Inlägg från: Anonym (Planerat snitt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Planerat snitt)

    Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?

    Alltså fy vilka inställningar och tråkig ton några av er har i den här tråden. Hur kan ni uttala er om andras upplevelser på det här sättet?

    Jag har själv varit med om en våldtäkt, bearbetat det och vad jag trodde kommit över det helt. Jag har kunnat ha sex flera år utan minsta problem men något hände när jag blev gravid. Min kropp gick in i något sjukt försvar och jag kunde inte längre ha sex med min sambo. Vi försökte många, många gånger men inget hjälpte.

    Jag var ändå inställd på VF då jag inte känner att jag har någon direkt förlossningsrädsla, är inte alls rädd för smärtan eller för att spricka. Men en läkare som jag träffade rådde mig att vi skulle boka in ett kejsarsnitt. Enligt henne var det här en inte alltför ovanlig reaktion som är svår att påverka hur mycket man än vill. Om jag hade försökt mig på en VF fanns risken att kroppen omedvetet motarbetade det och att det ändå skulle sluta med ett akutsnitt och en ökad risk både för mig och bebis. Nu har jag medicinska orsaker som gör att jag inte kan föda vaginalt så jag slipper fatta ett beslut den här gången.

Svar på tråden Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?