Inlägg från: Anonym (Inte status eller rikedom I SIG) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte status eller rikedom I SIG)

    Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt

    För mig är det inte statusen eller rikedomen I SIG som drar. Jag har inget behov av att skryta för omgivningen, att visa upp statusprylar etc.. Jag ser sådant som enbart fånigt. 

    Att jag faller för "lyckade" män beror nog snarare på att de har egenskaper som ÄVEN gör dem lyckade i arbetslivet. Energi, entusiasm, självförtroende, driv, tävlingsinstinkt, testosteron, en positiv livssyn. Jag skulle inte kunna bli intresserad varken av en man som inte får något gjort på grund av en inre tomhet, psykiska problem etc., eller av en man som är nöjd med att gå mellan datorn och TV:n och äta snask. Det "drar" inte, det lockar inte. 

    ...sedan är det en annan sak, att när man verkligen ÄR tillsammans med en karriärman - vilket jag har varit under några år som ung - så kan man börja reta sig på det också. Att han aldrig är hemma, att man ser till honom så litet, att jobbet och diverse nätverk med människor verkar vara viktigare än man själv är... Att ha barn med en sådan man, och vara tvungen att sköta hela markservicen själv, skulle vara extremt jobbigt. Lagom är nog bäst när det gäller detta som allt annat: varken karriärlejon eller latmask, utan kanske en trevlig och bildad lärare eller bibliotekarie..?

  • Anonym (Inte status eller rikedom I SIG)
    Anonym (Kvinnoforum) skrev 2018-10-03 16:23:27 följande:
    Som vanligt utgör du, din familj och era bekanta undantagen.
    Ja, visst är det lustigt att sextiotalist alltid har ett stort antal familjemedlemmar, släktingar, vänner, vänner till hennes föräldrar, kollegor o.s.v. som stämmer exakt in på de fakta som hon vill belägga. Och som inte ses någon annanstans...
  • Anonym (Inte status eller rikedom I SIG)
    Tow2Mater skrev 2018-10-04 02:54:21 följande:

    De verkar ju blanda lite äpplen och päron; dels pratas det om att "leva i hushåll med barn", och dels om vilka som "inte blivit föräldrar". Det är ju långt ifrån samma sak eller ens jämforbart.

    T ex
    "Bland män i Sverige i åldrarna 25 till 45 år som har ett akademiskt arbete lever 73 procent i ett hushåll med barn. Bland arbetslösa eller långtidssjukskrivna män i samma ålder är siffran 23 procent. För jämnåriga kvinnor finns ingen sådan koppling till ställningen i arbetslivet." 

    Nej, arbetslosa eller sjukskrivna kvinnor har väl oftare sina barn boendes hos sig än vad de arbetslosa eller sjukskrivna männen har, där deras barn oftare bor med sina mammor?

    T ex
    "Omkring 22 procent av de 45-åriga männen i Sverige har inte blivit föräldrar ? bland kvinnorna är andelen ungefär 13 procent"

    Dels blir kvinnor relativt ofta gravida med "fader okänd" och i den åldern är det färre kvinnor som väljer bort en graviditet om hon vill ha barn innan hon blir for gammal. En man i samma ålder har ju ännu ingen brådska utan har råd att vänta mycket längre?

    Tycker "forskningens" krystade forklaringar glommer såna här ganska naturliga forklaringar.


    Fast hur många män över 45 år blir egentligen /förstagångs/fäder? Det finns säkert statistik på det, orkar inte leta nu, men min livserfarenhet säger i alla fall att det inte är många. Jag känner EN i nuläget, han är 53 och har två barn som är fem och sju år gamla. Men han skickade efter sin fru från Ukraina... Innan hade han knappast haft någon kvinna så vitt jag vet, han sysslade bara med ett nördigt intresse och skrämde bort alla kvinnor när han inte kunde prata om något annat...

    De fall man hör om brukar vara kända, rika män som t.ex. Hugh Grant - det är ju dom som har möjlighet att hitta en mycket yngre, ännu fertil kvinna, som vill föda deras barn. En man som haft svårt att hitta (unga och fertila) kvinnor före 40, lär inte få det lättare efter 50 om vi säger så... Ja, om de inte importerar en fru då. 
  • Anonym (Inte status eller rikedom I SIG)
    Anonym (Damerna först) skrev 2018-10-06 17:47:21 följande:

    Jag är 46 år och kan inte påminna mig att det var vi med bra betyg som var populära bland tjejerna. Varken i grundskolan, gymnasiet eller på universitetet.


    Vi blev intressanta senare när tjejerna hade knullat färdigt med de coola killarna.


     


    Anonym (Damerna först) skrev 2018-10-06 17:58:07 följande:
    Om man förklarar för pojkar att du kommer att få ta hand om den coola killens barn om 10 år när du är välutbildad med ett bra jobb och helt plötsligt duger som relationsmaterial när han har dumpat tjejen som du är kär i nu.

    Tiden i gymnasiet och på universitetet kan du dock betrakta som en ökenvandring.

    ... så blir de säker mer studiemotiverade. 

    Fast det här ni beskriver är inte hela sanningen. Detta gäller nördarna. Finns massor av smarta och karriärinriktade killar på KTH, Handels och universitetet som för den skull inte är nördar. Det går att vara både smart och cool. Satsar du på att bli börs-VD t.ex., så måste du ha både faktakunskaper i din bransch och people skills.  "Work hard, and play hard too". Och då får du kvinnor också. 
  • Anonym (Inte status eller rikedom I SIG)
    snorvalpen skrev 2018-10-08 17:57:35 följande:
    Klart det handlar om pengar. Eller tycker du knarkkungarna som glider omkring i city verkar ha svårt att hitta fruntimmer med topp-utseende? Det måste vara knarkkungens stora intellekt och bildning som lockar. Eller hur?

    Idag är det faktiskt inte så ovanligt att den lägre stående mannen tar hand om hus och hem för att sedan bli dumpad när han inte behövs längre.

    Du har rätt i att stor kuk och stor plånbok numera är baskrav.
    Fast de tjejerna är inte mycket att ha. De är helt blåsta, och helt opålitliga - kan när som helst gå till någon annan som har ännu större plånbok eller ännu högre status (tänk "prinsessan" Sofia Hellkvist...), de använder bara sin kropp som ett medel till målet, och sex för dem handlar varken om kärlek eller ens lust. Deras utseende är dessutom konstgjort - allt är opererat, tillfixat, påmålat... Vid 30 års ålder är de ruiner av vad de ALDRIG var...

    De här kvinnorna behöver du inte tråna efter, och du behöver inte vara avundsjuk på de män som får köpa deras gunst en tid, heller. Det är bara patetiskt alltsammans.
  • Anonym (Inte status eller rikedom I SIG)
    Anonym (också anonym) skrev 2018-10-10 08:19:07 följande:

    Men kvinnor utan driv, utbildning och mening ynglar av sig för då har de iallafall varit duktiga och fött barn. Att sedan ta hand om barnen är inte lika intressant.


    Ring gärna närmaste socialkontor och fråga.


    Jo. Detta är jättevanligt. "Mamma" blir en alternativ identitet, när man misslyckats med att få en yrkesidentitet. Och precis som du säger, så misslyckas man vanligen med att ta hand om barnen också... liksom med att vårda sitt förhållande. Styvpapporna kommer och går, det blir styvsyskon och halvsyskon hit och dit... och de sämsta anlagen sprids mest. 
Svar på tråden Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt