Inlägg från: Anonym (alkolina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (alkolina)

    Är det fel att vara tillsammans med sin syssling/tremänning????

    Okey, så ni är bägge 15 och har en sexuell relation. Då har ni ju redan tagit beslutet.

    Det är inte "fel" enligt lag, vill ni gifta er och bilda familj kan ni göra det utan att behöva flytta till Skellefteå. I vuxen ålder behöver ni ju inte nämna för omgivningen att ni är släkt allt.

    Vad andra tycker är ju något annat. Er familj kan ju undra över relationen, men de kommer väl troligen inte stöta bort er. Omgivningen nära vänner etc. Ni behöver ju som sagt inte påpeka att ni är släkt. Det är ju sällan en fråga som uppstår, om inte det är "Hur träffades ni? På släktträff...." Det är upp till er hur mycket ni vill delge andra.

    Bibeln kallar denna typen av relation för Blodsskam, men det är också en bok där syskon gifter och skaffar barn så ignorera den. OCH ignorera alla som kallar det incest för det är det inte, de vet inte vad incest innebär.

    Mitt tips är att ni tar det lugnt, som vilken relation som helst, se vart det leder.
    Lycka till.

  • Anonym (alkolina)

    PS. Du bör gå och prata med någon om du har självmordstankar.
    Har ni en skolkurator på er skola ska du vända dig dit. De har tystnadsplikt. De kan också skriva remiss till en mottagning BUP men då tror jag att föräldrarna kommer informeras eftersom du är minderårig.

    Kan också tipsa om en bra anime som heter Koi Kaze som ni kan kolla på.

  • Anonym (alkolina)
    anonymsomfanmedångest skrev 2018-09-18 22:20:22 följande:

    Förstår att det kanske inte är så smart att gå runt och prata vitt å brett om att man är släkt, men hon har lite halvdryga syskon som vet om att vi är släkt så vi är rädd att det ska komma fram t.ex via dom eller nån annan. Det är det vi oroar oss för. Det är därför jag undrar hur ni tror de andra eleverna på skolan skulle tycka och tänka.


    Förståeligt. Då får ni vara beredda på hur ni ska svara. Som sagt kan ni ju hålla förhållandet hemligt tills ni känner er så säkra att det inte spelar någon roll vad andra säger.
    anonymsomfanmedångest skrev 2018-09-18 22:24:22 följande:

    Har inte haft världens bästa erfarenhet med BUP så tror jag avstår, men tack för förslaget.


    Då tycker jag att du ska prata med skolkuratorn istället.

Svar på tråden Är det fel att vara tillsammans med sin syssling/tremänning????