• Anonym (Störs­ta frågan­)
  Tis 16 mar 2021 12:30
  23720 visningar
  57 svar
  -3 +2
  57
  23720

  Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?

  Så detta är andra barnet? Hur blev barnen till? Borde inte sex vara väldigt triggande? Mer triggande än att föda... herregud löjliga jävla kvinna bara född ditt barn..

 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Tis 16 mar 2021 16:17
  #22
  -4
  Anonym (Tyvärr) skrev 2021-03-16 16:09:02 följande:

  Håller tyvärr också med...


  strumpor m hål skrev 2021-03-16 12:39:18 följande:

  Håller med.


  Skönt att folk håller med, har varit med om övergrepp av styvpappa och sedan 2 okända män och inte va förlossningen triggande alls bara löjligt och ett sätt för kvinnan att slippa föda och bajsa/spricka som många är rädda för jag både sket å sprack då de va inte så farligt kände dock inte heller att de va ett övergrepp att dom tog i mig för att få ut mitt barn och kännde inte att de va ett övergrepp att dom skrev i journalen "tycker barnet är äckligt" de jag sa i verkligheten va " klä på henne hon fryser" klart man blev ledsen men feminister ska alltid överdriva om att allt är övergrepp. Vissa är ju så sjuka att dom tycker att bara att vara gravid är ett övergrepp på deras kropp och inte viste jag att ofödda foster kunde våldta
 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Tis 16 mar 2021 16:33
  #24
  +1
  Nimzay skrev 2021-03-16 16:20:32 följande:

  Fast alla som varit med om övergrepp och liknande upplever ju inte saker exakt likadant som du dock...


  Så efter övergreppet kunde dom ha sex utan att bli triggad men sedan när barnet föds så är det triggande... vad är det för övergrepp man varit med om då? Bara löjligt å en ursäkt att ta en lätt väg (ända gången kejsarsnitt inte är lätta vägen är när det är akut eller tvingat pga av medicinska andledningar)
 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Ons 17 mar 2021 07:35
  #26
  -1
  Nimzay skrev 2021-03-16 16:55:58 följande:

  Det är jag nog inte rätt person att avgöra, är inte speciellt insatt i det här med förlossningsskräck nämligen. Svarade mer på just den personens specifika inlägg eftersom jag tyckte det lät lite märkligt att hon verkade utgå ifrån att hon hade rätt att bedöma huruvida andra som varit med om övergrep var tramsiga i sin förslossningsrädsla just för att hon själv också blivit utsatt för övergrepp och trots det just hon personligen samtidigt själv inte inte upplevt någon så form av rädsla/skräck,  detta pga av att olika människor kan ju reagera väldigt olika på att bli utsatta för likadana händelser.

  (Men om jag ska säga vad jag tror: Ja, jag tror att det KAN upplevas som betydligt mer skrämmande att genomgå en vaginal förlossning om man nu mår dåligt till följd av övergrepp tidigare i livet, än att t ex ha samlag tillsammans med en person man känner väl samt känner mycket stark tillit till (t ex make/pojkvän), för tänker t ex att man då kan ta det väldigt lugnt, gå försiktigt fram, maken/pojkvännen kan vara väldigt lyhörd inför hur frun/flickvännen mår och tar det hela, dvs man kan göra det hela helt utan stress och krav osv helt enkelt. Medan jag gissar att en förlossning nog mycket väl kan kännas som en mer stressande, främmande och otrygg situation, där man inte försiktigt kan bestämma takten på samma sätt som när man utforskar varandras kroppar hemma i lugn och ro, samt där det involveras personer som man inte alls känner lika väl som en person som man t ex bott tillsammans med i ett antal år. Men det är alltså bara min gissning, för vet inte egentligen.

  Och är för övrigt egentligen skeptisk till kejsarsnitt pga av lyx- och bekvämlighetsskäl och liknande, men tänker mig ändå att det kanske kan vara en viss skillnad på detta och stark rädsla. )


  Har upplevt rädsla och skräck många gånger speciellt vid min förlossning som tog en timme och där jag senare ?åg hela natten med Flashbacks å kallsvettades, är ändå inte rädd för varför skulle man vara rädd? Det jag är rädd för är dock kejsarsnitt.. känns jättejobbigt att föda mitt nästa barn pga att jag blev rädd efter förra men kejsarsnitt skrämmer mig mer... förstår inte hur att födda normalt är mer skrämmande för folk än att dom skär upp äns mage...
 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Ons 17 mar 2021 10:11
  #28
  -1
  Anonym (Ofattbart) skrev 2021-03-17 09:44:16 följande:

  Du är ju bisarr! Snacka om noll inlevelseförmåga eller förmåga att resonera och associera. 

  Föd du dina barn och ha det kul medan främmande personer i värsta fall gräver i ditt underliv och använder allehanda instrument, klipper i din kropp, medan du plågas och går sönder, eller som du själv skriver "skiter och spricker". Wow, vilken human och trevlig situation, full av integritet. 


  Känner man så inför att skaffa ett barn så föder man själv hemma eller så skiter man fullständigt fan i att skaffa barn helt enkelt.. å klippt å dragen i blir man bara om kroppen inte kunde föda barn tyvärr å min kropp är gjort för det så kommer inte hända mig:)
 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Ons 17 mar 2021 10:42
  #31
  Anonym (Ofattbart) skrev 2021-03-17 10:28:36 följande:

  Och just det, år 2000 gjordes klipp på över 20% av alla vf. Så det är inte jättemångas kroppar som är "gjorda för att föda". 


  Om jag får gissa hejvilt (enligt statistiken så klart) så va kvinnorna som klipptes och fick använda verktyg runt 30 och inte runt 20 och då är kroppen inte längre gjord för att föda om man inte redan fött barn. Unga kvinnor har lättare att föda än äldre så är det bara då får kvinnorna som väntade helt enkelt lida. Kejsarsnitt är enbart till för medicinska fall när de är fara för barnets liv eller mammans liv inte för att man gått igenom ett övergrepp man valt att inte bearbeta innan man hade sex å blev gravid
 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Ons 17 mar 2021 11:11
  #37
  Anonym (Ofattbart) skrev 2021-03-17 11:01:23 följande:

  Det är möjligt! Men jag skulle inte vara så säker på det. Jag har inte tittat på åldrar dock. Det man vet är ju iaf att när klippen minskade, så ökade bristningar och rupturer. 

  Om kroppen, som du säger, inte längre är gjord för att föda barn när man är 30, då borde ju kejsarsnitt vara rimligt.

  Eller är du en sån som tycker att då ska man inte skaffa barn? Med tanke på att medelåldern för första barnet är bara månader ifrån 30 år så skulle ju födelsetalen börja minska väldigt snabbt. 


  Tycker man ska skaffa barn men att man ska göra det när kroppen kan och inte börja då kroppen inte längre kan då har man ju väntat för länge :) jag är ju ung å jag sprack ju knappt fick 6 ytliga stygn på en förlossning som tog en timme hade jag varit 30 så hade jag nog dött eller haft väldigt svårt att sitta nu pga av bristande ringmuskel å avhoppade muskelfästen å så vidare. Sen kan jag även berätta att dom flesta kvinnor spricker månaderna efter dom fött vad ska vi gör åt detta??? Kejsarsnitt kommer inte kunna lösa det (man spricker pga hormonbrist efter man fött) är inte det ett övergrepp då? Vem ska tjejerna klaga till då när dom får hormonbristningar?
 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Ons 17 mar 2021 12:15
  #39
  -2
  Anonym (Ofattbart) skrev 2021-03-17 11:17:52 följande:

  Tror du folk väntar med vilje?

  Du har nog inte förstått. Det är inte det fysiska sprickandet som gör att man återupplever övergrepp. Läs på.

  Du kan inte tuta i mig att folk spricker så som vid en förlossning EFTERÅT. Bristningar är en sak. Herregud, det får jag av att bajsa ibland.


  Jo om man är ung och frisk när man föder så är brstningarna efteråt precis samma som vid förlossningen :) dom flesta väntar ju faktiskt med flit tills dom har karriär,hus å allt sånt. Läs på vårt exakt? Har varit med om övergrepp å kan inte fatta hur en förlossning är likt? Så länge som inte blivit våldtagna av en medelålders kvinna som bara gör sitt jobb men så är det ju inte. Menar dom att det är ett övergrepp att en tant leder en till duschen efter man fött för att man inte kan gå? Eller att dom fångar bäbisen när den kommer ut? Som sagt denna övergrepp känsla folk får av verktyg och sån skit kommer bara för att dom är gamla och slitna när första barnet kommer å då får man faktiskt skylla sig själv att man valde karriär först
 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Ons 17 mar 2021 15:52
  #44

  [quote=81013836][quote-nick]Anonym (Ofattbart) skrev 2021-03-17 15:44:16 följande:[/quote-nick]Plus att det är väl en klassiker att människor gärna tänker "det händer inte mig" och sen så händer det just en själv. 

  Skulle vilja höra vad... vad nu nicket är, säger om en sfinkterruptur drabbar just henne. [/quote

  Vad som helst skulle vara bättre än att någon skär i mig, naturliga saker händer och det är okej å då tar man det då men att bli skuren i för att jag är rädd för att naturen ska ha sin gång är fel

 • Anonym (Störs­ta frågan­)
  Tor 18 mar 2021 11:26
  #51
  Anonym (IOP) skrev 2021-03-17 19:19:12 följande:

  Flertalet av dina inlägg - Du låter traumatiserad på det viset att övergreppen hämmat och skadat utvecklingen av empatins olika delar och på djupet hos dig. Eller så är det biologiskt - att din begränsade empati ligger i dina biologiska förutsättningar, som dessutom fått sämsta tänkbara utgångspunkt pga övergreppen. Istället för att uttrycka dig så föraktfullt skulle det vara sympatiskt av dig att bara överväga att andra har en bakgrund som påverkar vare sig man vill eller inte.

  Jag var också utsatt. Barnvåldtäkt, andra övergrepp och våldtagen som ung vuxen vid flera tillfällen. Det tog många år innan jag kunde ha sex på ett "normalt" sätt, men det blev gradvis bättre för att bli nästan bra. Så kom förlossningen och förstörde allt, även mitt äktenskap. Jag var 27 och lovad ett snitt pga att inte bli traumatiserad igen och för att jag fortfarande hade extremt svårt för att okända rörde mig på kroppen eller tittade på underlivet, för att inte tala om gyn. Jag blev även smittad av könsherpes som liten flicka och var lovad snitt för det också. Jag bor mellan två BB och vi var tvungna att åka till det närmaste på andra sidan länsgränsen där inte mina uppgifter fanns när vattnet gick, en månad för tidigt. De bara skrattade och sa att det skulle gå bra och envisades med att jag inte hade något utbrott fast jag visst hade känningar. Jag hade aldrig sagt emot någon vårdpersonal, inte då heller förstås, så efter några lama försök om trauma och herpes försvann jag in i värksmärtorna. Det gick tack och lov bra med barnet och min anknytning, men en hel massa annat gick åt skogen efter att ha legat uppfläkt i närapå ett dygn och med en smärtlindring som i princip var verkningslös. Jag fick ändå allt man kunde ta.

  Det tog mig åtta år att börja gå till gyn, för något som till slut var nödvändigt. Man faller också till slut ur alla listor för cellprov o dyl. Ytterligare fyra, fem år tog det att sluta kräkas och gråta i bilen hem från gyn eller andra undersökningar där man måste visa kroppen eller bli tagen på. I samma veva vågade jag även söka hjälp för att jag kissade på mig sedan förlossningen. Senare började jag också kunna gå till tandläkaren igen vilket också varit svårt pga övergrepp.

  Trauman är inget jag någonsin varit sjukskriven för, inte vek, klen eller sjuklig på något vis och i övrigt ett starkt psyke och 100% arbetsför utan sjukskrivningar hela livet. Men att jag inte fick KS gjorde att jag blev traumatiserad igen, kopplat till mitt underliv och situationen av tvång och negligerad. Sexet i mitt äktenskap var kört. Jag lämnade honom till slut så han skulle få vara åtrådd av någon, då lusten dog helt med det nya traumat. Jag hade velat få ett barn till men har avstått pga behandlingen på förlossningen och rädslan att inte få ett KS andra gången heller.


  Dig kan jag faktiskt förstå och ha empati för då du ger ett bra svar på mina frågor om vad som är jobbigt, ber om ursäkt om jag sårat något :) är lite okänslig ibland pga av autism försöker mest bara förstå människor
Svar på tråden Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.