Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Ellencassandra skrev 2019-02-17 20:49:35 följande:

    Men usch då :( minns hur det kändes med den där tröttheten. Hoppas det går över snart! Tror jag börja bli piggare runt v 15! Åh va jobbigt med huvudvärken också :( har du pratat med din bm? Kanske hon har nåt bra tips. Det e ju vanligt å ha det men kan ju va järnbrist eller nåt sånt? Hoppas du mår bättre snart iallafall!

    Åh tack för tips. Ska kolla upp det! :)

    Ja det e fantastiskt å känna rörelser å så. Snart är du där också :D


    Hoppas att det blir så för mig med, att jag blir piggare från vecka 15 (från och med onsdag). :) Jag har ringt barnmorskan som förhoppningsvis ringer upp imorgon. Tack!
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-02-17 23:00:55 följande:

    Spännande att du redan är i v 14! Vad tiden går fort! Har ni gjort kub? Tråkigt att du inte mår så bra, har du mått så hela graviditeten? Hur känns det annars i graviditeten?:)


    Eller hur! Känns som att det börjar gå lite snabbare nu, i börjar var det som att dagarna sniglade sig fram. Vi har inte gjort kub, men nipt och svaret var bra! Jag mår sämre nu än tidigare. De senaste veckorna har huvudvärken och tröttheten varit så gott som ständig. Annars går det bra, hoppas jag. Lite oroligt nu fram till RUL när man inte får se att den lever och mår bra på länge.

    Hur mår du och hur långt har du kvar nu?
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-02-18 21:39:17 följande:

    Ja de första veckorna är verkligen pina! Och veckorna fram till RUL är ju inte jätteroliga, innan mage och rörelser! Grattis till bra NIPT resultat! Kollade ni kön?:)

    Jo nu mår jag bra! Men blev ambulansfärd till KS förra veckan pga blödande moderkaka och sammandragningar så gick ligga inne i fyra dagar. Jag fick kortison som skulle skynda på mognaden av lillens lungor ifall de hade behövt plocka ut honom. Sen fick vi träffa barnläkare och prata om situationen och hur det eventuellt kunde bli så det var lite nära att det blev en februari bebis. Är ju bara i v 31+0 idag så vill inte att han ska komma än:( Sjukskriven nu och får inte bära, gå mkt eller liknande... De sa att jag kunde förvänta mig mer blödningar så nu går jag runt och känner mig stressad över det:/


    Tack! Vi kollade kön. :)

    Men hu! Det låter fruktansvärt! Men skönt att allt gick bra! Vet de varför den började blöda? Låter som att det bara är att försöka ta det lugnt och vila nu då.
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-02-19 11:42:53 följande:

    Madrid var fantastiskt!! sol o fint , grym shopping och god mat =) behövdes verkligen ett litet miljöombyte =)!!

    sammandragningarna har gått förvånansvärt bra (dvs knappt haft några!) - tror det handlar om att jag känt mig trygg med att allt var normalt hos gyn förra veckan - kunde gå över en mil om dagen i helgen så är jäkligt stolt hehe!

    vad underbart att du också verkar må bra och kan röra dig också =)! vad härligt att snart vara klar med barnrummet också - kan tänka mig att det blir superfint! lägg gärna upp en bild här sen när du har tid!

    igår var det operationsdags för mig - gick bra och tog inte så lång tid. Mannen var med som mentalt stöd (var dock lite orolig för honom då han har svårt för sprutor hehe) men han tittade bort bara ;) 

    idag har jag rätt ont i armen dock - får ju ett rätt stort ärr men det är ju inte hela världen - och smärtan ska nog inte vara långvarig heller. Lyckades koppla bort det ämnet under helgen vilket var väldigt skönt! nu försöker jag att inte tänka på det så mkt utan fokusera på jobb o bebis istället 


    Vad skönt att höra att det gått bra! Tänkte på dig igår. Kram
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-02-19 22:04:23 följande:

    Åh kul!! Pojke eller flicka...?:)) Ja det var inte att rekommendera faktiskt! Nej de säger att det kan bli så när livmodern växer och drar med sig moderkakan att den då släpper lite, men kan också vara pga sammandragningarna som jag hade rätt kraftiga under dagen. Så nästa vecka ska vi på ultraljud och se om vi måste göra kejsarsnitt...


    Vi har inte berättat det får någon och kommer nog att hålla det för oss själv ett tag. :) Men ni kan få veta: det blir en pojke!

    Näää, förstår att det måste ha varit hemskt! Hur mår du nu? Vilken dag ska ni på ultraljud?
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-02-20 14:28:54 följande:

    Tack snälla :) hoppas du börjar må bättre snart med huvudvärk o grejer - efter vecka 12 ska det ju vara en dans på rosor att vara gravid  Kram!


    Faktiskt har det varit bättre de senaste dagarna! Jag har känt mig både piggare och haft mindre ont i huvudet. Barnmorskan bokade en läkartid åt mig om en och en halv vecka, men vi bestämde att jag avbokar den om det blir bättre. Hon kunde inte se något konstigt, sockret var bra, hb:t hade sjunkit lite och blodtrycket var lite högre än sist, men ändå helt ok. Hon sa att det inte borde behövas, men att jag kunde ta några järntabletter i veckan, typ varannan dag.

    Hur känns det nu och hur mår du? När beräknas bebisen komma? (Visst väntar du en flicka?)
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-02-25 10:32:04 följande:

    vad skönt att du mår bättre!! och grattis till lille pojken!! jag fixade inte järntabletter utan fick superont i magen och uppblåst - så jag dricker blutsaft varje dag istället. känns så mkt bättre!!!

    jag mår jättebra, och lillan rör sig som en galning inne i magen - speciellt när jag lägg mig på sidan så är det ibland helt sjukt mkt aktivitet på alla möjliga ställen där inne! och när jag sitter i soffan så far magen åt alla möjliga håll hihi :) har du börjat känna några rörelser ännu? Hon är beräknad 23 maj!


    Bättre och sämre. Lite dålig stämning här hemma efter att mannen betett sig illa. Men har bett om ursäkt och lovat att han ska skärpa till sig. Tack för grattis! Jag har hela tiden tänkt mig en flicka, så blev lite förvånad. Har tagit ett par järntabletter och magen är ok. Så tänker att jag fortsätter med några i veckan.

    Härligt att blutsaften funkar för dig och att du mår bra! Inte känt något än, men längtar efter lite aktivitet och tänker att det kanske inte dröjer så länge till. 23 maj, det är snart! Läst en del om dina förberedelser inför bebisens ankomst. Låter så mysigt!
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-02-25 10:32:15 följande:

    Åh vilken ära att få ta del av de nyheterna och grattis igen!! Välkommen till pojklistan!:) Denna tråd är rätt så överrepresenterad av små tjejer verkar det som! Inte för att könet spelar någon roll men för mig har det varit enklare att känna ännu starkare koppling till bebis. Längtar så mycket nu! Har ni börjat prata namn än eller för tidigt?

    Jag mår bättre, är sjukskriven så har mycket tid att vila och får då inte sammandragningar på samma sätt. Dock så har jag tappat allt förtroende och förståelse för min kropp vilket jag tycker är jättejobbigt. Litar inte på den alls och det gör att jag ifråsätter en förlossning och att bebis ska stanna till april... Så jobbig känsla... Vet lixom inte var gränserna går och vågar inte riktigt ta reda på det heller.

    Hur mår du?:) När är RUL?


    Eller hur! ;) Tack! Längtar också och tänker att det inte dröjer så länge till, samtidigt som det är aslångt till 20 augusti! Vi har pratat lite löst, men mannen fånar sig mest om att bebisen ska heta *hans namn* plus junior eller liknande, så vi har inte riktigt kunnat ha något vettigt samtal kring namn. Jag har ett favoritnamn som jag hoppas att vi enas om, men jag är även öppen för hans idéer och förslag. Har ni bestämt/funderat på namn?

    Usch vad trist när det känns som om kroppen sviker! Samtidigt tänker jag att den ju gör ett fantastiskt jobb som klarar att bära ett barn! Har du pratat med barnmorskan om oron och besvikelsen? Kan du vila och ta det lugnt? Har du någon som stöttar och hjälper hemma?
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-02-26 12:30:56 följande:

    Haha roligt med en liten JR!;) Vad tycker han om ditt namnförslag? Ja vi har nog bestämt oss faktiskt... vi hade en del gemensamma som vi gillade men dem är borta nu. Sen hade jag ett namn som han vägrade och så tvärt om. Men jag började kalla lillen i magen mitt favoritnamn men kändes aldrig riktigt rätt. Sen när jag låg på sjukhuset var det som att jag fick en uppenbarelse vad han skulle heta och då var det min mans favoritnamn som jag dissat hela tiden haha. Så nu känner jag att det verkligen är en sån i Magen:) Vilken typ av namn gillar ni?

    Tiden går ju så fort, snart är sommaren här och du kan bara njuta av sommaren och vips så är han här:)

    Ja det känns märkligt för jag har alltid annars känt min kropp väldigt bra. Ja det har jag och hon säger att det är helt naturligt men att jag bara ska ta det lugnt och testa mig fram lite grann utan att gå på för hårt... Hon är sjukt bra! Bytte i v 25 och är så glad för det.. Ja absolut min man är väldigt stöttande samt hans och min familj. Nästan lite för mycket som att jag är superskör haha, kanske därför jag känner mig svag:)


    Han sa väl egentligen inte så mycket om namnförslaget, han hade mest fokus på att fortsätta fåna sig. Har försökt prata om namn ett par gånger, men det funkar inte, så jag tänker att jag släpper frågan tills han tar upp det och kan prata på ett vettigt sätt. Härligt att ni (nu) är överens! Hoppas att det är just en "sådan" som kommer ut! Jag gillar flera typer av namn, både lite äldre (far- och morföräldrar) och lite nyare.

    Hur mår du nu? Skönt med bra stöd från både barnmorska, partner och övrig familj! Sånt är så viktigt!
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-02-28 09:14:36 följande:

    Ajdå, man önskar ju gärna att allt annat kan vara lite mindre krisigt när man är gravid - men livet verkar ju inte funka så tyvärr hoppas ni redde ut det i alla fall! 

    vilken vecka är du i nu? jag kände nog inte bebisen så mkt innan v 19-20! tror inte jag kände något på RUL heller men sen någon vecka efter blev det tydligt :) 


    Nää, eller hur! Livet "ger" liksom inte en sak i taget. Det är utrett, men fortfarande lite ledsen. Möjligen (!) extra känslig. Jag är i vecka 16 nu!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF