Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-10-07 19:28:00 följande:

    Hej allihopa!

    Hoppas ni haft en bra helg. Jag har en fundering ja tänkte ja skulle ta upp med er allihopa, enbart pga ren nyfikenhet :)

    Vi är ju en del av oss, även jag, som är riktiga "vrak" emellanåt (hoppas ingen tar illa upp), det tycker jag med all rätt att vi har rätt att vara, med tänkte på allt vi går igenom ;)

    Men, min fundering är, Hur är/mår/beteer sig era partners just nu?? :) visar det någonting, i sådant fall vad? Och hur?

    Min man har i princip inte visat så mycket sen vi plussade.. Han är en tyst person som inte gärna pratar eller visar känslor. Alls. Det är tufft för mig ibland att han är sån, men jag vet att han finns där och bryr sig såklart.

    Jag har ju haft 7 miljoner känslor och alla på en gång sen vi plussade, men inte han. Han är glad såklart, men vågar nog inte riktigt vara helt glad. När jag mått riktigt dåligt har han inte sagt så mycket alls om ivf eller barn osv.. däremot när vi satt i väntrummet på ivf kliniken i fredags när vi skulle på ul så börja han gråta. DÅ blev jag chockad. Och rörd, och glad och ledsen. Har sett han gråta 1 gång förr under alls våra år tillsammans.. Så jag tror att han har nog ungefär lika mycket känslor som mig, men invändigt.. eller så blev det bara så himla läskigt när vi satt där och skulle få se om den levde eller ej... vet inte, men är intressant att få höra hur era partners tar allting :)?

    Hoppas ni har haft en underbar helg <3


    Under utredningen och behandlingen mådde min man skit. Han är en person som har svårt att prata om sånt så tyvärr bar han en hel del inom sig och det resulterade i katastrof vid ett tillfälle. Det var vår första (och hittills enda) riktigt stora kris i vårt förhållande. Dock var vi fast beslutna om att ta oss igenom det och det gjorde nog också att han mer vågade sätta ord på vad han kände. I samband med varje misslyckande har han mått dåligt, precis som jag, men han har försökt att låta mig känna mer och vara stark tror jag. När vi väl lyckades var glädjen lika stor hos oss båda och han är helt klart bättre på att visa glädje än sorg. Sen kom perioden ni är i nu. När man inte vågar hoppas och vet att allt kan gå åt skogen. Då var han lite mer försiktig i sina känslor utåt. Precis som jag. Nu när vi kommit en bra bit på vägen blir han mer och mer känslosam och han börjar nog mer och mer knyta an (vilket naturligtvis är svårare för killarna). Häromveckan var vi på föräldraträff/information om amning och när vi gick därifrån så var han nog mer exalterad och tyckte det var mer intressant än jag gjorde. Jag tror det tar längre tid för den som inte bär på barnet att förstå, även om glädjen är lika stor hos oss båda.

    Men en sak som verkligen blivit skillnad är att han mer och mer har börjat "boa". Han fixar med saker konstant och är lite stressad över att inte hinna innan bebis är här.

    Han har också blivit ännu snällare mot mig. Han har alltid varit extremt snäll så nästan omöjligt att bli snällare, men han gör allt jag inte orkar/klarar utan att klaga och han håller koll på att jag äter ordenligt och inte sliter för mycket.

    Sammanfattningsvis så tror jag att det är viktigt att prata genom hela processen och har man en man som inte är så pratig av sig så får man nog dra ur sakerna. Och ha tålamod.
  • BaKu
    Mjbo skrev 2018-10-07 20:13:47 följande:

    Tack för du delar med dig!! <3

    vet att de va någon som nämnde de till dig förr men jag säger det igen, det är roligt och nyttigt att ha någon som är lite längre fram i processen än oss andra :)


    Skönt att kunna vara till hjälp. Känner själv att jag saknade det lite i ert läge.
  • BaKu
    Mjbo skrev 2018-10-08 09:57:11 följande:

    Visst är det en intressant diskussion. Alla är så olika och alla tar det på så olika vis. Skönt ändå att de flesta par verkar komma överens och komma på sitt egna vis att komma igenom allt detta. Man är väl så illa tvungen såklart, men det är fint att se <3

    Er ide om boken va en bra ide. Låter som ni har kunnat dela med er och visat känslorna genom denna, så fint. Vilken tur att ni kom på nånting som funkade för er när det va jobbigt. Kanske skulle jag testa detta med min man oxå som har svårt för att prata osv. 

    Jag förstår vad din karl menar och hur han känner. hos oss är det mitt "fel", så jag har haft alla dessa tankar som han haft oxå. Men i mitt fall har det varit så att jag tänkt många många gånger om jag skall lämna min man för att jag tycker att han förtjänar bättre, någon som kan ge honom det barn han så gärna vill ha. Att det skulle vara JAG som gör hans framtid barnlös, och krossade hans högsta önskan, det är nog en av de absolut största svårigheterna för mig genom denna resa, och är fortfarande eftersom jag är rädd att få MA eller MF, och att eventuellt inte orka försöka igen. Att jag skulle va den som orsakade honom allt detta, DET är min största sorg i hela den karusell. 

    Men, just nu är jag gravid, och försöker vara så glad jag kan för det <3 


    Precis den känslan hade min man. Han kände att han berövade mig min största önskan, men han vågade inte säga nåt till mig. Men när vi väl pratade om det så blev han bättre på att berätta saker framåt. Kanske för att han till slut verkligen förstod att jag aldrig tänkt den tanken. Det var en tuff tid, men vi bestämde oss för att inte ge upp och nu känner vi båda att vi har klarat det här och då borde vi kunna klara allt genom livet. Vi kom ut starkare tillsammans och det känns underbart.
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-10-11 15:47:18 följande:

    åh jag som tänkte att du var en av de lyckliga som skulle slippa illamåendet - tydligen inte!  är i v 7+6 idag och mår rätt risigt faktiskt.

    allmän sjukdomskänsla, illamående vid tanken på mat (och i prinicp hela tiden) men mår inte illa när jag äter i alla fall. också sjukt trött vissa stunder så det känns som grus i ögonen. konstant lite yr/huvudvärk så känns som att jag går runt i ett töcken. Inga mardrömmar ialla fall, haleluja...;)

    känner också att viktuppgången förmodligen kommer komma då jag inte tränar på samma sätt längre (lite frisk luft får mig tyvärr inte att må bättre heller..)

    har du nåt tips på lite nyttigare snacks som också är gott? Läser att man inte ska försöka äta för mkt gluten etc - har börjat frossa lite i kiwi och clementiner vilket känns lite bättre i alla fall :)

    Kram!! och hoppas inte det blir värre! Har inte kräkts här och ber att få slippa det då det är en av mina värsta farhågor.


    Skulle tipsa om salt och surt för att minska illamåendet. Salta knäckebröd och kex gjorde susen för mig.
  • BaKu

    Jag vet hur mycket det oroar, men jag hade bruna flytningar till och från i en månad från vecka 10-11 ungefär. Är i vecka 28 nu och bebisen är pigg och frisk. Det är jättevanligt och förhoppningsvis så går det bra för er alla!

  • BaKu
    Mjbo skrev 2018-10-14 16:53:13 följande:

    Någon mer som känner att dom kan äta en hel häst i timmen?! Någon som vet varför det blir så?? Förstått att de är vanligt men hittar inget om varför..:)


    Vet inte varför, men misstänker att det är hormonerna som gör det. Nu när jag gått lite längre är jag verkligen hungrig ofta. Men beror nog en del på att jag inte kan äta normala portioner. Känns som bebisen trycker upp maten igen då. Så blir ofta istället. Man får tänka sig för så det inte bara blir onyttiga mellanmål så mycket frukt och annat lite nyttigare som inhandlas nu. Men det slinker gärna ner sötsaker nu och det brukar jag inte äta så mycket av annars.
  • BaKu

    Just det, ett litet tips tjejer. Som gravid blir man extremt lätt hård i magen. Särskilt när man måste äta extra järn. Jag har ärligt talat i princip gråtit på toaletten för att det varit så jobbigt. Inte särskilt kul när det händer på arbetstid heller. Men tipset är att ät en kiwi om dagen. Det hjälper faktiskt en hel del och jag tycker det är godare än att vräka i sig katrinplommon. Dessutom innehåller det mycket cvitamin som både är nyttigt och hjälper järnupptaget.

  • BaKu
    LillaAw skrev 2018-10-14 19:56:51 följande:

    Jag har haft jätteproblem med förstoppning. Äter minst två kiwi om dagen och katrinplommon men ingen större effekt. Har köpt movicol på Apoteket men det smakade så illa att jag höll på att spy så det tar jag inte mer. Att dricka mycket vatten ska hjälpa så försöker ha en vattenflaska hela tiden. Hoppas det ska gå över snart för magen blir helt uppblåst och det gör illamåendet värre med när det står helt still i tarmarna.


    För mig blev det bättre under andra trimestern för att nu bli sämre igen. Hoppas det blir bättre för dig snart!
  • BaKu
    gammelpysen skrev 2018-10-14 20:28:56 följande:

    Aaaah, kiwi! Nu blev jag sugen!!! Tur att vi har hemma ...

    Jodå, de där 5 kilona man gått upp sen ivf märks tydligt. Jag som brukar träna en massa i vanliga fall... men så länge minipysen mår bra är jag glad. I alla fall vecka 12+0 i morgon och inskrivning på tisdag. Kub nästa måndag... ska bli så skönt. Hoppas allt ser bra ut så man kan börja berätta.


    Åh! Det var mycket spännande vid KUB och att få se ett "riktigt" ultraljud. Håller tummarna för att det ser bra ut!
  • BaKu
    anina skrev 2018-10-14 21:05:29 följande:

    Tack för tipset. Varit förstoppad ett par veckor redan, och ibland stenhård. :)


    Ja, det är hemskt jobbigt. Jag brukar inte vara den som behöver långa toabesök heller så blir så uppenbart vad jag gör :p

    Sen har jag ju sån foglossning så kan inte riktigt röra mig och stillasittandet gör det inte bättre direkt.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF