Inlägg från: Ignoramus |Visa alla inlägg
  • Ignoramus

    Kostnad

    Den här månaden har jag lagt typ 3000:- på medlemsskap och tävlingsavgifter (men då är vissa tävlingar längre fram), 350:- på mat, 600:- på försäkring... ptja, det är väl det. Hade fast självrisk på 2500:- på försäkringen innan men har precis bytt till 1500:- + 15% av totalkostnaden. Den fasta självrisken går inte att förnya längre så man bör ha några tusenlappar öronmärkta till vetkostnader iom att man alltid måste betala en del av vetbesöket.

    Hund på 8kg.

    Spendera lite m mer på hunden när du köper den (så att du köper en renrasig med hälsotestade föräldrar), det har du sannolikt igen sen i form av en friskare hund som inte behöver ränna till veterinären jämt. Min hund är iofs kärnfrisk men har haft otur med småskador och liknande.


    skruttan8 skrev 2018-10-07 10:03:29 följande:

    Någon som kan berätta vad det i snitt kostar i månaden att ha en mindre/liten hund? Dvs om man räknar ihop ett års kostnad, med försäkring, mat, veterinär mm en ungefärlig kostnad. Ej hunddagis inräknat.


  • Ignoramus
    skruttan8 skrev 2018-10-07 13:53:15 följande:

    Tack för alla svar, är llite som med barn, dyrast första året och sen verkar det bero lite på ras försäkring mm. Om man har en liten dvärgpincher tez finns det ingen bur att ha i baksätet då? vi har en Toyota yaris, liten bil.


  • Ignoramus

    Slant med fingret. Nja, alla tygburar och transportbilar går bort ifall du krockar i mer än typ 3 km/h haha. Har du inte möjlighet till en specialbyggd bur så satsa på en riktigt bra krocksäker sele (finns inte så många och de är rätt dyra, men majoriteten av selarna på marknaden hjälper inte ett dugg vid en krock). Titta på filmer på youtube där de krocktestar olika selar och burar så får du en bild av hur dåliga de dåliga verkligen är. :/

    [quote=79118231][quote-nick]Ignoramus skrev 2018-10-07 13:59:53 följande:[/quote-nick][/quote]

Svar på tråden Kostnad