Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Akira Öken skrev 2019-09-04 20:53:42 följande:

    Tack så mycket för grattisar och lyckönskningar! Ni är så många som varit med mig på den här resan och ni är och har varit så viktiga! Jag kan fortfarande nästan inte fatta att han är här. Och att han är vår! Det är så underbart och fantastiskt att det nästan är som en dröm. Men här ligger han bredvid mig och är helt verklig och världens underbaraste lilla bebis.


    nej visst är det overkligt??? njut av din älskade bebis nu, tänk att det gick till slut, helt fantastiskt!!!  ibland  kan jag t.o.m glömma bort de jobbiga åren när man försökte och försökte, men jag är så otroligt tacksam att få ha henne nuHjärta
    hoppas första tiden med lillen har gått bra!!Solig
  • Inalina
    tossaliten skrev 2019-09-18 12:38:03 följande:

    Nu är min minitjej 2 v!! Helt sjukt vad tiden går!


    Hon är tyvärr inte den största ännu och hon har precis vänt från att gått NER i vikt...ammar och koppmatar som stöd med ersättning.


    Någon som haft samma problem med ett barn som inte går upp i vikt, eller som är svår att få att gå upp i vikt?


    Undrar också om nån av er ätit antibiotika medan ni ammat?? Hur funkade det isf?


    hej!!! åh tänk va fort tiden går! min lilla tjej (nu stora dock...- fyllde 4 mån i veckan) gick inte upp de första 2 veckorna. hon kräktes väldigt mkt och gör fortfarande. min barnmorska rådde mig att ge lite ersättning efter 2 veckor så det gjorde vi ett par dagar och då gick hon upp MASSOR så jag slutade med det och sen har utvecklingen varit normal.

    det är lättare för dem att gå upp på ersätnning i början då det innehåller mer grejer än vad bröstmjölken gör. 

    Kram o lycka till!
  • Inalina
    Akira Öken skrev 2019-09-25 23:32:37 följande:
    Första tiden har varit väldigt omvälvande, men allt har gått bra! Börjar komma in i något som kan liknas vid rutiner nu. :) För närvarande är han i en fas där han inte sover så mycket som han brukar och inte vill ligga själv. Det är mysigt men också lite jobbigt att "sitta fast" i så stor omfattning. Hur har ni det?
    ja och precis när man tycker att man hittat 'rutinerna' och man vet hur den lilla funkar så tvärvänder alltihopa igen haha! herregud jag vet inte hur många olika saker vi provade för att hon skulle bli lugn om kvällarna de första veckorna... och när något funkade ena dagen och man var så nöjd så gick det inte alls nästa ;) haha!

    min lilla tjej har lätt att bli övertrött och då bli rätt hysterisk en sväng innan hon somnar - innan kunde hon ju somna varsomhelst o närsomhelst men nu är hon lite mer brydd av sig och sover endast i selen eller i sin säng (och ibland i vagnen) så man får hålla koll på alla trötthetstecken så hon inte går vaken för länge.... 

    vi har det superbra och hon har nu börjat rulla runt från rygg till mage så man får hålla lite extra koll och inte lämna henne utan uppsyn - innan var hon ju rätt nöjd att bara ligga i sitt gym o leka men nu är det mycket mer spännande med rullandet ;) vi går på en del olika klasser - bland annat yoga en gång i veckan och på en lekklass en gång i veckan! 
    har ni redan vart och träffat andra bebisar på någonting?
    saker som babybjörn sittern och ergo baby selen har vart fantastiska så man får en lugn bebis Hjärta
  • Inalina
    Etta skrev 2019-10-02 11:36:02 följande:

    BF för mig idag men vår dotter kom i lördags! :) Efter ganska segt värkarbete hemma kom hon efter bara tre timmar på förlossningen, varken vi eller barnmorskorna trodde det skulle gå så snabbt då jag var öppen 4cm när vi kom in, men sen gick det väldigt snabbt med intensiva värkar ganska med en gång. Bad om att få bada efter en stund och sen började krystvärkarna i badet så det blev en vattenfödsel! Riktigt häftigt faktiskt nu när jag har glömt smärtan, haha! Och väldigt stor skillnad mot min första utdragna förlossning. Nu är vi hemma och försöker hitta rutiner för två-barnslivet, lite av en två-barnschock med mycket svartsjuk storasyster får jag nog medge...


    wow stort grattis och vad häftigt med vattenfödsel!!! =) Hjärta
  • Inalina
    Akira Öken skrev 2019-10-17 20:53:06 följande:
    Visst är det så! Men då är det bra att samla ihop det som funkat någon av gångerna så har man till slut ett helt batteri med olika saker man kan göra när bebisen gråter. Ibland hjälper det ju förstås inte ändå, vad man än provar. Vår bebis är just nu inne i en utvecklingsfas och är oroligare och gråter och skriker mer och oftare än vanligt. Men det är också häftigt att se hur mycket som händer på kort tid!

    Skönt att höra att ni har det bra! Vi har varit på föräldragrupp och träffat föräldrar och barn i ungefär samma ålder. Tror dock inte att bebisarna såg varandra, men de hörde nog att det var andra bebisar i närheten. Vi träffar bvc-sköterskan varje till varannan vecka och då blir han mätt och vägd. Han växer som bara den! Nästa vecka ska han få första vaccinet. Hur ser vaccinations-programmet ut hos er?
    hej!!! och oj så längesen!! hur mår du och lillkillen? 
    det går fortfarande inte en dag utan att jag känner sån otrolig tacksamhet att vi har henne hos oss, det var ju verkligen värt varenda grej man fick gå igenom i ivf processen (och varenda krona haha - dåligt skämt sorry!)

    vår lilla är 7 månader nästa vecka, kommer åka hem till sverige över jul i 2,5 vecka! känns ju skönt att hon är hyfsat 'stor' nu så man inte behöver vara allt för orolig i svenska förkylningstider. har du tagit influensavaccinet? jag funderar på att göra det, för hua att vara så sjuk när man har en liten. 

    vaccineringen görs vid 2,4 och 9 månader här! Lillan väger ca 8,5kg nu på 6 månaderskollen! Kram!!Hjärta
  • Inalina
    BaKu skrev 2020-01-16 19:59:45 följande:

    Nu har det snart gått ett år sen vårt mirakel kom till världen. Det känns helt sjukt. Han är inte längre en bebis utan en kille som springer runt och har världens personlighet.

    Som inalina skrev, det har varit värt allt! Och idag är jag tacksam för att det var just vår älskade unge vi fick vänta på.

    Börjar bli sugen på en till nu men det får vänta liiite till. Tänker försöka sälja in det till mannen och hoppas på att börja med ny behandling till hösten. Får se vad han säger :p tror han å ena sidan känner att det varit tufft, men å andra sidan vill han ju ha fler barn och vi vet ju att det kan ta sin lilla tid.

    Hur går det för er? Hur gick det att resa till Sverige inalina?


    heeej!!! alltså wow tänk att din lillkille är ett år!!! så häftigt! känns som att det var igår man satt här o skrev o peppade varann!! jag o min man är också så otroligt tacksamma att det blev JUST HON. det hade verkligen inte kunnat bli bättre och vi tycker fortfarande det är overkligt och att vi är så lyckligt lottade!

    Vi är också inne på att köra en till IVF i år, för trots att vi inte kan önska oss något mer egentligen så har vi båda haft så mkt nytta av att ha syskon så vi vil gärna ge henne det också. har kontaktat min klinik (har tyvärr inga ägg kvar i frysen så får börja om helt - men har för mig att ni har likadant?)

    Jag har inte heller fått tillbaka min mens (tror Akiraöken skrev det med) så jag antar att jag måste vänta på det. Min lilla är 9 månader nästa vecka, och jag ammar i princip inget alls längre förutom någon gång på natten så mjölken har ju sinat rejält, men det hade vart skönt om mensen kom tillbaka också...

    Sverigeresan gick toppenfint, har vart där ett par ggr redan och ska dit igen på onsdag med lillan, mannen sticker på golfresa dock.. ;) ganska kort flygning ändå så ingen fara egentligen att resa med henne själv.

    När börjar du jobba igen?
  • Inalina
    Akira Öken skrev 2019-12-28 23:33:05 följande:
    Jättelänge sen! Vi mår bara fint! Han växer och jag krymper. =) Han har precis passerat fyra månader och jag njuter av varje dag som jag får vara med honom! Börjar redan fasa för att gå tillbaka till arbetet och inte få vara med honom varje dag. Men var sak har sin tid och var tid sin tjusning, antar jag. Och mannen måste ju också få vara föräldraledig.

    Det var definitivt värt ALLT. Jag är så glad att vi kämpade och fortsatte kämpa trots motgång efter motgång.

    Sju månader! Helt sjukt vad fort tiden går! (Hur ofta får man inte höra det och "ta vara på tiden"? Men det är ju verkligen så!)

    Jag tror inte jag ska ta influensavaccin. Nog sent nu också. Hoppas verkligen jag (och lillen och mannen) inte drabbas.

    Vår lille älskling vägde strax över sju kilo och var 64 cm lång vid tremånaderskontrollen. Han är en stor liten kille.

    Hur har ni haft det under julen? Kram!
    hehe ja jag har krympt ganska mkt också, måste ta tag i träningen igen så jag kan få tillbaka lite styrka ;) har ju blviit typ undernärd av all amning hehe!

    men igår tog jag min första löprunda och det var HELT fantastsikt så nu är jag pepp på att komma tillbaka lite till 'mig själv' igen. Lillan är 9 mån snart och kryper o ställer sig o säger mammamamaamamama så hon är väldigt kul att vara med för varje dag tycker jag hon blir mer o mer vuxen!! lilla underverket.... ja de är ju underverk allihopaHjärta

    har precis skickat i väg en del frågor till min ivf klinik i prag men jag antar att man inte kan göra ivf innan man fått tillbaka mensen ännu... så jag får se vad de säger. tänk att vi kanske får liv i tråden här igen när folk börjar försöka igen.. jag o min man komer inte sätta någon press på nästa försök dock, vi är redan så glada för lillan så att det skulle ske ett mirakel till känns ju inte så troligt, men vi vill ändå försöka då jag tror det kan bli roligt för henne att ha ett syskon att lära allt hon kan ;)
    jag minns inte, gjorde ni privat försök till slut eller var det via landstinget?
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2020-06-26 22:16:18 följande:

    Länge sen man hörde ifrån er! :) hur går det med era små?

    Juni fyllde 1 år den 11e juni :) tiden går så fort!! Hon går å springer.. väldans fart på henne :) hoppas allt e bra med er!

    Kram


    Hejsan!!! vad härligt att höra med din lilla Hjärta!!! visst är de underbara när de tultar runt?? här går det också toppen, lillan utvecklas varje dag och det är så fantastiskt att se. man förstår fortfarande inte hur det kunde bli just hon, som är så perfekt och helt fantastisk ;)  

    planerar ni fler IVF försök eller tänker ni vänta lite med syskon /om ni nu vill ha syskon till henne såklart :)? det sista jag tänker göra är att stressa med det, och vi är så tacksamma över vår lilla tjej, men givetvis vore det en fantastisk bonus om hon får ett syskon en dag. 
    hade ni ägg i frysen?

    Kramar!! (till er alla, om någon går in o läser tråden mer nuförtiden hihi!)Hjärta
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2020-06-28 14:50:27 följande:
    Inalina skrev 2020-06-27 10:12:11 följande:

    Hejsan!!! vad härligt att höra med din lilla !!! visst är de underbara när de tultar runt?? här går det också toppen, lillan utvecklas varje dag och det är så fantastiskt att se. man förstår fortfarande inte hur det kunde bli just hon, som är så perfekt och helt fantastisk ;)  

    planerar ni fler IVF försök eller tänker ni vänta lite med syskon /om ni nu vill ha syskon till henne såklart :)? det sista jag tänker göra är att stressa med det, och vi är så tacksamma över vår lilla tjej, men givetvis vore det en fantastisk bonus om hon får ett syskon en dag. 

    hade ni ägg i frysen?

    Kramar!! (till er alla, om någon går in o läser tråden mer nuförtiden hihi!)


    Ja visst e det roligt!! :) kul att det går bra :D när blev din lilla tjej 1 år? :) har ni haft det bra trots Corona å så?

    Vi har 2 ägg i frysen men vi håller på å funderar på vad vi vill göra.. känner som du, vill inte stressa över det. Vill iaf vänta några år innan jag tänker på nästa. Vill bara njuta nu.. har ni ägg i frysen? :)

    Vi skriver ju på Facebook fortfarande flera st :) nästan varje dag så det e kul. Några av dom väntar nr 2! :)

    Kram
    men så kul att vissa ska ha en liten till !!! :) hälsa så gott Hjärta

    toppen för er med ägg i frysen!!Solig vi har inga ägg kvar så det får bli hela tjilevippen en gång till om vi ska ha syster till lillan, 18 maj föddes fyllde hon ett!! =) men ja vi njuter också, blir bara bättre o bättre tycker jag! hon ska börja på dagis i augusti så det tror jag hon kommer tycka är roligt också! Blir ju tyvärr inte att man träffar så mkt folk/andra barn i dessa tider och facetime är väl inte hennes favoritintresse direkt ;) 

    schweiz har klarat sig hyfsat bra i coronatider och det är väldigt få fall här nu, även om det börjat öka liten igen sedan de 'låste upp' samhället i maj. men vi bilar till sverige om ett par veckor, var så otroligt längesen vi träffade våra familjer så det ska bli underbartHjärta är du fortfarande föräldraledig? Kram!
  • Inalina
    BaKu skrev 2020-07-05 06:28:55 följande:

    Hej alla! Så roligt med lite uppdateringar!

    Var ett tag sen jag var inne nu.

    Här springer livet fram. Lilleman är inte så liten längre. 1,5 år nu. Han växer fortfarande som en tok och kan inte fatta att han är vår.

    Sist skrev jag om att jag var sugen på att snart försöka med en till, men den känslan lugnade sig lite och kände att det kunde få vänta lite. Vi har så mycket på gång i övrigt.

    Men så idag hände det jag aldrig trodde skulle ske. Jag har känt mig onormalt trött ett par dagar och eftersom jag bara varit det en gång innan, förra graviditeten, så testade vi imorse. På något konstigt sätt har vi lyckats på egen hand. Strecket var så tydligt och kom fram direkt på stickan.

    Vi är i chock! Vågar knappt hoppas att det går vägen, men vi är så glada.

    Vid förra IVFen hittade de knappt tillräckligt med spermier för att befrukta äggen. Helt galet!


    heeej!!! men åh så fantastiskt för er!!!! =) blir alldeles tårögd, det är ju helt otroligt!!!wow! tänk att det kan gå ändå - utan IVF !!Hjärta 

    har din lille kille börjat på förskola? hur går det, trivs han? 
    vi kommer åka till sverige en månad nu och när vi kommer tillbaka ska lillan börja på dagis, känns lite konstigt, men hon börjar 40% till att börja med, sen tänkte jag börja jobba 80% i november och då får hon också gå upp i tid på förskolan. 

    Stort grattis igen, uppdatera gärna om du vill o orkar och hoppas du får må ok under graviditeten! vilken vecka är du i? Kram!!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF