Inlägg från: Anonym (6a på!!!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (6a på!!!)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-10-14 21:26:58 följande:

    Jag är gift och har två barn, varit tillsammans i 14 år. Lycklig med min man, vill leva resten av mitt liv med honom. Har inte överhuvudtaget funderat på otrohet innan. MEN. Jag bytte jobb för 1 år sen, och jobbar där med en man där något vuxit fram som jag snart inte kan kontrollera. Vi märkte att vi hade rätt kul ihop, skämtar och skrattar mycket. Men plötsligt övergick det i känslor, som jag kämpar för att trycka undan. Det har gått ett halvår nu. Vi skriver mkt med varann på skype på jobbet, hänger så snart vi får chansen m gemensamma projekt (vi jobbar på olika avd så det känns som att vi hittar ursäkter att ses, ta en kaffe) och tonen i skype-samtalen är skämtsam, men övergått till skämtsam, flirtig. Vi skrev häromdagen att vi balanserar på gränsen, och det gör vi - utan att skriva eller säga något rakt ut. Stämningen är elektrisk. Jag vet eg inte vad han känner eller tänker, för vi har inte sagt nåt rakt ut. Jag kan inte sluta tänka på honom, och det äter upp mig snart. Och jag vill verkligen INTE förstöra hans familj (också gift), och inte min heller. Jag vill inte att han lämnar henne för mig. Jag vill bara så innerligt gärna kyssa honom, ligga med honom och få det ur systemet.

    Jag VET att jag borde undvika honom. Och JO jag älskar min man. Jag VILL inte känna såhär. Det här har bara slagit ner som en blixt och fastnat i mig. Nästan alla trådar jag hittar om liknande så har man det dåligt i sitt nuvarande, jag har inte det. Jag bara vill så jävla starkt bara ligga med honom. Men jag är rädd att jag inte kommer kunna leva med det, det borde jag inte, för då är jag ett jävla svin. Såna jag hatar själv.

    Vill rådfråga:

    1. Har du någon gång känt lika (haft det bra o älskat din nuvarande men blivit kåt/förälskad i en annan samtidigt) och faktiskt gjort det, fått det ur systemet och sen levt vidare? Eller slutar det alltid i kaos (fan, jag vet ju svaret, men finns NÅN som inte ångrat sig?)

    2. Borde jag fråga hur han känner / vad han tänker? Möjlighet: att jag inbillar mig och då är detta ur världen, alternativt. Risk: att han känner samma och det blir ännu jobbigare.

    Tacksam för konstruktiva tankar (att jag bör lämna min man innan jag gör nåt förstår jag att flera av er kommer säga, men det är inte aktuellt).

    Tack!


    Du får ligga med vem du vill. Det är en rättighet vi människor har. Och en frihet.

    Men jag tycker du ska vara tydlig mot din partner. Gör inget bakom ryggen för det kan uppfattas som ett svek.

    Om du känner stark förälskelse för någon (som är en positiv känsla)- varför ska du kväva den?

    Om någon annan känner svartsjuka (som är en negativ känsla som tillohcmed fått namnet -sjuka och benämns med en färg som symboliserar ondska)- är det inte bättre att den personen lägger band på sin svarta sjuka?

    Varför ska par fängsla varandra och äga varandra och förhindra varandra från att känna stark njutning av förälskelse? Förälskelse är bland det härligaste en människa kan känna och det är bara grymt att tvinga varandra att leva ett liv utan den. Förälskelse och stark sexuell attraktion känner man inte hur länge som helst för samma person. Och känslan är till råga på allt ett grundläggande mänskligt behov. Jag anser att monogama parrelationer förstör livet för många människor. Att det inte är naturligt utan en förlegad kvarleva från medeltiden. Sexualmoral. Fy!!!

    Prata med din äkta hälft, berätta helt ärligt hur du känner och berätta vad du vill. Om din partner verkligen älskar dig så vill personen inte begränsa din frihet på grund av svartsjuka och vanföreställningar om hur ett förhållande "ska" vara.

    Det kan sluta i något riktigt bra för både dig och din partner.

    Och slutar det dåligt, ja då hade ni väl inte ett så bra förhållande. Då kanske det är bästa att gå vidare i alla fall!

    Jag är i precis samma sits, har min mans tillåtelse och har berättat för den andre gifta mannen vad jag känner. Vi ska ligga och har bokat in tid och plats för att träffas. JAG SKA LIGGA!!!

    Människor gör så stor grej av att en snopp doppas i ett hål. Varför då?

    /En som ville ge sin syn på saken :)
  • Anonym (6a på!!!)
    Mimosa86 skrev 2018-11-09 16:38:39 följande:
    Det är en rättighet och frihet. Men när man är i ett förhållande har man också skyldigheter och ansvar. Man är inte solen i universum där allt kretsar kring det egna jaget. Det finns nära och kära som riskerar att bli väldigt sårade och som partner har man rätt att kräva exklusivitet. Jättebra att det funkar för er, med det innebär inte att det är fel på andra som inte vill att den man älskar ligger med någon annan.
    Jag tycker det är fel på dem som vill äga sin partners sexualitet och hur den kommer till uttryck. Så gör man inte om man älskar någon! Om man älskar någon förstår man att man inte är allt för en annan person även om man vill vara det. Man kliver ner från sin piedestal och inser att man är en vanlig människa som inte räcker till allt och som inte alltid kan dyrkas av en partner. Man inser och respekterar varandras önskemål i livet och man ställer inte krav som får någon att göra avkall på sina grundläggande behov som människa.

    Det här är det största anledningen till depressioner och skilsmässa. Det finns miljoner människor i det här landet som mår dåligt för att de lever i förhållanden med "rätt att kräva" som du uttrycker det.

    Det spelar ingen roll om man känner sig sårad, kräver man exklusivitet som om man vore den enda exklusiva och viktiga människan i världen är man fruktansvärt egoistisk. Då kretsar det verkligen runt det egna jaget. Då är man nästan sjuk, kanske till och med narcissistisk.

    Man har inte rätt att kräva exklusivitet som partner. Man kan göra slut om man inte får det. Men man har verkligen inte rätt att kräva det.

    Det är inte ansvarslöst att ha sex med olika människor, det är fullt normalt mänskligt beteende. Finns för övrigt hos alla däggdjur...
  • Anonym (6a på!!!)
    Anonym (Ingen kul jul) skrev 2018-11-09 20:30:26 följande:

    Vi har fattat vad du tycker om detta men huvuddelen som skrivit i denna tråd  tycker motsatsen aven TS som vi vill stötta. En bra relation är värd att vårda och en dålig ska avslutas utan att någon tar onödig skada - anser jag.


    Så allt är svartvitt? En relation är antingen bra. Eller så är den dålig. Är det verkligen så?

    Den kan inte ha vissa kvaliteter som är värda att värna om och så brister som man kan få tillgodosedda på annat håll?

    Med ditt tänk blir all kärlek villkorad mot ett ultimatum: antingen tillfredsställer du mig på alla plan eller så drar jag...

    Nä fy, så behandlar man inte någon man älskar.
  • Anonym (6a på!!!)
    Inga bekymmer skrev 2018-11-11 02:39:03 följande:
    Jag vet inte om jag orkar alltså... Vad sägs om att titta på lite andra faktorer med? Uppväxt och anknytningsmönster tex, känner du till sådana begrepp? Depressioner beror på exklusiva förhållanden där man kräver saker säger du... Goda relationer där man känner sig trygg och bryr sig om varann kan också vara rätt så välgörande så att man löper mindre risk för depressioner!

    Nej, jag äger inte min partners sexualitet eller kropp och han äger inte min! Alltså gör vi inget mot varandras vilja och tjatar inte till oss sex!

    Oh my alltså, tänk om alla problem kunde lösas med sex...

    Känner du att du måååste sexa runt massor för att livet känns tomt och jobbigt annars... Ja då råder jag dej att läsa definitionen för sexmissbruk och se om du känner igen dig...
    Nä, jag behöver inte sexa runt massor. Men jag har sexuella behov som jag vill ge utlopp för emellanåt.

    Ja, jag känner till anknytningsteorierna, de har varit ett återkommande tema under fem års studier.

    Jag har inte sagt att depressioner beror på exklusiva förhållanden. Jag menar att monogama förhållanden med avsaknad av passion är vanliga orsaker till depressioner. Till psykologmottagningar kommer många klienter med just dessa problem. Och för dem har det orsakat stort lidande under lång tid.

    Man kan ha olika inställning till monogami. Då monogami är normen i vårt samhälle så är det klart att de flesta förespråkar den. Det innebär inte att monogami är det rätta för alla människor. För hundra år sedan var normen att tro på gud och den som inte gick till kyrkan var otrogen och blev skambelagd. För att dra en parallell.

    Med tanke på att ungefär hälften av det här landets befolkning någon gång bedrar en partner så kan man ju ifrågasätta hur monogama vi människor är. Egentligen.

    Jag har själv en trygg anknytning från min barndom. Därför har jag inte behov av att  kräva exklusivitet från min partner eller mig själv och inte heller är jag rädd för att bli övergiven av honom.

    Allt kan inte lösas med sex. Men brist på sex kan lösas med sex.
  • Anonym (6a på!!!)
    Inga bekymmer skrev 2018-11-11 02:39:03 följande:
    Jag vet inte om jag orkar alltså... Vad sägs om att titta på lite andra faktorer med? Uppväxt och anknytningsmönster tex, känner du till sådana begrepp? Depressioner beror på exklusiva förhållanden där man kräver saker säger du... Goda relationer där man känner sig trygg och bryr sig om varann kan också vara rätt så välgörande så att man löper mindre risk för depressioner!

    Nej, jag äger inte min partners sexualitet eller kropp och han äger inte min! Alltså gör vi inget mot varandras vilja och tjatar inte till oss sex!

    Oh my alltså, tänk om alla problem kunde lösas med sex...

    Känner du att du måååste sexa runt massor för att livet känns tomt och jobbigt annars... Ja då råder jag dej att läsa definitionen för sexmissbruk och se om du känner igen dig...
    Jag hittade den här. Den ger perspektiv. Människor tänker och resonerar olika och det finns inget facit. Allt beror på hur man definierar kärlek och vad man önskar sig själv och sin parter och på vilket sätt man älskar.

    Det här är exempel och en mycket tänkvärd läsning:

    utforskasinnet.se/vi-forlorar-inte-nagon-for-ingen-ager-nagon/
  • Anonym (6a på!!!)
    Inga bekymmer skrev 2018-11-12 19:20:52 följande:
    Okej, i dina första inlägg framstår du som direkt korkad i dina resonemang! I dina två sista får jag känslan av att du är lite smartare än du verkar i dina resonemang. Min gissning är att du googlat på några begrepp och sen har du gjort några analyser kopplat till dina påståenden.

    Jag har en social utbildning och har arbetat i skolans värld, inom missbruksvården och sen har jag även arbetat inom området "Våld i nära relationer". Utöver det har jag också ett eget bagage. Så jag har några olika vinklar att belysa och se olika saker ifrån.

    Om du insinuerar att du är utbildad psykolog så köper jag inte det för en sekund! Du resonerar alldeles för enkelspårigt för det....
    Jag insinuerar inget. Jag har utelämnat viss information om mina studier. Det är inte samma sak som att insinuera.

    Däremot är ovanstående citat från dig insinuant!

    Du är utbildad inom sociologi och inte psykologi och därför förstår du inte att det är omöjligt att göra en analys angående en människas begåvning genom ett par inlägg i en sida på ett internetforum.

    Någon från en disciplin där man studerar människor mer ingående skulle förmodligen inte heller kalla andra för korkade då de vet vilken skada det kan göra för vissa personligheter. De skulle inte heller använda korkad som begrepp då det är odefinierat och vagt. De skulle istället se komplexitet. Motsägelser. Nyanser. Bli nyfikna och ställa öppna frågor för att uppnå högre förståelse.

    Ditt inlägg innehåller inte en enda fråga. Du är inte nyfiken. Du påstår. Du vill inte veta något nytt utan tror dig ha full kontroll på och över en främmande människa. Och där känner jag mig ganska manad att påbörja en analys men det är inte min uppgift.

    Du får däremot gärna analysera mig!

    Du påstår en hel del om mig och insinuerar eller uttrycker att jag skulle vara korkad, enkelspårig och förljugen. Vill du utveckla ditt resonemang till något konkret? Eller vill du fortsätta gissa? Eller ska vi släppa diskussionen i samförstånd och med bibehållen respekt?

    Annars får du gärna göra en djupare analys för att beskriva dina vinklar. Är det teoretiska begrepp du baserar dem på? Verktyg i form av diagnoskriterier, mallar eller checklistor? Egna livserfarenheter? Andras? Intuition? Tomt prat?

    Skulle vara spännande att få svar på det...

    PS! Vi har alla egna bagage :)
  • Anonym (6a på!!!)
    Inga bekymmer skrev 2018-11-13 12:26:39 följande:
    Jag skrev inte att du var korkad! Jag skrev att du framstår som korkad, en viss skillnad. Jag lämnar diskussionen där då jag har andra saker jag behöver fokusera på nu. Önskar dig en fin dag:)
    Tack detsamma, ha en fin dag:)
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift