Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-01-31 15:13:44 följande:

    hehe nädå inga storslagna planer denna helgen så det känns skönt! känns lite bättre nu ändå, inte känt några sammandragningar på flera dagar. Hur känns det själv? du verkar blivit av med dina? Åh tycker NG baby har jättefina saker (kolla deras hemsida www.ngbaby.se/ - men den där myspölen är i dyraste laget.. får nog intala mig själv att det är en INVESTERING hehe 


    Va skönt att det är bättre. Hoppas det fortsätter så!

    Nja jag är inte av med magsmärtorna, men sammandragningarna gör inte ont längre, det är skönt.. Däremot har jag magsmärtor ofta fortfarande. Va soffliggandes senast för två dagar sedan med magont, och det ändå som hjälper är att lägga mig ner. Jätte konstigt. Men ingen som vet vad det är för nått eller vart det kommer ifrån, så ingen mening att åka in när ja får ont heller.

    Ska in och kolla på hemsidan! :D tack för tips!
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-31 15:51:53 följande:

    hmm va jobbigt - men tror du inte det beror på att magen växer så mkt nu? eller är det mer som menssmärtor? så himla svårt att veta vad som är 'normalt' .. har du tagit odling för UVI?


    Nej det är samma smärtor jag haft hela tiden. Ingen som vet vad det är. Blir värre om jag rör mig osv som de alltid varit. Tagit alla odlingar som finns, inget fel. Inte menssmärtor utan mer "ont i hela magen" smärtor. Svårt att förklara. Gör även ont när man trycker under naveln och neråt.

    Det senaste dom va lite inne på var om det kan trycka på nånting där inne, livmodern är lixom lite sne tydligen, lutar lite åt ena hållet eller vad man ska säga, så om den trycker på nånting eller så, men de känns lite långsökt eftersom problemen började redan i v 18 när magen inte va så stor. Men men.. märker ju att det blir bättre när jag ligger ner, så när jag känner att de kommer så åker jag hem och lägger mig i soffan :)
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2019-01-31 16:05:59 följande:

    Hej på er! Har sedan i måndags haft mycket smärta när jag går.. eller ja när jag rör mig överhuvudtaget. Hugg/skärande i ljumskarna å underlivet. Tog urinprov för å utesluta urinvägsinfektion. Det var inget sånt utan min foglossning har förvärrats. Var hos läkaren idag och blev helt sjukskriven nu. Känns jätte konstigt. Var inte beredd på att det skulle gå så fort. Känns jobbigt å va hemma så pass länge, men det går verkligen inte å jobba. Även om det är halvtid. Så måste tänka på mig själv å bebis nu :)

    Igår fick vi hem barnvagnen :) overkligt!


    Jobbigt med sjukskrivningen men ändå bra att de tar dig på allvar såklart.

    Och såå kul med barnvagnen!! Längtar jag med :D
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-02-01 09:01:44 följande:
    ok jag förstår, låter ju troligt ändå att något knycklas ihop där inne när livmodern tränger undan tarmarna etc. hade för mig att du vart rätt hård i magen också - låter ju som att det kan finnas et samband kanske. (men jag e ju ingen expert!Drömmer)

    Nu känns det roligt att titta sig i spegeln och se en riktig bebiskula även på morgonen tycker jagSkrattande man kan bli lite fundersam dock hur 'stor' man ska bli då det fortfarande är typ 4 mån kvar... undrar om magen stannar av lite snart... försöker alltig ligga och säga godmorgon och känna lillan innan jag sticger upp ur sängen varje dag - bättre än meditation juHjärta

    Ja men jag har mina knep nu, så magen skönt varje dag som den ska, så har inget med det att göra heller "tyvärr" eller vad man ska säga :P... Nånting är det iallafall som inte riktigt är som de ska när jag rör mig för mycket, men som sagt så vet jag ju vad som krävs för att det skall lugna ner sig, så jag kan ta hand om det själv när det händer. Känns bra ändå, än att man ska behöva åka in varje gång..


    haha den tanken har slagit mig oxå, huuur stor kan man egentligen bli? Min mage har exploderat de senaste 2 veckorna. har blivit jätte stor enligt mig själv.. :P Glad ändå över att det i det stora hela endast är magen som växer än så länge, kommer i byxorna strl 38 än, känns bra så de inte är både rumpa och lår och allt som växer samtidigt ;)
    Har inte vägt mig något mer och kommer inte göra det heller förutom hos bm om jag måste, vill inte komma in i mitt hets-tänk jag gjorde för ett tag sedan, har försökt släppa det, och det känns bra :) 

    Kollade föresten på NGbaby´s sida.. jätte fina saker. Tack för tips! men håller med om att myspölen va i dyraste laget för min del, iallafall om man vill ha lite större storlek på den.. Har för mig det finns fina sånna på jollyroom oxå, mins inte priset dock. Kan kolla :) 

  • Mjbo
    gammelpysen skrev 2019-02-01 16:30:13 följande:

    Hej alla, här är en som börjar känna av de klassiska krämporna nu. Vaknade inatt med världens kramp i vaden! Skrek åt min man att hjälpa mig... stackarn vaknade i ett huj och fick börja stretcha, visste väl inte vad det handlade om först..

    Någon Mer?


    Inga vadkramper ännu tack och lov :D men foglossningen gör sig mer och mer påmind för varje vecka som går..

    Vilken vecka va du i nu?:)
  • Mjbo
    authentic skrev 2019-02-01 19:39:58 följande:

    Inne i vecka 13 nu, 12+2, och den lilla parveln är banne mig fortfarande going strong där inne. :) Jag är helt överlycklig!! Den vinkade så fint på ULet idag.

    Förut idag var jag så irriterad på dessa spökveckor jag är inne i men nu är jag tacksam haha


    Åh stort grattis till fint resultat idag! Jaa spökveckorna gilladr inte jag heller alls, va såå läskigt. Men skönt att då få se den lilla på ul, man blir så lycklig, det är helt fantastiskt eller hur <3
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-02-01 10:29:52 följande:

    ja bra när man lär sig att hantera saker själv när kroppen beter sig knäppt!  men håller med om att det kan bli tjatigt att åka in för mkt, din bebisflicka verkar ju må bra i alla fall 

    jag tror att min rumpa har vuxit men alla mina byxor jag använder är ju stretch (och dessutom mamma-byxor!) så ska väl inte behöva köpa nya de sista månaderna hoppas jag =)!  blev lite för mkt bullar/kakor/godis/semlor här för mig senaste veckorna så har bestämt mig för att fika på en banan eller knäckemacka när andan faller på istället. Min mage är väldigt upprorisk också när jag får i mig så mkt fett och socker...

    har precis gjort en beställning på HM baby som jag ska hämta upp i sverige om några veckor, tjohoo! letar dock efter fina små hårband till bebisen, har köpt en del kläder i väldigt neutrala färger och jag vet hur svårt det är att se om det är en flicka eller pojke i vissa fall - så små hårband hade vart perfekt tycker jag säg till om du/ni vet nån butik!

    Gillar TROLL-möblerna på NGbaby sidan - helt underbara - men kan ju knappast släpa med mig det till Schweiz hehe. får köpa fina filtar, och tillbehör istället och lägga i bebissängen... jag tror det blir en sovpöl light grey på ng baby - kan nog tyvärr inte låta bli...jag tror bebisen kan sitta och leka i den sen också eller ha sina gosedjur eller nåt i den när hon vuxit ur den...


    Skönt ändå att din mage inte gillar när du äter sånt, så står man nog emot lite bättre. Nu är det ju alldeles för lätt att de slinker ner nånting när suger faller på.. haft en "dålig period" jag med men ska försöka skärpa mig så man slipper gå upp mer än nödvändigt både för ens egen skull och för förlossning osv :)

    Åh, så du ska köpa en sån! Då måste du visa bild sen :D
  • Mjbo
    Akira Öken skrev 2019-02-03 00:39:38 följande:

    Hej!

    Jag har följt er länge, men inte vågat komma in. Men nu är jag här till slut. Jag har längtat efter det i flera år, att få bli en av de lyckliga som lyckats bli gravid med hjälp av IVF. Och att vara med i en "gravid-grupp" istället för en "ivf-grupp". Vi har gjort sex hela behandlingar sedan mitten av 2016. Sex återföringar, och nu vid den sjätte hände det jag hoppats på men knappt vågat tro kunde hända - mitt livs första plus. Jag kan fortfarande knappt tro det trots att jag nu är i vecka 12 (11+4).

    Jag känner igen många av er sen tidigare trådar och är så glad för er skull! Tycker det är så fint med den här tråden, att vi befinner oss i olika skeden av graviditeten och att det finns så otroligt mycket samlad erfarenhet här.


    Ja dig känner jag igen sedan tidigare grupper. Stooort grattis till graviditeten! Härligt att du äntligen vågat dig hit, visst är det en underbar känsla! :)

    Ska du göra kub? :)
  • Mjbo
    Akira Öken skrev 2019-02-03 15:04:27 följande:

    Tack så mycket! Känner igen dig med. :) Det är både härligt och läskigt att skriva här.

    Av rädsla för ett negativt resultat på kub har vi valt bort det och istället själva bekostat nipt. Gjorde testet förra veckan och svaret kommer inom 14 dagar.


    Aha okej, vad spännande! Ska ni ta reda på kön oxå eller vill ni hellre bli överraskade när den föds?:)
  • Mjbo

    Intim fråga....

    Ni som kommit lite längre i graviditeten ELLER har stor mage redan ändå..

    Hur är sexlivet med er partner?

    Vi har i princip inte haft nå sex alls över huvud taget, kan räkna på en hand de gånger det har hänt fram till vecka 21 kanske.. Men nu faller andan på oftare och oftare av någon anledning, och magen börjar ju bli rätt stor och hård, och "i vägen" eller vad man ska säga... :)

    Hur gör ni andra med större mage? Hur tar era män det, och hur tusan kommer det bli med magen om några veckor sen tänker jag?! Haha. Någon som känner igen det jag skriver eller är vi ensamma? :p

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF