Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-10-25 20:24:18 följande:

    Va bra då, då är säkert allt som det ska. Vart skulle hon? :) minns inte vad hon skrev..


    Framgick inte, bara att det var utomlands. Så hoppas hon är tillbaka här nästa vecka
  • BaKu
    Bunny on speed skrev 2018-10-25 20:14:52 följande:

    Eftersom vi gjort ivf ändrar de inte bf men på rul var bebisen en hel vecka större. Hur är det för er?


    Vår har varit ganska så exakt, men efter ett visst antal veckor (minns inte riktigt när) så växer de individuellt. Sen verkar det som det kan göra lite skillnad på färsk och frysförsök när man läser här på fl.
  • BaKu
    Ettnamn4sep skrev 2018-10-26 11:23:58 följande:

    Hej allihop,

    Jag har läst en del om många som är hårda i magen. För mig har det snarare varit tvärtom de senaste 1-2 veckorna. Jag känner mig ganska dålig i magen och går in på toa ganska ofta. Är det någon annan som delar denna erfarenhet?


    Hade så ett litet tag vet jag. Minns inte riktigt när. Nu är jag i vecka 30 och har så igen, men beror lite på att jag är superförkyld och min kost till stor del består av laxerande saker
  • BaKu
    Ettnamn4sep skrev 2018-10-26 13:56:00 följande:

    Ok, skönt att någon varit med om det iaf. Vecka 30! Wow! Själv är man i vecka 11. All lycka till ;)


    Ja det är helt magiskt att kommit så här långt och ganska overkligt. Hoppas du är här snart också :)
  • BaKu
    Mjbo skrev 2018-10-29 16:34:31 följande:

    Alltså älskade ni!Tack snälla snälla för att ni tänker på mig. Började nästan gråta när ja loggade in och läste allt.. ni är underbara!!

    Och, ultraljudet gick BRA!! låg där och höll på att dö när hon skulle undersöka mig. Men där låg vår lille bebis (som det för första gången faktiskt syntes att det var) och sprattlade och viftade med armarna. OJ vad jag grät av lycka. Den va 3 cm lång och alldeles perfekt.. jag är såå lycklig!!

    Tack snälla älskade ni igen för alla lyckönskningar och tankar. Ni vet inte hur mycket det betyder!


    Så underbart att höra!
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-10-30 16:32:40 följande:

    Hej på er! tänkte höra hur ni ska göra med att ta reda på könet på babyn? 

    jag har NIPT på torsdag och funderar fortfarande om om jag/vi ska ta reda på eller inte (mannen tycker inte det behövs) och jag kan tycka det känns kul att ha färdigt namn, kanske köpt något fint som hen kan ha på sig etc.. - men just nu lutar det åt att inte veta... Kram!


    Vi har valt att inte ta reda på det. Jag har alltid känt att jag vill ha överraskningen och ännu mer efter att det inte blev på naturlig väg. I och med behandlingen så har ju allt varit så uppstyrt och "planerat". Skönt att inte få veta. Köper mest neutrala saker och idag finns ju så mycket neutralt som ändå är roligt.
    Ellencassandra skrev 2018-10-30 16:49:56 följande:

    Gud vilken dag. Måste bara få klaga lite xD sån tung dag idag på jobbet. Så är helt slut i kroppen. Nästan så jag vill gråta. Har ont i ryggen å börjat få ont typ vid rumpan. Som foglossning? Beige i trosan. Lite molvärk. Humöret är riktigt illa. Blir så lättirriterad å arg snabbt. Var tvungen å trycka i mig en dubbel cheese på donken precis vilket hjälpte lite med humöret för det var fan det godaste jag ätit! Första mvc besöket imorgon. Så är ledig. Såå skönt. Bara v 10 å redan ska man ha problem med rygg å ev foglossning? XD sådärja nu har jag fått ur mig lite aggressioner :P däremot har jag börjat få en kula redan! Eller ser faktiskt rätt gravid ut. Måste dölja med långa koftor osv. Det e lite roligt iaf :)


    Du borde kolla upp sjukskrivning och gravidpenning. Inte värt att slita ut sig. Och så kan jag bara tipsa om foglossningsbälte. Fick också problem så tidigt och det var knappt någon som trodde mig. Nu i vecka 30 kan jag knappt gå utan bältet. Köpte ett jättebra på rehaboteket. Väl investerade pengar som gjort allt så mycket lättare. Visst, får fortfarande ont och kan inte gå långt, men jag klarar av det nödvändigaste tack vara bältet. Och slarva inte med det. Ha det alltid när du går.
  • BaKu
    gammelpysen skrev 2018-10-30 14:32:01 följande:

    Vi berättade efter kub. Mina föräldrar fick veta tidigt, samt några nära vänner, men har fortfarande inte berättat för de flesta. Känns så overkligt och osäkert än.. väntar in sparkarna för att verkligen kunna slappna av. I aprilgruppen har de börjat sparkarna runt vecka 15 (gravvecka 16) så en liten vecka kvar för mig i så fall.


    Jag började känna runt den tiden, men då var det bara fladder som jag inte var säker på att det var rörelser förrän senare. I vecka 18-19 ungefär började jag känna dagligen och mer fladder än rena sparkar. Som jag förstått var det tidigt. Det är inte ovanligt att det dröjer till närmare vecka 23-25, speciellt om det är första barnet.
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-10-31 08:50:49 följande:

    Nä jag förstår - vi kommer inte kunna inreda något barnrum ändå (bor i en tvåa och flyttar till större dec 2019) så egentligen kan man ju köpa lite vadsomhelst som är gulligt till babyn. Här i Schweiz är de inte så duktiga på 'neutralt' dock utan gör gärna kläderna i rosa eller blått... men jag har ju inte direkt gått igenom marknaden helt då jag inte haft någon större anledning ;) när köpte du första saken till babyn?

     


    När vi var på semester i ungefär vecka 18 så köpte vi första plagget. En body med det lokala fotbollslaget blev det. Mannen är fotbollsnörd och vi har anknytning till staden så passade bra. Efter det kändes det lättare att handla. Men har inte köpt kläder än... Har ärvt massor, men ska köpa lite eget så snart jag slutat jobba. Nu orkar jag inte efter jobbet.
  • BaKu

    Vi undvek sex under tiden jag blödde. Barnmorskan la fram det som att det inte är farligt, men för att inte oroa sig och tro att man orsakat något var det bättre att låta bli.

    Däremot har vi haft sex nästan hela tiden. Större delen av tiden har det dessutom varit varit fantastiskt eftersom man blir känsligare. Däremot så har det minskat på slutet. Smidigheten är ju inte vad den varit och är ju väldigt trött. Men kan bara ge ett råd och det är glidmedel. Man blir torrare och känsligare så det är till stor hjälp :)

  • BaKu
    Inalina skrev 2018-11-01 08:41:25 följande:

    haha det kommer nog bli första plagget för oss också - en Realtröja om jag känner maken rätt  och en fotboll blir nog första 'leksaken' vare sig bebisen vill eller inte.... vilken vecka är du i nu?? måste ju närma sig med stormsteg! ska bebisen komma i januari?? kram!


    Haha, ja bebisen får gilla fotboll vare sig den vill eller inte! Är i vecka 31 nu. Så det känns att det närmar sig. Spännande och nervöst på samma gång.

    Hur gick det för er idag?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF