Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hoppomliv skrev 2019-03-21 21:37:11 följande:

    Det förstår jag verkligen, helt magiskt ju! Grattis till en liten pojke! Har ni precis fått veta könet?


    Tack! Vi har vetat könet sedan vecka 11, då vi gjorde nipt. :)
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-03-22 12:09:54 följande:

    skönt om du får bukt med huvudvärken - eller att den håller sig i schack nu i alla fall.

    mina sammandragningar har jag ju stenkoll på på dagarna då jag får typ en gång i timmen. Däremot är jag lite orolig att de håller på hela nätterna medan jag sover då jag tar lite lägre dos medicin på kvällen och varje gång jag vaknar tycker jag magen är som en sten...:/ men hoppas inte det påverkar nåt. tänkte hålla ut till på tors nästa vecka då jag har nästa besök.

    annars mår jag bra - lillan sparkar o boxas så det syns tydligt utanpå magen vilket är roligt! 

    Roligt med RUL :) ja det är verkligen en lättnad när allt går bra - det är först då jag tycker man fattar vilket mirakel att allt sitter på rätt plats etc  

    har ni berättat för folk nu att det är en pojke? antar att det var pga RUL ni väntade med att berätta? :) 

    läste att han får en kusin i samma veva - gud så roligt!! våran kommer inte ha några kusiner alls till att börja med då vi är först i båda släkterna och ingen annan är på g vad jag vet. 

    känner du mkt röresler?


    Ja! Det är jätteskönt att inte ha ont!

    Vad mysigt att det tom syns på magen! Jag har inte känt några tydliga rörelser än. Möjligen nåt fladder, eller inte. Märkligt då vi ju såg på ultraljudet hur han levde om där inne. Tänker att det väl kommer inom någon vecka/dag. ;)

    Låter jättejobbigt med alla sammandragningar och oron för tappen. Jag har förstått att magen blir hård vid sammandragningar, men känns det något också?

    Vi har vetat länge att det är en pojke. Men just nu är det bara vi och ni som vet. :) Vi har inte bestämt om vi ska berätta könet för andra, eller om de ska få vänta tills han kommit. Ingen särskild anledning till det, men kanske lite att nu när alla vet om vår hemlighet så har vi något kvar som bara vi vet.
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-03-23 11:05:54 följande:

    haha ja jag vet - man började ju undra om man tappat känseln eller nåt när man ser en liten baby slå och sparka för glatta livet på ultraljudet men man känner ändå inget ;) det kommer def inom kort :)

    jag får inte ont av sammandragningarna men måste stanna om jag är ute o går och gärna sätta mig ner, magen blir som ett bowlingklot på mig, det varar ca 30-45 sek för mig. jag började få dem redan i v 22men jag har många vänner som inte fått några alls, eller ev de sista veckorna så det verkar vara väldigt olika.

    läste att du kände dig lite stor redan - jag är själv rätt chockad över att jag tycker min mage är jättestor nu men bebisen ska ändå lägga på sig DUBBELT så mkt vikt de sista 8 veckorna bara o gilla läget - och jag tycker faktiskt magen är ganska fin nu när man kommit en bit så kan jag uppskatta det lite mer :) och kvinnokroppen är ju verkligen fantastisk

    har du och din man hittat tillbaka till det positiva nu och har det lite lugnare? 

    ha en mysig helg!


    Hoppas på det! Försöker känna efter, men fortfarande inget. Men som du säger, borde ju komma inom kort!

    Magen är inte jättestor än, men syns tydligt. Men jag har gått upp en del kilon som satt sig lite överallt, mest på rumpa och lår. Hoppas att det inte blir så mycket mer på den bredden utan mer på magens utbuktning.

    Mannen har varit väldigt hjälpsam på sistone, efter några diskussioner. Han har så att säga "lyft häcken från soffan" och det var välbehövligt. Vi båda känner oss glada och positiva efter ultraljudet. Vi har till och med köpt de första små klädesplaggen!
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-03-24 15:40:04 följande:

    Åh jag förstår det!<3 Det är ju en helt magisk känsla! Och så mycket spänningar och oro som släpper...


    Verkligen! Och imorgon är det besök hos barnmorskan. Jag tror (hoppas!) att vi ska lyssna på hjärtljuden. :)

    Hur går det för dig?
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-03-26 09:06:41 följande:

    skönt ändå att din mage syns tydligt - jag trodde jag skulle tycka det var obekvämt att kroppen förändras så mkt under graviditeten men nu tycker jag faktiskt om det =) har ändrat en hel del olika tankar och känslor under graviditetens gång. Jag var inte säker på om jag ville amma innan pga min egen integrtitet etc men nu vill jag verkligen amma om det går. tror man tänker mer o mer på vad som är bäst för barnet och inte bara mig själv 

    så kul med de första inköpen också!!! vi är i princip färdiga med inköpen nu så det känns roligt, bara lite småsaker som behövs nu :) tur det kanske då jag är lite orolig att lillan ska komma lite tidigare än beräknat pga av alla sammandragningar. Har fortfarande ca 10 sammandragningar om dagen och på nätterna måste jag gå upp o kissa 4 ggr pga att jag får sammandragningar så fort jag bli lite kissnödig. (eller så orsakar sammandragningarna kissnödigheten...?) känns skönt att jag har nästa besök på tors!

    När har du nästa besök med bm?


    Ja, så mysigt att handla saker och förbereda! Fy vad jobbigt det låter med sammandragningarna! Man kan väl anta att din livmoder kommer att vara otroligt vältränad när det väl är dags. ;)

    Åh, du har också besök imorgon gos barnmorskan? Jag med. Jag tror att vi ska få lyssna på hjärtljud!
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-03-28 10:54:09 följande:

    Lycka till hos BM idag, uppdatera oss efteråt:) Jag var hos läkaren igår som konstaterade att moderkakan fortfarande sitter för lågt(?!) blir galen på alla dessa fram och tillbaka besked!!! Hon har remitterat mig vidare till förslossningen där de får bedöma om de vågar låta mig föda naturligt. Moderkakan ligger endast 6 mm ifrån vilket är ingenting!! Hon ville också att de skulle ha koll om jag blöder mycket ifall värkarna kommer igång. Känns inte heller så tryggt att höra... det var väldigt mkt ?huvudet skulle kunna trycka på så att det inte blir sån stor blödning, eller det kan bli si eller så kan det bli så? Viktigaste för mig är att bebis och jag är trygga och att vi gör det säkraste för oss, och hennes ord gjorde bara att jag kände mig osäker! Är ju i v 37 nu så de borde kalla mig nästa vecka tycker jag och sen om det skulle bli snitt får jag säkert en tid 1-2 veckor efter det vilket betyder att han snart är här?! Helt galet!!


    Tack för lycka till! Det gick bra och vi fick höra hjärtljud. Det var fint, men inte på mitt bästa humör idag (minst sagt). Skyller på hormoner som far runt i kroppen.

    Ja, förstår att du känner oro och inte vill riskerar varken din eller bebisens hälsa. Ja, tänk att det snart är dags! Det är fantastiskt!
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-03-28 15:51:58 följande:

    hehe ja precis får nog en jätte-enkel förlossning hehehe - I wish :) (övar på positiva affirmationer i alla fall ) och känner att det ska bli spännande och roligt med förlossning - ingen rädsla i alla fall. Hur känner du? även om det är lite tidigare för dig - har du hunnit fundera över förlossning/läst något?

    hade besök på gyn idag som gick jättebra och fick nästa besök om 2 v igen. Livmodertappen var över 30mm och hade inte påverkats något de senaste 10 dagarna trots MÅNGA sammandragningar. puh!!

    Fick ni lyssna på hjärtljuden? jag går på en väldigt 'high tech-klinik' så får alltid se bebisen i 3D och de mäter olika saker för att man ska få sin tillväxtkurva utskriven på den lilla. hon växer som hon ska (jag äter ju rätt mkt med så vore konstigt annars ;)) !

    har börjar med 2 frukostar nu - en vid 6:30 när mannen går upp och en vid 10-tiden hihi! MUMS!


    Man kan ju alltid hoppas! Positiva affirmationer? :) Berätta mer! Jag känner inte heller någon rädsla (än). Mer förväntan och spänning (typ: kommer jag att överleva?). ;) Läst lite. Ska få låna en bok av en kompis om avslappning. Det tror jag kan vara bra för mig.

    Skönt med tappen! Men alltså, att de där sammandragningarna inte kan ge sig!

    Vi fick lyssna på hjärtljuden. Det var mysigt att höra dem.

    Enligt mig är frukosten dagens bästa måltid (om man har tid att äta i lugn och ro). Så in i mina öron låter det underbart med två frukostar!
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-04-01 11:49:09 följande:

    Vad härligt med hjärtljuden!! Mindre med humöret haha men sån igenkänningsfaktor på det! För någon dag sedan kände jag för att bygga en flotte och driva iland på en öde ö långt bort från mänskligheten! Ja det är helt fantastiskt! Har fått tid för sista bedömning på förlossningen nu på fredag! Så förväntansfull:))


    Tycker ändå att jag mestadels varit förvånansvärt stabil! :) Blir du irriterad på partnern eller på andra (alla?)? Snart dag för sista bedömningen för dig då. Tänk att det är så nära! Själv är jag exakt halvvägs idag!
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-04-01 09:11:01 följande:

    Jag läser en bok som heter Föda utan Rädsla som jag tycker är väldigt bra och får en att känna att man kan påverka mkt genom sitt eget tankemönster och göra sig själv lugn under förlossningen genom att lita på sin kropp. de rekommenderar även några olika övningar med andning och hur man kan göra för att fokusera bort en del av smärtan under förlossningen.

    Positiva affirmationer handlar väl mest om att föreställa sig födseln som något positivt och att inte jobba emot kroppen vid födseln utan bejaka värkarna då de leder till något positivt :) 

    jag tycker sammandragningarna vart lite bättre nu denna helgen - trots att jag vart ute o rört mig en hel del så det känns skönt!! de kommer givetvis fortfrande men nu har jag istället fått jätteproblem med mitt bäcken. varje gång jag legat ner mer än 30 min kan jag knappt gå på några minuter utan det känns som att alla nerver är i kläm ner mot skinkorna.. tror det är någon typ av foglossning men får se - kanske ger det med sig.

    hur går det för dig? är huvudvärken fortfarande ok och har ni shoppat något mer till lillen ?


    Hört talas om den. Det låter som att du kan rekommendera den som en del i förberedelsen? Ah, positiva affirmationer är ungefär lika med positivt tänkande?

    Usch vafd jobbigt med bäckenet! Har det blivit bättre elker sämre? Har du möjlighet att få hjälp av fysioterapeut eller motsvarande? Har du gravidbälte?

    Huvudvärken kommer och går vissa dagar är värre än andra. Var hos doktorn som konstaterade spänningshuvudvärk. Ingen mer shopping, men håller på att göra mig av med möbler och saker i det rum som är tänkt att bli barnrum. :)
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-04-03 12:33:55 följande:

    Vad skönt! För både dig och omgivningen haha! Hmm mest på mannen faktiskt haha stackarn, allt från hur han tuggar till hur han luktar! Men även ibland så märker jag om jag känner mig obalanserad och oharmonisk så blir jag könsligare även mot andra människor. Japp på fredag får vi slutgiltigt besked, känns verkligen som att det är på tiden! Ja så otroligt nära, inom två veckor hoppas jag att han är här:)) Åh vilken milstolpe! Halvvägs är stort! Tänk hur långt vi kommit... Känns som att det var ?nyss? jag hoppade in i din ivf tråd och skulle dra igång hela ivf processen! Vilken jobbig resa det varit men vilket stöd man fått<3


    Elker hur! Känns väl ändå rätt okej tycker jag att de får något att hantera där kvinnorna ju gör det mesta av jobbet. Tycker det minsta man förvänta sig är att de klarar av att förhålla sig till lite hormonsvängningar. :)

    Hoppas på ett bra och tydligt besked för er imorgon!

    Ja, tänk vad fort det har gått! Och långsamt på samma gång!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF