• Tow2Mater

    Varför anses det så illa att vara emot abort?

    Anonym (..) skrev 2018-09-13 16:38:34 följande:

     Ännu värre irritation och debatter skapar det när män är emot aborter. Varför bryr sig folk så mycket om vad andra tycker?


    Och sen ändrar sig abortförespråkarna som skrikit "det är kvinnans kropp!" helt plötsligt när det är dags för födsel och nu skriker de "du ska föda vaginalt, inte med kejsarsnitt!" till den som vill välja snittt. ...som ju inte är tillåtet... så mycket för att bestämma över sig egen kropp där....
  • Tow2Mater
    seoltang skrev 2018-09-13 23:14:32 följande:
    Kroppslig integritet är en rättighet som står över andras rätt att leva. Om du var död så skulle ingen kunna plocka ut dina organ och använda dem som de vill om du inte gått med på det när du var vid liv. Kvinnor är levande, medvetande människor med fri vilja och har all rätt i världen att bestämma om de vill eller inte vill att ett foster ska få använda deras inre organ för att växa. Pro-tvångsfödsel vill att kvinnor ska ha färre rättigheter än ett ruttnande lik.
    Om jag var döende så skulle ingen i världen kunna tvinga dig att ge mig din njure, din lever eller ditt blod. Din kroppsliga integritet trumfar min rätt att leva. Samma sak med en kvinnas rättighet till sin egen mage.
    Du skulle kunna ha valet att ta livet av ditt foster själv hur du nu väljer att gora det men utan medicinsk support, precis som du inte har rättigheten att ta ditt eget liv med hjälp av medicinsk support. Vad är skillnaden? (säger inte att det är att foredra, men i din egen jämforelses anda, vad är skillanden?)
  • Tow2Mater
    Anonym (X) skrev 2022-03-28 22:42:02 följande:
    Fast era argument faller ju.
    Är det mord är det lika mycket mord efter en våldtäkt.
    Lider embryot gör det ju det lika mycket oavsett anledning till varför det aborteras.

    Känslo- eller s.k. moralargument fungerar inte. Det finns ingen gemensam linje att följa där, så bättre att hålla oss till forakning och vetenskap istället.
    Det kan mer kallas psykiskt självförsvar.
  • Tow2Mater
    Anonym (Pro life & vegan) skrev 2023-05-05 15:55:29 följande:

    1)Det motsatta är nog mer sällsynt.


    2) jag är själv aktiv i utvalda konservativa församlingar av Svenska Kyrkan ( där jag också är medlem) och i Katolska Kyrkan - och hälsar ibland på de syrisk-ortodoxa. Jag är ekumenisk konservativ kristen. De stora skillnaderna inom kristenheten går idag inte alls mellan, utan tvärs igenom samfunden. I Svenska Kyrkan kan helt olika tro förkunnas på 2 spårvagnshållplatsers avstånd, så den är långt ifrån enhetlig, men jag väljer konservativa präster som jag tycker kan ge mig den andliga föda jag söker. Jag tror att gränsen för Guds församling går tvärs genom samfunden och finns  lite varstans inom dem.


    Varför är du med i en församling om du inte tror? Jag är med för att jag, sedan 16 års ålder, är övertygad kristen, som den ende i min familj. Jag kommer från en sekulariserad "Svensson-familj", men jag bröt med detta efter djup reflektion och erfarenheter. Jag skulle inte vara med i en församling om jag inte trodde.


    Jag tror att Gud älskar och värderar också foster- - att Gud är på de allra svagaste, de allra värnlösastes sida som inte kan tala för sig själva, och där backar jag inte en millimeter.


    4) Ja, får jag tillfälle kommer jag gärna. Ja, du har en trevlig ton och jag uppskattar också samtalet. Israeliska djurrättsaktivister är mina hjältar.


    Vad anser du om tanken att ofödda barn som aborteras kommer ju direkt till himlen med Gud, medan om de inte aborteras kommer en del med stor sannolikhet växa upp i otroende familjer och förbli otroende och till slut (även om av eget val) komma hamna i helvetet. Abort kan ju ur det evighetsperspektivet ses som det bättre alternativet för otroende. Eller tillhör du den minoritet kristna som inte tror på ett helvete, fast Bibeln ganska väl beskriver platsen?
  • Tow2Mater
    Anonym (Pro life & vegan) skrev 2023-05-15 09:30:28 följande:

    Nu ger du mig bara 2 alternativ när det finns flera- vilket då ju  blir en så kallad falsk diktomi. Alternativen du ger mig är följande:


    Alternativt 1) Abort är bäst om en kvinna blir gravid

    Alternativ 2) Att jag inte skulle tro på helvetet.


    Jag tror att helvetet finns, men nu tror jag ju inte att det bara är icke aborterade  barn som riskerar det här tillståndet, utan även personer som är inblandade i aborter. Jag såg ett klipp där någon berättade om en syn hon/ han haft där hon/ han såg en kvinna i helvetet som personen inte hade väntat sig vara där. Den som var där hade ganska nyligen (kanske oväntat) avlidit och varit en till synes väldigt "from" människa i församlingen och hade sjungit i församlingens kör med liv och lust, och gett ett "perfekt" intryck. Men det visade sig senare att hon hade gjort en abort (ganska nyligen?).


    Den sidan måste jag också ta med i ekvationen, så mitt alternativ blir självfallet alternativ 3.. Bla därmed faller att det bara skulle kunna finnas 2 alternatv.


    Alternativ 3) Gör inte abort även om helvetet finns.


    Jag har sett den där argumentationen du beskrev förut, men den håller helt enkelt inte. Dessutom tror jag att oddsen är "lite bättre" att hamna i saligheten än vad en del andra tror. Förvisso tror jag att den enda frälsning som finns i universum är i Kristi verk, MEN sen är det en helt annan fråga vilka som står inom räckhåll för eller inte inom räckhåll för Jesu verk.


    För min personliga del tror jag att vissa personer som dör som formellt icke kristna, kanske som ateister eller agnostiker, kanske i anda religioner, ändå, utan att ha vetat det själva i jordelivet, har stått Kristus nära och ändå är frälsta i Kristi blod (inte egen perfekthet, för ingen av oss är nämligen perfekt på hela den här jorden).


     


    Jag gav inte alls alternativ, jag undrade bara om din syn på detta. Tack att du svarade. Det är komplexa frågor.
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2023-05-24 01:06:12 följande:
    Kalla det för vad du vill men de tröttar ut människors ork och vilja att lyssna. Globalt skulle jag vilja säga.

    Vem trodde för några år sedan att USAs Bible Belt och den konservativa syn som råder där skulle få någon grund i Sverige bortsett från hos några hallelujamänniskor från Jönköpingstrakten.
    Hmmm.. men med den generella liberala kvinnans-rätt syn som rått i Sverige trodde man ju att det skulle vara fri retroaktiv abort upp till mins 1 års ålder numera. Speciellt med den dåliga fsk dit knappt någon ens verkar vilja sätta sin ettåring, borde det ju kunna vara ett alternativ med retroaktiv abort.

    Olika sätt att se det.
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2023-05-24 18:54:53 följande:
    Jag försöker inte tvinga någon att tro på nåt. Var det inte tydligt nog skrivet med latinska bokstäver för dig att jag talar om min övertygelse?

    Jag däremot tänkte inte försöka tvinga någon att föda fram ett barn de inte vill ha, medan det är precis vad vissa andra vill.
    Kejsarsnitt under sövning borde de ju kunna få om de vill kan man tycka.
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2023-05-24 22:20:35 följande:
    Fast skillnaden är att min övertygelse inte resulterar i att tvinga någon annan till något de inte vill.
    Fast jag gissar du inte vill låta en barnmorska få samvetsfrihetsklausul och slippa delta/utfora aborter, och låta bara de som vill gor det (frivilligt)? Du vill hellre tvinga dem att byta yrke helt?
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2023-05-24 22:52:17 följande:
    Man får tänka igenom sitt yrkesval. Man kan inte utbilda sig till busschaufför och sedan tro att man ska slippa köra i vinterväglag utan det ingår. Om man inte pallar det bör man söka sig till något annat.
    Din jämförelse haltar. Det skulle mer kunna jämföras med att busschaufforen inte känner sig ok med att köra in bussen i ett trångt garage, utan vill parkera den utanför. Det går oftast bra, då det finns andra som brukar köra in bussarna i garaget vid behov. Alla andra uppgifter utför chauffören med glädje.

    Ibland ändras man under livets gång, vad man en gång kände vid början av ett yrkesval kan vara skilt från vad man senare känner. Att en kompetent yrkesmänniska ska ge upp sitt yrke helt för att den inte kan utföra 1% av momenten som kan ingå som handlar om liv eller död är idiotiskt. 

    Men som sagt, du vill tvinga någon annan till något de inte vill.
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2023-05-30 22:13:07 följande:
    Spelar ingen roll hur det är "organiserat". FAKTUM är att de aborter som behöver göras blir fördelade på ett mindre antal personer desto fler arbetssmitare som nästlar sig in i professionen.

    Jag tycker det är jävla ohederligt att jobba för att kvinnor som vill göra abort inte ska få göra det.
    An sen då? De som älskar att jobba med aborter får ju göra det och stödja det de ser som kvinnors rätt. De behöver ju inte jobba med aborter om de inte vill det.
  • Tow2Mater
    Marmite Devil skrev 2023-05-30 23:11:52 följande:
    Så enkelt är det ju inte. Jag rekommenderar stt du förkovrar dig. 
    Visst är det.
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2023-06-03 13:28:00 följande:
    Abortlag (1974:595)
     Snacka om diskriminering av transmän. De får inte göra abort?
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2023-06-03 14:26:47 följande:
    Så länge man har en livmoder med ett foster i kan man göra abort.

    Om man inte har en livmoder med ett foster i kan man inte göra abort.
    Lagen pratar ju endast om kvinnor.
  • Tow2Mater
    nihka skrev 2023-06-03 14:43:22 följande:
    Lagen är ursprungligen från 1974 och har reviderats.

    Enligt lagen betraktas den som har en livmoder med ett foster i som biologisk kvinna och är därmed berättigad till abort om hen så önskar.

    Alla har det däremot inte lika bra förspänt med sina rättigheter:

    www.ottar.se/transman-gor-ocksa-abort-natalie-hostrom/
    Jag har letat men lyckas inte hitta revisionen, kanske du kan  linka?

    Centralamerikas abortlagar kanske inte har direkt med Sverige att gora.
Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?