört med foxen är att barnet kommer upp mycket högre. Dvs lättare för mig stt plocka i och ur vagnen.

    De flesta av er har ju kommit längre i graviditeten än jag. Är i v 18 idag. Är det någon här som mådde illa längre än de vanliga 12 veckorna men som det gått över för nu? Jag tycker att jag mår sämre och sämre igen och kräks varje dag. Dessutom galet trött, sover 12-16 timmar om dagen men känner mig ändå som en vandrande zombie. Önskar så att det går över snart så jag kan njuta av att vara gravid. Så svårt att sköta jobbet också när man mår så illa och är så trött. Ska ta upp det med min barnmorska men det är ju inte förän i v 25 som jag får träffa henne.


    Min förra graviditet kommer jag inte ihåg hur länge jag mådde illa och hade sura uppstötningar och sånt. Det jag kommer ihåg är en kväll då jag som vanligt skulle in och kräkas ett par timmar i badrummet.
    -Jag fattar inte, jag har passerat v12 för länge sen och då ska man sluta må illa och kräkas, det är ju nu jag ska må bra. 

    - Men det är väl bra att du mår illa och kräks. Tycker jag alla fall.

    - Hur är det här bra?, vet du hur jobbigt det är att kräkas två timmar per dag sen v 8-9 något sådant.

    -Ja för då är du ju fortfarande gravid eller hur?!?

    Jag svarade inte utan gick och kräktes och funderade på en separation eller inte. Det var ju inte riktigt vad jag ville höra just då kanske.
  • 170909
    Ellencassandra skrev 2019-01-11 10:40:34 följande:

    Min allra bästa vän berätta igår att hon precis plussat med sitt tredje barn. Blev så glad att vi kommer vara mammalediga tillsammans. Om allt går bra. Men tänkte sen på att hade jag inte varit gravid själv nu hade jag nog varit helt förstörd. Då hade hon alltså fått tre graviditeter under tiden som jag å min kille försökt. Har alltid fått så dåligt samvete att jag inte kunnat glädjas på samma sätt när man försökte själv. Jag drog mig undan ganska mycket å grät mycket. Det känns så skönt att kunna glädjas med henne nu på riktigt. Om ni förståe vad jag menar.

    Anina. Jag har varit intresserad av britax också. Men har inte testat å köra nån av dom. Vad var det med britax smile som ni gillade? :)

    Ja det där med andningslarm vore ju nåt. Känner mig jättenojig över plötslig spädbarnsdöd å så. Hur ska man bädda ner dom i sängen, tänk om täcket täcker hennes ansikte å hon inte kan andas? Typ såna tankar.. livrädd :p


    Vi använda vad jag skulle kalla för sovpåse till tjejen just för att täcket aldrig låg still av någon anledning. Vi reglerade värmen med dragkedjan och ibland en tröja och ibland bara blöja. Kommer leta upp de jag har och använda igen för jag tyckte om det var praktiskt och passade oss.
    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60373351/
  • 170909
    Inalina skrev 2019-01-10 09:41:59 följande:
    grattis till pojken i alla fall =) är det flicka eller pojke du har sedan innan?

    som du säger kan det ju vara hormoner eller allmänt lågt tillstånd och att du kanske blev besviken för du hade förväntat dig något annat på rul. egentligen är det ju jättepositivt att allt gick bra och det inte var några anmärkningar - men jag vet hur det känns när man inte litar på läkare. det skaver ju liksom.
    dina tidigare upplevelser gör ju inte saken bättre direkt, fy vad hemskt!!..

    man önskar ibland att man satte ner foten direkt och förklarade vad man tyckte var fel och hur man känner (gravidhormoner eller ej!). den människan kanske faktiskt behövde det förklarat för sig. men det är så svårt i de här lägena för 'de är ju experterna' och man själv bara typ nickar och vill ju vara en mönsterpatient typ... Rynkar på näsan

    om du tror att du mår bättre av att ta ett nytt ultraljud så gör det!! allt som får dig att må bättre under graviditeten tycker jag du ska göra - så att man gör det bästa möjliga av det!!
    Hjärta
    Jag har en flicka så jag kommer ha en av varje vilket är väldigt kul men det hade också varit väldigt kul med en tjej till
    Jag ska börja ringa runt på måndag tror jag och försöka reda ut om jag får göra om det eller om det finns ett privatställe jag kan gå till. 
    Min farhåga är att hon kollade på bara hälften av alla grejer och missade vissa viktiga saker som det kanske är problem med. Och jag vet att det har att göra med mina tidigare erfarenheter för jag tror inte jag hade brytt mig annars.

    En sak som gick fel mellan oss är att vi vad ska man säga inte klickade som människor. Vissa är så lättpratade och man förstår varandra nästan tankemässigt och med vissa känns det som man aldrig riktigt når fram så att säga. Jag tror inte det hade känts bättre om jag inte sagt till direkt. Jag orkade inte för jag var omtumlad av känslor och annat.
  • 170909
    anina skrev 2019-01-11 09:53:33 följande:

    På tal om barnvagnar, igår var vi i affären och kollade. =) Våra favoriter blev Emmaljunga Viking och Britax Smile 2. De är lite billigare, ca 7000 och 8000. Och så var de små och nätta. Jag kör en sedan så vi behöver kunna få in den där. Och pga min fibromyalgi så behöver den vara ganska lätt, vilket jag iofs tror de flesta är nu för tiden. Det lutar nog åt en Britax faktiskt. Jag gillade utseendet på Emmaljungan bättre, men det är bättre förvaring på Britax. Gubben gillade Britax bäst. Vi kommer köpa i butik istället för att beställa på nätet, då man kan lägga undan den där tills förlossningen för en avgift på 500 kr, just ifall nånting fruktansvärt händer. 

    Kollade lite på vagga och säng igår. Vår plan är väl att köpa en liten vagga att ha i sovrummet första tiden, och sedan en spjälsäng i lillans rum. Vaggorna är så låga på sidorna bara. Vet ni när bebisen börjar kunna ta sig ut själv? 3 månader?
    Jag kommer vara sååå nojig. Så jag tänker även köpa ett andningslarm, sambon bara suckar. Men om det gör mig lugnare så är det ju bra. Och känns skönt för bebisens skull också.
    Är det fler här som har tänkt köpa det?


    Ytterligare en tanke om barnvagn, hur hög är den och hur länge ska du ha den?
    Min dotter ville så fort hon kunde gå i princip klättra upp i vagnen själv och det funkar inte med den emmaljungan vi har. Att lyfta upp och ner en 2-3åring är inte särskilt kul och väldigt tungt. Det hade vi inte någon aning om innan men har kommit underfund med under resansgång så att säga. Vi har två vagnar så vi kommer använda emmaljungan till liggdel och sen mountain buggyn när det ska klättras i och ur själv. 
  • 170909
    Inalina skrev 2019-01-11 16:14:15 följande:
    Nä skötbord är väl egentligen ingen big deal - men bra om man får plats med det åtminstone OCH kan stänga toadörren ;) det är mitt enda krav haha!
    jag vet att det finns såna man kan sätta på badkaret men då det är vårt enda badrum och vi duschar i badkaret varje dag är det inget bra option heller tänkte jag...om den inte är smidig att plocka bort i och för sig - då kan det ju funka.

    Jysk kan faktiskt vara rätt bra - tror det finns här nånstans också så kanske få ta en titt! jag skulle också vilja ha en fotpall till vilket denna inte har - KAREs kostar runt 7-9000 kr.
    ska bli kul att gå på shoppingrunda i morgon o kolla ut lite grejer till bebisen så det inte blir någon stress när det närmar sig på riktigt =) 
    trevlig helg på er allihopa!!Hjärta
    Vi hade inget skötbord utan hade skötbädd tror jag det heter. En dyna helt enkelt att lägga barnet på och så la vi den ovanpå tvättmaskinen i det mörka lilla hörnet i huset
    Nu har vi en diskho där i närheten som aldrig använts varken innan eller men kommer användas nu igen. Vi hade haft det på samma sätt även utan rinnande vatten. Våtservetter har vi överallt i bilen i väskor i köket i badrummet vid skötbordet i sovrummet osv
    Jag känner till kemikalie, miljö och den ekonomiska aspekten. 
  • 170909
    BaKu skrev 2019-01-19 02:56:08 följande:

    Nu ni tjejer verkar det faktiskt hända något. Värkarna har satt igång. Än så länge förvärkar (tror jag i alla fall) men de kommer allt tätare och börjar bli kraftigare. Pratat med förlossningen som tyckte allt lät normalt och att jag får stanna hemma så länge jag känner att det går och ringa tillbaka om något ändras eller om det känns som det är dags att komma in. Lite segt att man inte sovit på många timmar nu. Mannen försöker sova lite i alla fall, men hans puls gick upp en aning så oklart om han lyckas somna :p ska snart ta en dusch här tänkte jag så får vi se hur det går...

    Men det är verkligen svårt att veta hur saker ska kännas och vad som är vad när man aldrig gjort det här förr. Visst, alla säger att man märker när det övergår till förlossningsvärkar, men tycker ändå det känns svårt. Var (är) ju knappt säker på att detta var förvärkar.


    Jag tror vi är fler än jag som är nyfikna på hur det går och hoppas på en uppdatering. Men om du fått ett litet knyte så kan jag förstå om du har annat för dig några dagar
  • 170909
    BaKu skrev 2019-01-20 07:43:54 följande:

    Nu är han här. Ja, det blev en pojk, precis som vi gissat. Värkarna började vid midnatt och runt 4 på morgonen gick vattnet. Vi åkte in och det kändes som det skulle gå fort för värkarna ökade snabbt. Fick morfin för att kunna sova lite när vi kom in, men efter nån minut bara så fanns det inte en chans till sömn. Då fick vi en ett förlossningsrum. Efter att ha kämpat med lustgas så fick jag tillslut epidural. Hade inte bestämt något innan så valde det där och då. och tjejer, försök inte vara starka. Epiduralen räddade verkligen mig. Så är det för mycket, ta den hjälp ni kan få. Kunde kombinera med lustgas och slumra mig igenom att öppna mig från 4 cm till 9 cm. Det gick relativt fort. Därefter tog den sista cm lååång tid. När jag tyckte det kändes som det snart var klart var det flera timmar kvar.

    Strax efter tio igårkväll kom han tillslut ut och det var en stor gosse på 55 cm och 4200. Jag själv är väldigt liten så det var ju lite chockartat, trots att vi misstänkt ganska stor bebis.

    Hade lite problem att få ut moderkakan för navelsträngen gick sönder när han kom ut. Så fick kämpa en del med det efteråt, men till slut gick det. Skönt det för hade vi inte lyckats då hade det blivit operation.

    Nu väntar jag på frukost. Har sovit sådär inatt. Trött som bara den, men har mått ganska illa så vaknat av att jag håller på att kräkas. Nu är jag dessutom vrålhungrig och en halvtimma kvar till frukost.

    Vårt mirakel sover bredvid oss. Mannen fick sova över och om en stund skulle det vara lite rond tydligen.

    Tjejer, jag vet hur mycket blod, svett och tårar vi fått gå igenom för att få vår största dröm att gå i uppfyllelse. Det är värt varenda sekund av det. Under förlossningens värsta skede fick jag sånt glädjefnatt att vi äntligen snart (trodde jag) var i hamn. När han kom upp i famnen var alla jobbiga dagar, alla tårar och alla misslyckanden som bortblåsta. De har ju lett oss till just den här lille krabaten. (och ja, glädjefnattet gick över för det var inte superskönt, haha)

    Önskar verkligen det går bra för er alla!

    Nu har vi en utmaning i att komma på ett namn. Vi har ju haft svårt med pojknamn, men hade ändå ett vi tänkt på lite mer. Men vi är nog överens om att det inte passade på vår älskade unge.


    Jag borde kanske läst alla nya inlägg innan jag postade

    Stort grattis!!!!!
  • 170909
    jaktenpaflow skrev 2019-01-18 21:35:53 följande:
    Ja i ljumskarna och däremellan är fruktansvärt! Känns som stt någon sticker in en kniv, jag har dessvärre inte ett stillasittande jobb. Hat ansökt om gravpenning from 1 mars och får se om jag orkat heltid februari ut... Ja vi har ultraljud igen v 32 för att kolla moderkakans placering då den var ca 2 cm i underkant... vår plutt var 4 dagar mindre fåt se hur det ser ut i v 32:)

    Vi har väl 3 st som är fina men samma sak inget som ör klockrent... Så svårt!
    Förra graviditeten hade jag foglossning och provade med bälte och annat som bm och sjukvården tipsade om till ingen nytta.
    Denna gång provade jag att prata med min gym och tränarna där och med träning så blev jag av med smärtan.
    Så träning är ett tips!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF