Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-02-05 13:38:44 följande:

    haha färdigt är kanske att ta i ändå ;) vill ju liksom inte bara kasta in grejerna - utan göra det fint med någon väggdekoration, ev. sänghimmel, babymobil och skydd o sånt... får du också en sån här overklighetskänsla när du pratar om babysaker? att det är ens EGEN?? kommer nog inte fatta ens när hon är född..

    nu har jag beställt NG babys sovpöl i ljusgrått, och 2 NG baby gallerfiltar också

    och vagnen står ju o väntar nere i källaren - men även den behöver ju 'pimpas' lite innan lillan kommer...


    Oj ja, helt otroligt overkligt. Man kan inte förstå det.. tror det inte kommer gå upp för oss fören hon är här.

    I övermorgon är det vecka 25 och dags för besök hos barnmorskan igen. Ska bli kul. Vi ska börja mäta magmått nu oxå, har ni börjat med det?

    Åh! Du måste nästan lägga ut kort sen när du fått hem den ;) Vart ska du ha den stående?:) vilken strl tog du? :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-02-06 14:04:00 följande:

    roligt med nytt besök - får ni lyssna på hjärtljud då eller vad gör ni?

    jag har vart på mitt glukostest idag i 3 timmar! gick bra - ingen diabetes här inte vilket var skönt!!! var tvungen att fasta 10h innan och sen fick man dricka en sockerlösning och vara där i 2,5 h för att ta 3 olika blodprov. var så hungrig så jag skakade sen när jag kom hem - så åt för 4 pers till lunch haha! nu är jag normal igen ;) ska ni göra glukostest?

    håller även på att köpa lite nya möbler här hemma - fick hem en matta igår som jag bara ÄLSKAR och nu ska vi beställa en Laminofåtölj med fårskinn och fotpall - blir nog bra som amningsfåtölj tänker jag =) blivit värsta shopoholicen som gravid haha! men jag gillar att satsa på saker som kommer hålla i många år - men då blir det ofta lite dyrare grejer. (speciellt då det ska fraktas till schweiz!

    jag ska också till gyn i morgon - ska få nåt vaccin mot röda hund eller kikhosta minns inte vilket jag tydligen inte hade skydd mot.. (jättemärkligt då jag vet att jag fick vaccinet för 5 år sen...)

    ang mini-pölen så köpte jag den för 1149kr - som är en sovpöl. tänker att den kan ligga i hennes säng och även att man kan ha den i soffan - den ser fantastskt härlig ut! börjar fundera mer o mer på att köpa en stor amningskudde att ha nu och sova med innan - vanliga kuddar funkar liksom inte ritkgit både för mage och ha mellan knäna... ska du/någon annan här göra det?


    Ja precis, vi pratar lite hur man mår och hon ger info och så lyssnar vi på hjärtljuden. Och denna vecka (25) börjar man även mäta magmåttet oxå.

    Har du ul igen imorgon?:)

    Skönt att ha glukostestet klart! Vi har pratat om det, men jag behöver inte göra det, skönt :)

    Jag har oxå funderat på införskaffa en amningskudde eller gravidkudde till att sova med. Ser så himla sköna ut, och jag tänker som dig att då kan man ha den när man ammar oxå, så jag tror jag ska investera i en sån:)

    Lycka till hos bm imorgon! Pratar ni nått mer om dina sammandragningar? Är det bättre eller fortfarande likadant?
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2019-02-05 19:50:57 följande:

    Ni skrev ju lite om sex här så har en fråga..

    Efter sex å orgasm så blir jag jätteöm å svullen där nere. Alltså typ blygdläpparna.. det gör lite ont ett tag efteråt men sen går det över. Vet ni vad det kan bero på? Är ganska oskönt :/


    Jag får oxå så. Bli öm i själva "hålet och runt om" efteråt, men det brukar ge sig dagen efter.. säkert som nån säger med sköra slemhinnor osv så med lite glidmedel så känns de säkert bättre:) vi har inte provat det ännu dock :p
  • Mjbo
    170909 skrev 2019-02-06 20:55:39 följande:

    Jag tror jag ligger någon vecka eller dagar före dig. Jag var på min ca 25v kontroll i måndags men jag byter vecka på tisdagar. Så jag var närmare v26 än 25

    Hon måtte min mage och fick fram ca 25cm och sa att det var helt normalt. Jag har inte kollat upp vad det ska vara teoretiskt. Ibland känns det som allt är normalt när man är hos bm och liknande


    Okej, då ligger du en vecka före mig. Jag går in i 25 imorgon :) återkommer med mitt mått så får vi se hur vi ligger till, kan va kul att jämföra oavsett om man ska ska mäta med varandra såklart :)
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2019-02-07 07:53:34 följande:

    Aha men va skönt då e jag inte ensam om det :) det blir nog å införskaffa glidmedel annars känns det som att jag inte kommer bli så sugen när jag vet att det kmr göra ont efteråt :P


    Återkom med utvärdering sen! Haha :D
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-02-07 09:37:15 följande:
    Ok spännande - ska fråga min gyn om magmåttet också! =) ja jag har UL varje gång - min gyn tycker det är minst lika roligt som jagGlad 

    nu verkar mina sammandragningar ha lagt sig lite och kommer bara när jag är väldigt kissnödig eller stressad - så försöker undvika båda delarna...

    så förmodligen behöver jag inte gå dit varannan vecka men får se vad hon säger.

    det gör mig ju inte så mkt att komma dit ofta heller. någon studie har ju visat att många ultraljud gör barnet vänsterhänt haha!! får se om det stämmer sen...Flört

    fick min första order från HM baby igår - köpte några pyjamaser, en solhatt och såna där vantar så de inte ska riva sig i ansiktet i början (tror jag de är till för..) herregud så smått allting ärHjärta snart klar med mina olika ordrar till sverige också - mamma får gå skytteltrafik mellan posten och hemmet för att hämta alltTungan ute men det verkar hon gärna göra! såg att apoteket har 'startpaket' för bebis också, med snorsug, nagelfil etc. vet inte om det är värt att köpa ett sånt - har någon annan kikat på det?

    Nu har jag vart hos BM igen :) Blodsocker, blodtryck, urinsticka, blodvärde (hb) och vikt kollades.. bebisens hjärtljud lyssnade vi på, Och så mätte vi magen, fick ett mått på 24, alldeles perfekt sa hon, så ja antar att de va bra då :P 


    Pratade lite om mina magsmärtor, foglossningar och sammandragningar osv.. Fick en sammandragning precis när jag la mig på sjukhussängen där så hon såg det, uppmanar mig fortfarande att ta det lugnt och inte stressa eller röra mig för mycket.


    9 kilo har jag gått upp hittills. Helt ok säger hon, så jag får väl lita på det :P Alla andra värden va bra, HB:t va lite lågt som vi redan visste, så jag ska fortsätta med mina järntabletter. trycket låg på 100/58.. Lite lågt, men de har jag jämt så inget konstigt med det. 
    Allt va frid och fröjd, och hon tyckte allt såg bra ut. förutom mina smärtor då.. Jag måste ringa henne nästa gång de kommer säger hon. Och så fick jag låna hem en TENS apparat för att lindra foglossning, ska ligga med den ca 20 - 30 minuter varje kväll för lindring i rygg/svank/fogar.. Så jag ska prova med det :) 

    Hur gick ditt besök?? :) 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-02-07 20:03:34 följande:

    hej!! besöket gick bra! fick några roliga bilder på bebisen som gömmer sig bakom sina händer hihi! och oj vad hon rörde sig under hela besöket!

    jag frågade min gyn om de mäter magen också men hon sa att vi mäter ju bebisen varje gång istället med ultraljud - det är bara bm som mäter magar. så jag kommer nog inte få nåt mått ;) har gått upp 7kg totalt i alla fall hann jag se på min våg. Har också för lågt järnvärde så fick tabletter för det. 

    bebisen vägde över 800gram och var 34 cm lång eller nåt sånt - får alltid med mig ett papper hem med bebisens längd o vikt =)

    hon mätte även livmoderhalsen igen och den var lång som senast så det verkade bra och att jag inte behövde oroa mig. 

    åh hoppas dina smärtor ger med sig snart!! tufft med din foglossning också, har nog tur som inte känner något alls av det. mitt onda o höften är en muskel som spänner sig då jag snedbelastar lite så inget annat.. låter bra med TENSaparat - har för mig att någon mer i tråden har en sån - Anina eller ellencassandra..?

    jag kör med min blöta varma handduk med lavendel-olja varje kväll - får för mig att det hjälper magen att lugna sig hon sa att min man inte behöver äta någon medicin mot bakteriell vaginos - det är bara om man får tillbaka det hela tiden som det kan bli aktuellt. så kanske kan man våga sig på lite sex ändå haha =) mannen kommer bli glad 


    Va mysigt att få se bebisen, och va kul att allt gick bra. Kul oxå att få vikt och längd på den redan Nu, då kan man följa upp det även senare och när den är ute. Så roligt! :)

    Ja jag har ju "bara" besök hos min barnmorska nu varje gång, ingen gynläkare, utan dit åker man bara när man har problem eller när det är dags för ultraljud. Jag ska göra ett villväxtultraljud i vecka 32, det är första veckan i april, så jag får längta tills dess ;)

    Härligt med ett bra besked gällande din tapp!

    Jag hade tens apparaten på mig igår kväll ca 30 minuter. Var varken obehagligt eller skönt, men efteråt kändes det skönt då det blev typ domnat där bak, konstig känsla men skönt. Den fick jag ha till efter förlossningen så kommer väl försöka ha den en gång om dagen iallafall om det fortsätter göra ont med foglossningen.

    Igår målade vi klart rummet äntligen, stått stilla ett tag men nu är vi igång igen! Såå kul! Så nu är det färdigmålat 3 väggar. Ska tapetsera en vägg sen lägga nytt golv och lister, sen är det klart :D längtar!

    Har du fått hem din myspöl?
  • Mjbo
    Jilka skrev 2019-02-08 09:52:44 följande:
    Tips: behåll tensen till förlossningen :D den var fantastisk då tyckte jag :)
    absolut, de ska jag göra :) fick det tipset av min barnmorska oxå, så jag ska hålla hårt i den tills dess ;) 
  • Mjbo
    Elcca skrev 2019-02-08 12:44:54 följande:

    En liten fråga..ni som har besvär med förstoppning, vad har ni fått rekommenderar att ta?


    Tar laktulos varje kväll.. Och så om det ibland går en dag för länge (om ja inte skött kosten oså kan de bli knas ändå trotts laktulos) så tar jag Dulcolax. Funkar bra :) Tar ett piller på kvällen och "sköter magen" morgonen därpå. Se till att ta pillret ganska sent på kvällen bara :P 


    Annars utöver detta äter jag grönsaker varje dag och bara fullkornsmat (vit pasta och bröd går helt bort), så fibrer får jag gott om.. Och så har jag linfrön i gröten varje morgon.. All denna kombo har jag kommit fram till funkar för mig.. är i vecka 25 och det är inte fören nu senaste veckorna som jag äntligen är vän med magen igen.. Så det gäller att hitta sina knep! Lycka till :) 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-02-08 13:42:55 följande:

    ja sen vet jag inte hur exakt det funkar med vikten o sådär på ultraljud - men det lär vi ju märka när hon är ute ;) 

    har börjat läsa en bok förresten - Föda utan rädsla - den känns lugnande och som att den kanske kan hjälpa en att förbereda sig lite =) Läser du eller någon anna här nåt förberedande?

    Åh så roligt med barnrummet =) kan tänka mig att det blir superfint! Myspölen har kommit hem till mamma så jag ska hämta den med allt annat när jag är i sverige om ett par veckor!!

    funderar på en sån där stor kudde för både sömnen och amning - ska nog beställa en i helgen. försöker kolla lite 'bäst i tester'!


    Kul! Ska kolla upp den boken vad det är för nått. Jag läser inget alls ännu. Tänker att jag har ju gjort det förr så jag har ju en liten aning om vad som komma skall iallafall (även om alla förlossningar är olika såklart), och dels så känns de så långt kvar till förlossningen så har inte ens tänkt dit ännu ;) men det är nog jätte bra att vara förberedd! Så jag ska definitivt kolla på den.

    Jag älskar förlossningar och skulle själv kunna vara med om hur många som helst. Tycker det är det absolut häftigaste man kan vara med om, och man får en sån jäkla kick av att känna vad man (kvinnokroppen överlag) faktiskt är kapabel till. Drömmen är att bli förlossnings barnmorska. Men det skulle innebära både flytt minst 10 mil och studier i ca 5 -6 år.. Så det går nog tyvärr bort.

    Är det en amningskudde du tänker på? Eller tänker du på en gravidkudde som är formad som ett stort u? :) det är just den u formade kudden jag har kollat lite på, men det finns så många sidor så man blir så vilsen.. Vilken sida ska du beställa ifrån?

    Går det inte att beställa saker hem till schweiz? :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF