• NiMi12

    BIM 29/9 med Rosenrot

    WanderChild skrev 2018-09-14 11:26:23 följande:
    Varför inte börja tempa redan i morgon bitti? :) Då kan du iaf se om tempen håller sig stabil de närmsta dagarna eller hur den varierar. Tempen stiger direkt efter äl så beroende på när äl sker så kan du ju få låg temp i morgon o ser sen en ökning till i övermorgon och kommande dagar. Lägger du även in hög fertilitet från äl-test + vattnig flytning idag så tror jag nog att fertility friend om några dagar skulle kunna hinta om du har äl nu eller inte. Värt ett försök iaf ? :)

    Jag hade min lh-peak igår, dagens test var svagare än igår men fortfarande starkare än under resten av cykeln så nu sitter jag bara o väntar på att tiden ska gå o mannen komma hem ;). Lite ironiskt, igår morse när jag fått neg på testerna i över en vecka o ingen stegring alls så beställde jag nya eftersom jag trodde att denna cykel också skulle bli utdragen. Några timmar senare fick jag positivt på testet! O idag fick jag hem 21 nya tester i brevlådan :P. Får hoppas att jag inte kommer behöva dem!
    Ja men då ska jag börja tempa imorgon redan :)
    Behöver jag någon speciell termometer? Jag har en digital hemma, den använder man i örat.
    Samma tid varje morgon eller när man vaknar? Jag sover ju lite längre på helgerna än på vardagarna ;)

    Det var därför jag var seg med att beställa nya cb tester. Jag trodde äl skulle komma redan cd13 och jag hade ju tester till det datumet. Men insåg på morgonen med en förbenad blinkande gubbe att det var lika bra att beställa hem fler. De kom på onsdagen och då testade jag em istället för morgon bara för att se. Cb ska man ju ta på morgonen säger de som vet.

    Jag hoppas du har beställt hem i onödan :D

  • NiMi12
    Jagerika skrev 2018-09-14 11:51:23 följande:
    Jag har också alltid testat mig innan BIM men nu tror jag att jag ska hålla mig till den 29:e! Det är ju som du säger våran dag, är du med på det? Orkar du hålla dig tills dess? :D

    Min cykel är på 32 dagar så på BIM kommer jag vara på ÄL+15
    Ja den 29:e är vår dag så vi testar då och inte innan.
    Jag kan dock behöva övertygas om att det är en bra idé både den 27:e och 28:e :D Är så svårt att hålla sig.
    Men självklart ska vi testa samma dag :)

    Nu är ju humöret uppe igen, kraftiga flytningar idag vill jag lova! :)
    Men din äl värk har jag inte, den är väldigt svagt molande. Kommer lite till och från bara.

    Hur känns det nu? Fortfarande ont så in i norden eller?
  • NiMi12
    WanderChild skrev 2018-09-14 13:01:36 följande:
    Bara att sätta igång! :) Det sägs att man ska använda en fancy med 2 decimaler men jag använder en vanlig med en decimal för munnen o den funkar bra! Dock avråder alla från att använda en sån till örat... Samma tid varje morgon sägs vara viktigt, jag vaknar alltid till vid 6.30-7 så på lediga dagar tempar jag då o sen somnar om. Har tagit senare några dagar under förra cykeln men eftersom min äl va hemskt sen o min temp hoppade upp o ner pga det då (se bilden tidigare) så vet jag inte hur mkt tiden påverkar. Ibland har jag vaknat vid 5.30-6 o varit kissnödig, då har jag tempat innan jag klivit upp o sen igen vid 6.30-7 men tempen verkar inte ha påverkats av toabesöket då den hållit sig. I morse hade jag dock en dipp på -0,3 grader före/efter toabesök vid 6.30 så det va lite intressant! Bara ca 15 min o ett toabesök mellan tempningarna.
    Då får jag försöka införskaffa en annan imorgon :)
    Åh herregud, jag går upp 06.00, jag kommer dö om jag måste vakna så på helgerna också för jag kan omöjligt somna om då :/
    Men jag kan ju testa och se om jag hittar någon bra rytm iaf.
  • NiMi12
    Jagerika skrev 2018-09-14 13:11:21 följande:
    Jag är jätte öm fortfarande men tog en Ipren och en alvedon i morse vid 06.30 när jag började på jobbet. Sen har det gått bra! Det var värst när jag vaknade, då kunde jag knappt gå på toa :O
    Ojoj det låter helt galet!

    Men du, Ipren har jag hört att man ska undvika om man försöker bli gravid eller är gravid.

    Skönt att det är lite bättre nu då. Är ju inte jättekul att ha sex om man har så ont som du hade i morse.
  • NiMi12
    Jagerika skrev 2018-09-14 14:11:16 följande:
    Jag tar aldrig värktabletter annars och jag vet att Ipren inte är bra, med den kombon är den enda som funkar och var verkligen tvungen :/

    Jag känner så igen mig! Känner mig bara ful och äcklig vid denna perioden i månaden och inte alls så sexsugen men vad gör man inte för att få ett älskat plus xD
    En är säkert ingen fara :)

    Haha, jag är likadan :D Tur man har någon som älskar än hur man än ser ut :D
  • NiMi12

    Jag haffade också mannen igår :)

    Har lätt molvärk hela tiden. Kunde inte hålla mig så jag äl testade. Blinkande gubbe igen. Så nu kan jag sluta testa för jag är på cd19 nu.

  • NiMi12
    Jagerika skrev 2018-09-15 15:42:40 följande:
    Jag har fått ÄL på cd20 och jag har en cykel på 32 dagar, då var ÄL lite sen. Men tänk på att ÄL kan vara en hel vecka sen ibland, så fortsätt ha sex varannan dag så prickar du in om du bara missat när den ska ske :)

    Idag har mina vattniga genomskinliga flytningar slutat och blivit mer vita fast fortfarande vattniga. Så ÄL är nog slut för denna gången! Vi har haft sex 7 dagar innan, 5 dagar innan, 3 dagar innan och på själva äl ! Det borde väl räcka?
    Jag är nu på cd21 och testade på skoj äl test. Blinkande gubbe såklart. Jag väntade mig inget annat. Jag tror testet måste nollställa sig nu, men oavsett vad så struntar jag i att fortsätta den här cykeln.

    Jag har nu haft lätt molvärk till och från hela veckan. Det molvärker mest på kvällarna när jag ligger i soffan. Då känns det rätt rejält. Tror iof jag brukar ha molvärk mellan äl och mens så det är nog inget tecken.

    Har inga andra tecken alls. Inga tunga bröst eller rikliga flytningar som jag hade när jag var gravid sist. Det var mina absolut första tecken.

    Men vi har haft sex varannan dag hela förra veckan och kör vidare den här veckan också. På söndag reser jag utomlands i fyra dagar. Men det är ju veckan innan BIM så det känns inte som ett problem :)
  • NiMi12
    Jagerika skrev 2018-09-16 18:46:18 följande:

    Jag skulle gå och duscha nyss, hoppade in och efter kanske 5 minuter fick jag gå ur och sätta mig på toalocket. Blev så fruktansvärt illamående och yr i huvudet så jag trodde jag skulle svimma, det pep i öronen samtidigt som hörseln försvann! Blodsockerfall kändes de som men jag åt 30 innan duschen. Aldrig känt så förut och nu mår jag som vanligt igen! Så himlla läskigt!


    Låter inte alls bra. Blodsockerfall är riktigt obehagligt. Hoppas bara det var något tillfälligt.

    Fortsätter ni varannan dag nu efter äl också?

    Jag läste någonstans på FL om en metod som gick ut på att man from dag 8 (om man har en cykel på 28 dagar) har sex varannan dag fram till äl. Då har man sex tre dagar i rad och sen en dags uppehåll och sen sex en gång till.

    Jag vet inte om det stämmer, men de var många som blev gravida i den tråden.
    Jag kollar redan idéer om det inte blir något den här månaden ;)

  • NiMi12
    Jagerika skrev 2018-09-17 08:43:55 följande:
    Alla mina symtom är som bortblåsta idag! Känner mig precis som vanligt :) jag vet inte varför men jag har redan nu tappat hoppet bara för vi inte hade sex den kvällen/natten som jag kände av min älvärk. Vi hade ju sex 3 dagar innan och på kvällen på ÄL dagen men jag kände ju värken kvällen innan ÄL dagen och på natten så har fått för mig att det inte gick för vi inte låg då. Att sexet på äldagen var för sent liksom! Hoppas det räckte med 3 dagar innan!

    Jo den metoden heter ?sperm meets the egg? och jag har provat den nån gång,men vi kan inte hålla händer ifrån varandra så det har liksom blivit varje dag då istället Hahaha xD

    Nu efter ÄL så håller jag ingen koll, vi ligger så ofta ändå! Denna helgen blev det en gång i fredags och 3 gånger igår haha :)

    Ska ni fortsätta med varannan dag?
    När jag blev gravid hade vi nog inte heller sex just vid äl. Jag fick glad fast gubbe på fredagen (dvs äl 24-36 h efter), vi hade sex två gånger den dagen och sen inget dagen efter (alltså själva äl dagen) och sen en gång söndag kväll.
    Men det tog sig iaf, sen om det var fredagens sex eller söndagens får jag aldrig veta :)

    Du är ju strax efter äl nu så nu behöver du inte känna något. Ge dig 6-7 dagar efter äl så ska du börja känna grejer. Det är ju dock inte alla som känner något då heller.

    Det tråkigaste den här månaden är ju att jag inte kan räkna äl+ dagar eftersom jag enligt cb inte hade någon äl. Så jag får ju bara gå här och inbilla mig grejer och vänta på 29:e :D

    AHA! Är det så den heter. Jag tyckte den var rolig att läsa i.

    Haha det gör ni rätt i :D

    Ja vi fortsätter varannan dag till på lördag. Igår var jag helt död och kände inte direkt för det. Inte mannen heller. Men vi bestämde oss för att köra en snabbis bara för att och det var ju nice det med ;)

    Jag är så sjukt trött just nu, har varit det sen i fredags så jag vill egentligen bara sova från kl 20 på kvällarna. Då är man ju inte direkt upplagd för sex vid läggdags. Så imorgon får det bli en mysstund direkt efter jobbet istället :)
  • NiMi12
    Jagerika skrev 2018-09-17 10:48:48 följande:
    Då hade ni ju sex dagen innan ÄL, tror det är så man ska göra! Vi hade sex 3 dagar innan, så hoppas resan till ägget gick bra så dom inte dog för tidigt bara :/

    Nej det är svårt att veta ÄL när du inte fått utslag, men tycker ändå vi ska hålla oss till den 29:de med att testa! :D

    Är sååååå taggat inför att vänta på BIM! Had alltid testat innan Bim och blir alltid besvikens nu jädrar ska jag hålla mig :)
    Ja precis det hade vi. Det hade vi månaden efter också (efter mf) och då tog det sig inte. Så det verkar väldigt olika. Jag har hört att man lättare blir gravid efter mf, men blir jag inte gravid den här månaden stämmer det inte för mig. Är mest rädd för att det var enda gången som lyckades, men ändå misslyckades.

    Jag håller tummarna för era små simmare :)

    Ja jag håller mig till den 29:e. Brukar också ha svårt men den här månaden väntar jag mig mer mens än något annat så då blir det lättare.

    Haha jag ska påminna dig om att inte tjuvtesta innan :D
    Förra månaden vägrade jag kolla på gravtestet, det fick mannen göra. För jag orkar inte se fler "inte gravid". När han kom ut så frågade jag bara om jag kunde dricka på kräftskivan vi skulle på senare på kvällen. När han nickade så visste jag att det inte hade blivit nåt. Det räckte för mig.


Svar på tråden BIM 29/9 med Rosenrot