Inlägg från: tossaliten |Visa alla inlägg
  • tossaliten

    Vi som blivit gravida efter IVF

    jaktenpaflow skrev 2019-02-19 10:00:59 följande:
    Vi är ?bara? 7 stycken och bara medlemmar från denna tråd. Den heter Testgruppen 2019 och är hemlig:) Säg till om du vill gå med!
    Jag skulle också gärna vilja gå med! :) 
  • tossaliten
    jaktenpaflow skrev 2019-03-04 13:06:20 följande:
    Ja det låter väl som en bra ide att låta honom ta upp det när han är redo, han kanske tycker känns konstigt att prata namn? Hur känner han annars inför att få en bebis? Hade han några barn sedan tidigare?

    Jag mår bra, börjar känna mig starkare i kroppen och känna mina begränsningar vilket känns skönt. Ska på slutgiltigt ultraljud på torsdag för att se moderkakans placering och bebisens läge men de sa till 90% snitt och stt jag skulle ställa in mig på det. Känner mig fortfarande så splittrad men försöker se fördelarna med snitt och acceptera det:) Hur mår du i övrigt? Har du hunnit smälta hela ivf resan eller är det fortfarande mycket tanke och känslor efter allt man gått igenom? Kram
    Jag är snittad 2 ggr och jag skulle inte välja nåt annat om jag kunde! Jag tror många är mer rädda för snitt helt i onödan! Det är minst lika mkt komplikationer mm med "normal" förlossning så jag tror inte du behöver vara nåt rädd för det! :)
  • tossaliten
    Inalina skrev 2019-03-05 09:26:51 följande:
    härligt att ha många grejer klara :) och du ligger väl en månad före mig tror jag :) hade du fått någon specifik amningspump rekommenderad?  jag blev väldigt positiv till amning på min babykurs i helgen (har aldrig funderat på pump innan...) men kanske kan vara en bra grej så pappan kan mata också eller andra! :) 
    Jag tror också att det kan vara bra för bara för att man vill amma betyder ju inte det att det funkar. Jag kunde inte amma med nån av mina barn fast jag ville. Pumpen var en livlina för mig då!
  • tossaliten
    Inalina skrev 2019-03-05 09:39:50 följande:
    nä igår hade jag ingen rolig dag med minst 20 smdr under dagen - även i viloläge. jag proppade i mig magnesium, och någon annan 'medicin' jag fått här som är lite örtbaserad eller nåt, samt la en blöt varm handduk sprayad med lavendelolja på magen när jag kom hem. Först då började allting avta. och idag känner jag ingenting alls - underbart!! (sov ut en halvtimme längre också och tog det lugnt på min väg till tåget).

    min kollega hade berättat för min chef hur jag mådde igår och idag kom han och sa att herregud du får ju sjukskriva dig om du har för mkt stress eller ont etc. Känns bra att ha stödet därifrån i alla fall - men hoppas inte jag ska behöva sjukskriva mig alls såklart.

    ja men ligger moderkakan fel så förstår jag - då går det ju inte att göra något åt det. Och jag tycker inte kejsarsnitt verkar så farligt alls, du kan ju be om att inte behöva se någon spruta - och kateter har du ju så kort tid så det kommer du inte tänka på senGlad I schweiz anses barn på 4kg stora - men jag är ganska lång själv så det ska nog inte vara någon fara. de har sagt att lillan följer sin kurva som hon ska hittills i alla fall så inte fått några förslag om ks ännu...
    flyttade från sverige för 9 år sedan - men har ju ett stort kontaktnät och all familj där så känns nästan som att man bor där ibland ändå ;)

    hehe man stannar 4 dagar på sjukhus om bebisen föds efter kl 14 och 3 dagar om den föds innan kl 14. får man kejsarsnitt är det vanligt upp till en vecka.
    Jättefina namn ni har tänkt er! vi måste ta tag i det där - men vi var liksom båda överens att vi ville se henne först men måste skaffa en topp tre lista nu snarast känner jag så vi kan komma överens på sjukhuset!
    Ja jag köpte föda utan rädsla-boken i sverige förra veckan - den var så liten och behändig ändå :) har redan läst den som e-bok men vill kunna märka vissa avsnitt och tror några avsnitt var för partnern också! jag gillade den!!
    Måste man stanna så länge?!?! Jag åkte hem dagen efter mitt snitt! Hade fått panik om jag hade varit tvungen att ligga kvar en vecka! haha
  • tossaliten
    BaKu skrev 2019-03-05 21:49:59 följande:
    Nu är han drygt 6 veckor och växer som en tok. Var på BVC igår och var då drygt 61 cm och vägde 5,5 kg. Han är väldigt stor för sin ålder, framför allt på längden. Så nu är vi på storlek 62-68 som är närmre 3 månaders ålder i storlek :p

    De växer ju snabbt i början. Ungefär en cm i veckan tydligen.
    Inalina skrev 2019-03-05 13:13:42 följande:

    ja hur gammal är din lille guldklimp nu? och vad har han för stl i kläder? jag har inte köpt något i stl 50 då jag tror bebisen kommer vara större redan från början... men svårt att veta hur snabbt de växer i början...


    Nu är han drygt 6 veckor och växer som en tok. Han är nu drygt 61 cm och väger 5.5 kg. Så han är stor för sin ålder. Nu är vi på storlek 62 och använder även 68. Vi kände det knappt var lönt att köpa i 62 för han kommer ju växa ur det snart. Storlek 50 gick knappt när han var nyfödd. De växer cirka 1 cm i veckan i början så det går undan :)
    Oj vad snabbt! Mina barn hade stl 50 i säkert 2 månader!! :o haha 
  • tossaliten
    Inalina skrev 2019-03-06 08:57:17 följande:
    wow! vad skönt att han växer ordentligt - då slipper ni oroa er för det :) jag tror min baby kommer vara i samma stl-spann. då kanske hon kan ha sina 56-kläder i alla fall i 4-6 veckor ;) 

    funkar det bra med amning och annat nu? och hur har ni gjort när folk kommer o hälsar på och vill kela med bebisen? har ni bett dem tvätta händerna eller så? jag är lite orolig för det där då vi kommer träffa mkt folk på vår sverigeturné i sommar - och jag vill ju inte verkar rabiat samtidigt som jag absolut inte vill ha en sjuk bebis heller...

    haft väldigt många sammandragningar de senaste dagarna (de gör inte ont) men ca 20 minst om dagen - så ska faktiskt på besök hos läkaren i eftermiddag och se att allt står rätt till. hade du några sammandragningar innan det var dags för bebisen? eller någon annan här inne som får många...? kram!
    nu kanske jag är onödigt okänslig men jag hade aldrig några "förbud" eller krav när det gäller att hålla eller kela med våra barn och de har typ ALDRIG varit sjuka, knappt förkylda. Så tror inte man ska vara allt för försiktig heller. Klart man inte ska åka till nån som är förkyld eller sjuk precis i början men annars tror jag inte det är nån fara! :) Låt folk mysa och ta till vara på den korta tiden de är så små! :) 
  • tossaliten
    Inalina skrev 2019-03-06 09:04:45 följande:
    det finns 'undantagsfall' när de kör den 'svenska modellen' som de kallar det här haha - då man får åka hem tidigare. men aldrig som förstagångsföderska och då måste du antingen åka in med bebisen eller så kommer de hem till en varje dag i 3 dagar istället.. på dag 3 görs den 'ordentliga' läkar-checken när de känner att bebisen har acklimatiserat sig till livet utanför - det är efter den man brukar åka hem :)

    är det tredje bebisen på g för dig :)?

    Ja alltså så är det ju i sverige också. åker man hem tidigt får man komma tillbaka för en läkarundersökning till, men det gör jag ju hellre än att ligga inne 1 v haha


    Ja det är tredje barnet för mig, men första för min man. 

  • tossaliten

    NÅgon här som ska eller ska bli snittad med bebisen?


    Isf i vilken vecka gjorde ni det?


    Jag ska snittas och de säger att de vill ha det så nära BF som möjligt, men när mina andra barn föddes gjorde man det 9-14 dagar innan BF!


    Vet ni nåt om det?

  • tossaliten
    jaktenpaflow skrev 2019-03-14 16:37:11 följande:
    Jag ska/skulle eventuellt bli snittad får reda på det om två veckor(?!) Då sa de till mig att det är ?standard? att de gör de en vecka innan BF även fast jag hade något av en riskgraviditet som de kallade det. När har du BF?

    Jag har inte förrän 13 september, men är orolig för att förlossningen ska komma igång innan. Det är mitt tredje barn och min mardröm är att det kommer igång för jag får inte föda vanligt pga 2 tidigare snitt. Därför är jag lite angelägen om att det inte hinner sätta igång!


    Vilket landsting tillhör du?

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF