Inlägg från: Anonym (FYI) |Visa alla inlägg
  • Anonym (FYI)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-02 17:14:35 följande:
    Som sagt, det sista stycket gäller inte mig. Har aldrig nånsin flirtat runt under våra 15 år. Och ang att styra sina känslor - nej. Man kan lära sig att HANTERA dem på bra eller mindre bra sätt; att välja att döva dem, låtsas som att de inte finns, göda dem, vilja att de var MER eller vilja att de var MINDRE. Men kunde man styra sina känslor skulle världen vara enkel. Då kunde man VÄLJA att bli kär i en på pappret perfekt partner som man känner noll för t.ex, knäppa med fingrarna och sluta vara kär i någon som är fel, välja att inte alls bli ledsen när man blir lämnad- tänk vad praktiskt! Men känslor är inte alltid logiska. Det vet både du och jag. Att HA känslorna behöver inte vara farligt. Frågan är ju hur man hanterar dem. Där skiljer sig vår syn på känslor.
    Så du menar alltså att du inte alls har medverkat till att få dom känslor som du känner.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-02 18:26:22 följande:
    Nej det var inte det jag skrev. Menar du att du helt kan styra/bestämma över dina känslor? Kan du helt själv bestämma att du ska bli kär i nån? Bara sådär? Eller tvärtom? Styra det helt hur du vill? Känslor fungerar inte så.
    Jo, jag väljer vad jag skall engagera mig i.
    Känner jag att det är på väg åt fel håll backar jag vid ett mycket tidigare skede.
    Definitivt matar jag det inte i flera år. Det är det jag menar med att vara öppen för den ev. romansen.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-02 20:04:06 följande:
    Jag svarade på om msn kan STYRA sina sina känslor / bestämma över dem. Det var det jag svarade på. Det kan man inte på det viset. Men jag skrev också (rätt utförligt) att man väljer hur man hanterar sina känslor, och självklart kunde jag hanterat allt genom att inte ha någon som helst kontakt med kollegan från start.

    Men om du någon gång blivit förtjust i någon du kanske inte borde / vill vet du att det inte solklart från en dag till en annan att man gillar nån som kompis och har askul till att det övergår till andra känslor. Det smyger sig på, och det man ofta gör är att ignorera känslorna - just i tron att man KAN styra dem - tills man till slut måste erkänna för sig själv att det kunde man inte. Och då står man där.

    Det är just det som ofta gör att man hamnar i samma situation som jag - tron på att man kan styra känslor. Glöm inte det.
    Anonym (Realist) skrev 2019-10-02 20:17:16 följande:
    Väldigt naivt att säga ?det skulle aldrig hända mig? eller ?så skulle aldrig jag agera?. TS svar nedan ger en bra förklaring på hur verkligheten fungerar. Jag trodde som du om mig själv ända tills jag hamnade i TS situation. Kan bara ödmjuka mig och konstatera att jag var en naiv idealist med en väldigt förenklad och svartvit bild av världen. Förälskelse är total galenskap och kan få oss att agera tvärtemot våra egna principer, tvärtemot hur vi på förhand säger att vi ska agera om vi någon gång hamnar i en specifik situation.
    Jag kan inte svara för någon annan än mig själv och säger som en kund sa till mig. "Låt inte dina problem bli mina"...

    Ingen kan sia om framtiden, och jag slår mig inte för bröstet för jag har säkert gjort många fel i mitt liv, men...
    Jag kan säga är att jag efter 30 års förhållande med min fru, inte låtit mig falla för den frestelsen, trots måånga tillfällen med mycket resande, kundmöten, konferenser där jag ibland varit värd, ibland inbjuden, inom och utomlands, och där det funnits fler möjligheter än jag tycker om att tänka på.
    Det kanske är så enkelt att en del av oss inte har det i oss, medans andra har det.
    Helt enkelt, det är ett val man gör. Som sign(man) brukar säga innan han la ner...mängder av människor gör valet varje dag att inte gå över gränsen.

    Många upptagna eller gifta kvinnor har jag mött, med påstådda lyckliga relationer hemma, som både varit vackra och till synes villiga, men det har faktiskt bara gjort mig beklämd och fundersam...

    Så,(Realist)...Jag kanske är naiv, men jag tycker om en god nattsömn, och frågan är om jag skulle få det eller kunna se min fru i ögonen om jag känt mig tvungen att ha sådana hemligheter för henne.

    En del av den inställningen jag har, är naturligtvis färgad av egna erfarenheter, och beror säkert som jag tidigare nämnt av en brutal otrohet jag utsattes för under min studietid. Eller/och en uppväxt med en otrogen förälder, Jag har därför sett eftermälet av det...Vem vet.


  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-03 06:48:56 följande:
    Jag kunde ha gjort som du, slagit mig för bröstet för 1,5 år sen och sagt att jag efter 14 år minsann aldrig känt något för någon annan och raljerar över det.

    Jag har gjort samma val som du även efter dessa 1,5 år. Dvs att inte gå över gränsen - trots att jag stått mitt i en känslomässig storm. Du har inte ens varit i den situationen och slår dig för bröstet. Naivt? Ja.

    Hade jag inte varit lycklig där jag är hade jag förhoppningsvis lämnat min man. Och tackat ja till konferensen.

    Att de facto gå över gränsen - Det är ett val man gör, där är vi ense. Men att få känslor för någon annan - det är inte ett val, inget du kan sätta av eller på hur du vill. Ditt agerande och om du väljer att gå över gränsen, de valen äger man. Men som sagt - just den naiva tron att du kan styra dina känslor är det som sätter folk i dessa situationer.
    Du påstår att mina värderingar eller erfarenheter inte är något värda eftersom jag inte delar dina. Men du har fel. Även jag hade ett liv innan min nuvarande relation.

    Men för den nya diskussionens skull.
    Ponera att jag skulle hålla med att man inte kan rå för sina känslor.... 
    Är det rätt och respektfullt mot sin partner att göda dessa känslor, vilket jag uppfattar du gör, även om du gör det i mindre eller på ett annorlunda sätt än tidigare. Du noterar och funderar fortfarande på varje signal, positiv eller negativ, som kollegan sänder ut. Spelet fortsätter.
    För i mitt resonemang är det inte du och dina känslor som står i centrum, utan din mans och hans mående i situationen du/ni satt honom i. 
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-03 09:33:52 följande:
    Du skriver "ponera att man inte kan rå för sina känslor" - du menar alltså fortfarande att man helt själv kan bestämma hur man känner och för vem? Att man kan bestämma "kul tjej! Henne bestämmer jag att jag blir kär i just nu." , "Nej nu bestämmer jag att jag inte är kär längre från superkär till inte alls på en sekund - gud vad smidigt! - och skiljer mig". Du kunde alltså bestämma att du skulle bli kär i din fru? På sekunden bara? För att hon verkade "lämplig"? Och du kan slå av det helt på en sekund om du vill? Intressant. Så funkar inte känslor.

    Ang om det är rätt att göda känslor man inte vill ha, vilket du uppfattar att jag gör? Det snabba enkla svaret är nej även från mig. Jag anser dock inte att jag "satt min man i nån situation": Hade jag varit otrogen hade jag gjort det - men jag tog aldrig det steget. Vi har det som sagt bra han och jag, jag har inte och kommer inte göra något med kollegan och vill vara och är med min man och älskar honom.  
    Ganska meningslös diskussion. Vi pratar om varandra.
    Men är man i en relation kan man välja att inte ta det så långt som att bli kär eller kåt på någon annan, just p.g.a. att det alltid tar tid att få, och tappa en kärlek...och det finns många varningar på vägen. Då har man ett val. 

    Måste man alltid följa lusten? Finns det inga spärrar på vägen? Kommer man inte någon gång till tanken, att det man håller på med är fruktansvärt respektlöst mot sin partner? Samvetet..var finns det?

    Jag tror och har heller aldrig påstått att dessa känslor kommer på sekunden. Däri ligger också valet att motstå eller ta det vidare. Eller som ovan...Ha spärrar.

    Jag reagerar på uttalanden som om det skulle vara en naturlag att ens partner, eller jag själv, skall bli kär, kåt i någon annan under ett långt förhållande. Om man tror sig ha vetskapen om detta...Varför då ingå i ett vanligt förhållande överhuvudtaget? Varför inte ett öppet förhållande och utnyttja det om man hamnar i den situationen, eller inte, med sin partners vetskap från början?

    Jag är glad att du tagit den ställningen för din man, men det har ju tagit nästan ett år att komma dit. Och du har ju tydligen inte fått pelle att fatta det.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-03 11:28:34 följande:
    Nej, det är just för att man tror att man kan kontrollera känslorna som det faktiskt sker. Så försök inte få inte folk att tro det - det är nog det sämsta råd någon kan ge.

    Jag trodde det, att jag kunde styra själv, och valde att ignorera alla signaler eftersom jag är helt mot otrohet, aldrig tänkt tanken innan, aldrig tittat på någon annan på det sättet, är lycklig hemma och inte kunde föreställa mig att jag skulle göra det heller och därför inte var ett dugg orolig för egen del alls. Sen stod jag där, med känslor som jag tryckt tillbaka, försökt styra över och så bubblade det över till slut. Det är precis så det går till. Förstå det.

    Men sen kommer ju valet - ska jag agera på mina känslor? Ska jag följa lusten eller stå emot? Där har jag  - trots min grundinställning att otrohet är avskyvärt - likväl våndats - och där väljer alla olika. Jag valde att INTE vara otrogen, att inte följa lusten. Det finns spärrar över hur man är ok med att agera, och där kommer valen in i bilden. Jag valde t.ex att inte ta chansen att åka iväg på en konferens med kollegan bara han och jag - när det var som mest intensivt mellan oss förra hösten, trots att möjligheten låg på bordet. En tydlig spärr för mig. 

    Vem har sagt att det är en naturlag att man ska bli kär i någon annan under ett förhållande? Det behöver man väl inte bli? Det KAN ske, men det behöver det verkligen inte. Jag hoppas att de flesta slipper. 
    Men då är det ju du som tycker att det är som att slå på en strömbrytare att bli kär eller inte. Man bara står där en dag och himlen rasat ner över huvudet på en, och inser att nu är jag kär och det hade jag inte räknat med...

    Det jag säger är att varningarna har oftast funnits länge, känner en viss attraktion, samtidigt som/eller man jobbar tätt tillsammans som du och kollegan och att man under hela den tiden kunnat välja att göda eller inte.

    Om man skall tro på FL:s skribenter verkar det vara en naturlag att någon/några gånger under ett långvarigt förhållande bli kär i någon annan, och motsatsen nästan onaturlig.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-03 11:52:21 följande:

    När man ibland läser andra trådar som handlar om otrohet från den otrognes perspektiv tycker jag ofta man ser att kvinnor som vill vara/har varit otrogna använder känsloargument, typ "man kan inte rå för sina känslor",  mens män i samma situation använder rationaliseringar som ofta blir en slags cost-benefit analys där konklusionen blir att det är en win-win situation för alla parter.

    Det är intressant att du verkar använda båda dessa försvarsstrategier, beroende på vem och vad du svarar på. Ibland är du en förälskad kvinna, som kämpar för att styra dina känslor till din kärlek, och ibland har du helt styr på läget, du umgås ju bara med en kompis som du trivs bra med och förhållandet till din man blir ju bara bättre än nånsinn när du mår bra.

    Men kan dessa försvarstal båda vara riktiga på samma gång?


    Kan du förklara detta...förstår inte.
    Menar du män som är otrogna?
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-03 12:58:06 följande:
    1. Jo. Man kan bli förälskad (i brist på bättre ord) i en kompis / kollega. Tro det eller ej.

    2. Det ena MÅSTE inte innebära det andra. Allt är inte svart eller vitt. Mina känslor för min man har inte ändrats till det sämre pga Pelle, inte vårt förhållande heller. Mina känslor för min man och Pelle är av olika karaktär. Min man är jag kär i, älskar jag och vill fortsätta leva med. Pelle har jag varit förtjust/ förälskad i och velat ligga med och har en spänning med, men jag vill inte leva med honom.

    3. Våra åsikter skiljer sig här, jag vet ju det. Jag tycker inte att min man har rätt att veta allt jag känner / känt bara för att vi är gifta. Hade jag agerat på känslorna så visst, men det har jag inte och då ser jag det bara som sårande att säga att jag gått runt och tänkt på viljan att ligga med en annan. Vad gör det öfr gott, när jag ändå inte agerat på de känslorna och inte kommer göra det? Vi resonerar olika här, du tycker att man ska säga exakt ALLT man tänker om allt, allt man känner, jämt, oavsett vad tankarna lett till. Jag ser inte nyttan för nån i det. Mer än att min man säkert blir ledsen, helt i onödan. 
    Tror alla har insett att du inte kommer att berätta allt för din man och tror inte heller det var huvudmeningen i felix inlägg.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-03 12:13:45 följande:
    Jag svarar ju på olika frågor. Jag står fast vid vad jag skrivit om känslorna, de kan man inte styra bara för att man vill, som vissa påstår. Det är ju själva grunden till känslors beskaffenhet och det som ofta skiljer känslornas koppling till logik och sans. Ens handlingar däremot kan man styra. Vad är det som är så motsägelsefullt i det menar du?

    Jag är inte en förälskad kvinna med drömmar om ett nytt liv med en ny man - det vet du mycket väl, om du följt mig från början. Jag har ALDRIG ens funderat på det alternativet. Jag ville helt enkelt ligga med kollegan. Sen tycker jag om honom, ja. Och är vi vänner? Och kollegor? Ja, och ja.
    Älskar jag min man mindre? Nej. Har jag varit otrogen? Nej. 
    Jag har inte ändrat mig i nåt av det här ovan i nåt inlägg under hela tiden, så jag tycker bara att det är konstigt att du påstår det. 
    Jaha...vissa är ju tydligen jag...
    Då undrar jag varför du inte gick hela vägen med Pelle. Din känsla var ju att du ville ligga med honom. Det var ju där hela tråden började och redan då visste du att du inte ville lämna din man för honom.
    Om man inte kan styra sina känslor hade du ju gjort det.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-03 13:20:44 följande:
    Jag svarade på alla hans påståenden, vad menar du att jag missade?
    Hela huvudpoängen. Din mans perspektiv. Inte ditt perspektiv.
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-03 13:33:01 följande:
    Men herregud. Jag kan inte behöva skriva det en gång till - men tydligen. Känslorna kan jag inte styra över. Men handlingar kan jag styra över.

    Förstår du verkligen inte skillnaden mellan känslor och handlingar?
    Eftersom i min värld, inte känslor av den naturen bara dimper ner i huvudet på en, utan föregås av mycket icke bara affärsmässigt umgänge flirt osv, har man många möjligheter att backa om man inte just söker den bekräftelsen.
    Se på Frökenfia.
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-03 12:13:45 följande:
    Jag svarar ju på olika frågor. Jag står fast vid vad jag skrivit om känslorna, de kan man inte styra bara för att man vill, som vissa påstår. Det är ju själva grunden till känslors beskaffenhet och det som ofta skiljer känslornas koppling till logik och sans. Ens handlingar däremot kan man styra. Vad är det som är så motsägelsefullt i det menar du?

    Jag är inte en förälskad kvinna med drömmar om ett nytt liv med en ny man - det vet du mycket väl, om du följt mig från början. Jag har ALDRIG ens funderat på det alternativet. Jag ville helt enkelt ligga med kollegan. Sen tycker jag om honom, ja. Och är vi vänner? Och kollegor? Ja, och ja.
    Älskar jag min man mindre? Nej. Har jag varit otrogen? Nej. 
    Jag har inte ändrat mig i nåt av det här ovan i nåt inlägg under hela tiden, så jag tycker bara det är konstigt att du att  påstår det. 
    Gäller det fortfarande?
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift