Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Ellencassandra skrev 2018-10-15 15:48:28 följande:

    Har nu fått se hjärtat slå igen och den lilla var 9mm nästan 1cm. Så skönt <3 hoppas det går vägen


    anina skrev 2018-10-15 16:13:19 följande:

    Nu har vi tittat på bönan. Allt såg bra ut. Hjärtat slår och den rör på sig. :) tack för att ni finns här. :)


    Så härligt att höra att det såg bra ut :)
  • BaKu
    anina skrev 2018-10-19 16:04:04 följande:

    Hej tjejer.

    Jag hade en sån hemsk dröm inatt. Drömde att jag hade gått över tiden med 2 dagar så jag åkte till sjukhuset. Det visade sig att fostret hade dött i vecka 26. Och jag hade inte tänkt på att jag inte hade känt rörelser eller fått en större mage. Sen skickade de hem mig och lät det vara kvar i mig.

    Kändes så olustigt när jag vaknade. Insåg att man kommer verkligen vara orolig heeela graviditeten.

    Har ni en bra dag? Jag ligger med min matthet och illamående, men lite bättre än igår kväll.

    Kram på er


    anina skrev 2018-10-19 16:07:16 följande:

    Förresten vet nån hur länge jaktenpaflow skulle vara iväg? Blir lite orolig eftersom vi inte hört från henne på väldigt länge.


    Man drömmer mycket under graviditeten och jag hade mycket katastrofdrömmar i början. Inte bara om själva graviditeten och barnet utan även annat. Nu är det mer blandat och även en del trevliga drömmar. Men oron släpper aldrig.

    Jag har för mig det var två veckor hon skulle vara iväg...
  • BaKu
    Seb81 skrev 2018-10-20 12:04:29 följande:

    Fy fan vilken pers...... i natt var vi på akuten. Jag började blöda igen i går kväll.... som TUR är mådde myran bra, tackar gud för det!! Jag har en sår/blödning längst upp på livmoderhalsen intill fostersäcken.... som troligtvis är samma ställe som jag blött från tidigare, hoppas vi!!! Varje gång jag blött så har jag gjort en ansträngning... så nu fick jag order av läkaren att ligga plat och inte stressa eller anstränga migt. Hon kan ju inte säga något om det kan bli mf sa hon, men det ser bra ut eftersom det är ett liv där inne! Jag hoppas att såret läker och att allt förblir ok :( Myran är stark, jag känner det på mig <3

    Det var så mysigt att se myran, men huvud, armar & ben! En liten knubbig älskling som vi längtar efter så mycket!!

    Jag studerar ju nu men om ca 1 v börjar en tung 2 månaders praktik framför mig... jag ska försöka bli sjukskriven, annars tar jag studie uppehåll. Det är stressig jobb men lite sitta.

    Min bästa vän som är sjuksköterska säger åt mig att svälja stoltheten nu och tänka på myran.... praktiken kan jag göra om. Hon har nog rätt <3 Min sambo tycker lika. Inte värt att riskera myran framför karriär <3


    Skönt att allt gick bra. Håller med din vän och sambo. Ta hand om dig nu. Du har många år sen att göra karriär!
  • BaKu

    Hej tjejer!

    Hoppas det är bra med er och era små mirakel. Har sett att det varit en del blödningar och liknande. Jag vet att oron är enorm, men upprepar därför det jag tidigare skrivit. Blödde till och från i nästan en månad och det var ingen fara. Vet fortfarande inte vad det berodde på men bebisen lever loppan i magen.

    För er som är andfådda så upplevde jag också det tidigt. Blev lite bättre ett tag, men nu med mycket stillasittande och en bebis som trycker på lungorna så blir jag andfådd av att vända mig i soffan.

    Börjar kännas galet overkligt att jag faktiskt är gravid och så långt gången. Mannen sa precis att barnet kan ju faktiskt vara här redan om två månader om det råkar komma lite tidigt...

    Börjar också bli fysiskt påfrestande nu. Spökveckorna är ju definitivt över. Magen är i vägen och ryggen värker. Orken är som bortblåst och efter jobbet orkar jag inget. Lördagarna går till att sova och söndagarna är enda dagen jag faktiskt orkar något. Inte för att det är så mycket. Idag har jag fyllt tvättmaskinen en gång och gjort lite potatismos. Sen var energin slut. Börjar bli känsligare också och bölar mer och mer.

    Jobbar 6 veckor till, men det känns som jag inte kommer orka hela vägen.

    Men man får trösta sig med att det här är det bästa som hänt och jag skulle aldrig byta bort det. Men börjar gå långsamt nu. 77 dagar kvar nu...

  • BaKu

    Tänkte också passa på att dela med mig av lite av mitt yrke nu...

    Jobbar med försäkring och då framförallt med sjuka barn, både födda och ofödda. Det är väldigt speciellt och ibland lite jobbigt när man själv väntar på att få träffa miraklet.

    Man ser tyvärr mycket som kan gå fel. Men jag vet att jag bara ser de barnen. Jag ser ju aldrig alla dessa det går bra för.

    Med det sagt vill jag råda alla er att teckna en gravidförsäkring. Välj en betalvariant. Gratisvarianterna är bra för att vara gratis, men de är ju just gratisvarianter av ett skäl. Välj försäkring i det bolag ni tänkt teckna barnförsäkring i. Oftast ger det någon ekonomisk fördel på premien på barnförsäkringen.

    Betala gravidförsäkringen så snart som möjligt. Gärna innan ni börjar göra vanliga ultraljud. Försäkringen gäller sällan innan vecka 22 eller däromkring, men den kommer aldrig gälla för något som upptäckts innan den blivit betalad. Och det finns ofta något moment som kan gälla även om sjukdomen upptäcks innan vecka 22.

    När barnet väl är fött så gäller gravidförsäkringen oftast i cirka 6 månader. Det betyder INTE att ni ska vänta med att teckna barnförsäkringen. Barnförsäkringen är mycket bättre och väntar ni riskerar ni att barnet hinner drabbas av något och i värsta fall kanske ni inte ens kan teckna en fullständig försäkring.

    Jag tänker inte göra reklam för något särskilt bolag. Idag är de flesta barnförsäkringar likvärdiga och bra. Välj ett bolag där ni känner er trygga. Det går också bra att jämföra försäkringar på konsumenternas försäkringsbyrå. De är opartiska.

  • BaKu
    Kallamakka skrev 2018-10-22 15:43:51 följande:

    Hej allesammans!

    Idag åkte jag in för ultraljud efter de fjuttiga dropparna med blod jag fick på pappret igår.

    I mitt fall betydde avsaknaden på symtom som försvann för några veckor sedan - på ma(missed abortion). Så imorgon ska jag framkalla en abort eftersom att kroppen tror att den är gravid fortfarande. Den dog i vecka 7+4 alltså fyra dagar efter det tidiga ultraljudet vi gjorde på IVF kliniken.

    Vi kanske ses i den här tråden någon annan gång. Men för vår del blev det ingen bebis denna gången. Nu ska vi sörja och förhoppningsvis komma tillbaka starkare..


    Usch så tråkigt! Tänker på er och hoppas ni snart är på banan och får anledning att ses här snart igen. Ta hand om varandra sålänge!
  • BaKu
    anina skrev 2018-10-22 18:50:20 följande:

    Jag skaffade en gratis för några veckor sedan. Tänkte skaffa en betalvariant innan nipt.

    Du måste se och höra hemska saker på jobbet, och vara mer orolig än oss andra. Det finns ingen försäkring som du absolut inte rekommenderar då?

    Tack för tips. :)


    Ja visst ser man en hel del och ibland får man verkligen försöka stänga av och komma ihåg att det är extremt ovanligt. Man måste avskärma sig så gott det går och lämna jobbet på jobbet. Vi pratar ju ofta kollegor emellan för att få lite ventilation. Tror det är så i många yrken där man kommer i kontakt med människor.

    Nä, det skulle jag inte direkt påstå. Däremot kom jag på en sak till när det gäller barnförsäkringen. Teckna hellre ett högt belopp och sänk om ni känner att det blir för dyrt. Det är alltid lättare att sänka än att höja.

    Men som sagt, de flesta etablerade försäkringsbolag har idag bra försäkringar och jobbar ofta för kundens bästa (även om jag vet att ryktet säger annat och jag själv inte hade den synen innan jag kom in i branschen).

    Och lita inte på den som säger att försäkringen täcker allt för det finns inga sådana försäkringar... Däremot kan det täcka mer eller mindre :)
  • BaKu
    Ellencassandra skrev 2018-10-24 12:02:52 följande:

    Jag är nog ganska säker på att det är missfall :( fortsätter med bruna flytningar å har svag molvärk. Fått tid till VUL 13.30. Men är inte så hoppfull. Är iaf fortfarande illamående. Alltid något. Men känns inte riktigt rätt :/


    Håller tummarna för dig! Bruna flytningar är vanligt så hoppas du är en av alla oss som haft det men att det gått bra ändå!
  • BaKu
    Ellencassandra skrev 2018-10-25 17:59:57 följande:

    Det kan man säkert! :) nä vi har inte ens varit på första inskrivning än. Ska dit på onsdag. Antar att vi då får boka in KUB och så :)

    Ja det förstår jag ju såklart! Hoppas allt ser bra ut <3 det gör det säkert. :)

    Jag har inger mer ul inbokat. Kan ju hoppas att man skulle få kolla på onsdag när jag ska dit pga bruna flytningarna men får se! Annars är nästa när KUB sker. Å det är inte förrän typ 19-20 november :/ känns som en evighet dit. Går in i vecka 10 på måndag!

    Aa har också hört om att de inte ska vara så bra.. å när man väl köpt en så sitter man säkert med den varje dag :p kanske inte så bra.


    Nä jag är glad jag inte skaffat nån. Hade suttit med den hela tiden och det hade inte varit bra för varken bebis eller psyket.

    Nu har jag testat på att vara dunderförkyld i vecka 30. Ingen höjdare kan jag lova. Kunde inte sova inatt för var så igentäppt så försökte sitta upp och sova för att underlätta andningen. Då är magen ivägen (vilket egentligen är ett angenämt problem).

    Alla säger ju hela tiden att man inte får använda nässpray så har ju försökt härda ut. Tillslut läste jag noga på 1177 och insåg att det fick man visst göra under kortare period. Så slängde mig på nässprayen och när jag väl lyckades andas somnade jag direkt. Nu längtar jag lite till att få gå och lägga mig :p

    Idag var vi på MVC igen. Åh vad jag hoppas att ni alla snart är där. Oron finns ju ständigt, men den är faktiskt lite annorlunda nu när vi kommit så här långt och man faktiskt känner bebisen varje dag. Sen blir man ju nojig så fort den sover lite. Så vår bebis får vänja sig vid att bli väckt och puttad på. Det är underbart att få lyssna på bebisens hjärta och barnmorskan tipsade om att mannen kunde testa lyssna själv hemma med hjälp av en toarulle. Går ju inte förrän längre fram i graviditeten, men vi ska nog testa nån dag. Tror jag läste att det var möjligt från ungefär vecka 28.
  • BaKu

    Förresten var det ju någon som frågade efter jaktenpåflow för ett tag sen. Gick tillbaka och kollade och hon skulle vara borta hela oktober. Så hoppas allt är bra där...

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF