Inlägg från: Anonym (Varit i samma sits) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Varit i samma sits)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Hej,

    Ojoj vilken rysare. Eftersom jag varit med om precis samma sak själv (hade dock inte barn) och inser både problematiken och allvaret så känner jag att jag måste kommentera.

    Som så många har sagt här tidigare så måste du fatta ett beslut TS. Riktigt tufft. Det lutar åt att du måste avstyra förälskelsen, med tanke på att du inte vill förlora det du har. Förälskelser är fantastiska och man vill ju verkligen ta tillvara på dem, men du kommer förmodligen känna dig stärkt och gladare av att bevisa för dig själv att du klarat av att hantera situationen också.

    Tips är att försöka avdramatisera situationen på alla tänkbara sätt. Sluta var flirtig och bygga upp spänningen - att bryta all kontakt ala nolltolerans kan dock riskera att bara öka trånandet så tillåtna medel kan ju vara att umgås med kollegan på kompisnivå, kanske ta vara på relationen på ett annat sätt än som ett kärlekspar etc.

    Om du inte orkar själv så kan en sista utväg vara att berätta för din partner och säga att du behöver en paus för att rädda förhållandet. Flytta ut tillfälligt. När du väl är ?ute i kylan? kanske dina känslor för partnern kan ta över igen, lite som en reality check/uppvaknande. Detta alternativ bör dock helst undvikas eftersom det delvis innebär att du skjutet över en del av problemet på din partner och familj. Men det kan de förhoppningsvis överse med om du förklarar att det är för att rädda förhållandet.

    Oavsett vad du gör i slutändan så har jag ett MYCKET tydligt råd/order: gör INGENTING av förälskelsen med kollegan innan du BESLUTAT dig för vilken väg du ska vandra.

    Få inte moralpanik över dina knepiga känslor och din situation, eller vad du beslutar dig för. Detta är livet. Däremot; hantera situationen vuxet och moraliskt rättvist mot alla parter och även mot dig själv. Agera korrekt och ?professionellt?.

  • Anonym (Varit i samma sits)

    Jag tror också att det kan förvärra situationen att prata så konkret med honom om det. Om du vill avdramatisera så är det med din man du ska prata, men även det kan vara väldigt knepigt förstås.

  • Anonym (Varit i samma sits)

    Håller med om att det vore intressant med en uppföljning men risken är nog stor att vi aldrig får veta. Vi kan bara önska TS och alla inblandade all lycka.

    För att nyansera ytterligare kan jag lämna en beskrivning av hur det kändes för mig i en liknande sits.

    Jag var upptagen när en kollega på jobbet började stöta på mig. Jag blev intresserad och föll mer eller mindre pladask. Plötsligt fick jag skuldkänslor gentemot förälskelsen, över att jag fortfarande delade säng med sambon. Dagen efter fock jag omvända skuldkänslor. Dagen efter omvända skuldkänslor igen. Det slutade i ett trauma för mig.

Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift