• Amne18

    Gravid med Letrozol

    Mema9 skrev 2018-11-09 10:33:44 följande:

    Hej tjejer, hoppar in här om det är ok. :)

    Jag fick bekräftad pcos i januari i år. Har långa och oregelbundna menscyklar samt de typiska pcos-äggstockarna. Min pcos visade sig via vul och jag fick även lämna blodprov för att kolla hormonnivåerna.

    Började med Letrozol i mars och har sedan dess även hunnit testa sprutor (Puregon) men nu gått tillbaka till där vi startade 1 tablett i 5 dagar och det verkar fungera bättre nu. Tyvärr tog det sig inte denna gång och mensen kom i onsdags. Vi har haft jättesvårt att hitta rätt dos för mig. Ena gången svarar kroppen bra, men nästa gång blir jag antingen överstimmulerad eller så händer det inget alls. Har varit ett frustrerande och orättvist år. Psykiskt påfrestande. Men idag påbörjar jag en ny kur av Letrozol 1 tablett och hoppas så innerligt på denna gång!!


    Det är otroligt orättvist och psykiskt påfrestande, förhoppningsvis måste vi inte kämpa så mycket längre! Jag är på ÄL+8 idag och hoppas med hela mitt hjärta att denna månad blir min tur!
  • Amne18
    Enmsik skrev 2018-11-09 19:26:52 följande:

    Åh jag förstår det! Kämpa på! Då kan vi följas åt! :D Började med min första kur med letrozol idag. Enkeldos. Så får se om detta funkar för mig. Hoppas att vi snart har våra plus!


    Jag håller tummar och tår för er båda att det här är er månad! :)
  • Amne18
    Enmsik skrev 2018-11-08 20:31:18 följande:

    Åh ja jag förstår. Jag hoppas jag kommer känna av min ägglossning om jag får av den här dosen. För de senaste cyklerna har jag känt av att jag haft ägglossning och som sagt öm i brösten direkt dagen efter. förmodligen av progesteronet. Så jag är ju på gång lite i alla fall. Nu ska jag bara ha menstruationerna lite tätare eller förhoppningsvis inga alls på 9 månader efter den här omgången. Spännande inför imorgon.. haha :)


    Lycka till! Du får uppdatera här hur det går denna kuren! Jag har fortfr negativt på stickan... ÄL+9 idag och BIM-5... :(
  • Amne18
    Enmsik skrev 2018-11-09 22:17:22 följande:

    Någon som har koll vad som gäller för letrozol och alkohol? Hittar inget på nätet.. ska nämligen iväg med lite familjemedlemmar i helgen och det kommer bli alkohol. Vill ju helst inte dricka men kommer ta lite då de inte ska börja misstänka något. Hittar inget om att de skulle påverka varandra men tänkte höra med er. :)


    Jag har druckit några glas under letrozole kuren och ändå fått fina äggblåsor båda gångerna men dricker självklart inte mellan ägglossning och mens. :)
  • Amne18
    Mema9 skrev 2018-11-19 08:31:57 följande:

    Hej tjejer, allt såg fint ut! En äggblåsa på 19mm , så jag ska ta ovitrielle i övermorgon om jag inte får utslag på äl-test redan imorgon


    Grattis, vad skönt att veta! Hur gjorde du för att få ovitrelle sprutan? Min läkare vill inte ge den till mig :( Hon vet inte ens om jag får ägglossning eller inte?
  • Amne18
    Mema9 skrev 2018-11-19 09:47:50 följande:

    Tack jaa så himla skönt! Det är min läkare som skrivit ut den redan från start, så jag har aldrig behövt nämna den själv.. Varför vill inte din läkare? Tycker isåfall du ska insistera på att få lämna progesteronprov efter äl för att se nivåerna om du har egen äl eller inte <3Jaa men visst, så glad!! Nu blir det mys för fullt här hemma några dagar :)

    Men det är väl väldigt tidigt i din cykel ännu? Du kommer va på cd11 på onsdag va har jag för mig du skrev? Mycket kan hinna hända tills dess :) Jag är ju på cd13 idag. Håller tummarna för att de ser bättre ut på onsdag!

    Men oj, kan de svara på varför de inte kan se den äggstocken? Då vet man ju heller inte hur äggens storlek eller hur många de kan finnas där?!


    Hon har endast sagt att vi borde testa att bli gravida några gånger innan jag får sprutan men nu är detta tredje försöket på Letrozole och jag ska dit på torsdag för att kolla mina äggblåsor. Tänker insistera då på att få sprutan...
  • Amne18
    Mema9 skrev 2018-11-20 20:16:03 följande:

    Amne18: Det tycker jag absolut du ska göra! Om hon ändå inte vill, säg att du vill lämna blodprov för att se så du verkligen har egen. Surt att försöka så kanske det visar sig att du inte har egen :/

    Oliwia92: Jag fick Puregon utskrivet och de startar man med mensdag 2 och tar varje dag fram till ägglossning. (De påminner om en insulinpenna om du har koll på en sån:) Sen kollar man med VUL tidigare då kroppen oftast svarar fortare på sprutornas hormon , har för mig jag var inne på koll redan cd 8 eller 9, sen ett eller två besök till innan äl beroende på hur fort äggen växer. Jag fick inga direkta biverkningar som jag märkte av tack och lov. Jag fick börja med 50IE och sedan höjde vi till 75IE efter 1 vecka då äggen växte lite långsamt. Den dosen säger dig förmodligen ingenting men om du ska börja med sprutor kommer du hänga med haha.. Jag är ju sån som ställer alarm som ringer dagligen så jag tar sprutorna eller tabletterna exakt samma tid :) har så lätt att glömma annars! Vet inte vad mer kan kan berätta hehe..

    Becca90: Ooh! Vilken tid ska du dit? Du måste uppdatera oss efter :D det låter lovande att han är duktig på att hitta undangömda stockar ;) hahah jo men här ska det göras bebis! Denna gång måste det bara funka alltså


    Tack för din åsikt, så ska jag göra. Det var en bra idé :)
    Ska dessutom kräva att min kille får ta spermaprov...
    Ska dit imorgon på cd9 vilket är ganska tidigt men senaste gångerna när jag varit där cd13 har det varit nästan för sent då äggblåsorna varit 20mm stora.:)
  • Amne18
    becca90 skrev 2018-11-21 09:34:05 följande:

    Nu har jag varit på vul på sjukhuset. De började att mäta slemhinnan och den va 7 mm och alldeles strax en ?ägglossningsslemhinna?, alltså en treskiktad. Vilken hon tyckte va toppen!

    Sen har ju ingen hittat min högra äggstock men hon hittade den på 2 sekunder och hittade där anledningen till min enorma ryggvärk.. en blåsa på 17 mm idag på cd 11. Sen en lite mindre blåsa.

    På vänstra hittade hon den som va 10 mm på cd 9, men nu hade den krympt. Plus 5-6 små blåsor till. Alltså ingen risk för flerbörd.

    Hon tyckte jag svarade exemplariskt på letrozolen och sa att äl kommer bli på fredag!! Hon avslutade det hela med att säga ?jag vet vad ni ska göra i helgen ;)? hahaha min sambo skämdes ihjäl.

    Sen faxade hon resultaten till Carl von linne kliniken och nu väntar jag på svar på om jag ska ta ovitrellen eller ej!!

    Så så så så himla glaaaaad!!!


    Gud vad skönt att höra! Grattis! Nu får ni mysa järnet :)
  • Amne18
    becca90 skrev 2018-11-21 14:17:45 följande:
    Ja riktigt skönt!!:) dom ringde nu och sa att om jag ej fått utslag på äl test innan fredag ska jag ta ovitrelle på lördag! Spännande!
    Lyllo dig! Vill också ha sprutan nu....
  • Amne18

    Usch vad besviken jag är... Var precis på VUL cd9 då jag varit på VUL cd13 tidigare och det varit "för sent". Nu hade jag istället inga äggblåsor som växt till sig. Ska tillbaka på måndag och kolla igen då det är cd13. Hoppas verkligen jag har fått stor fina äggblåsor då! Ifall jag har det kommer jag få sprutan denna gång också! :) Håller tummarna till på måndag

Svar på tråden Gravid med Letrozol