Inlägg från: Anonym (Villmenfårinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Och - vi kommer inte hamna i situationen med konferens / tjänsteresa / firmafest / aw - vi jobbar på olika bolag/avdelningar (dock i samma koncern, men företagen har skilda tillställningar). Julfesten var ett undantag att det var ihop - och då hände som sagt ingenting mellan oss. Vi hängde bara, tills han åkte hem och jag stannade kvar.

    Så den delen är faktiskt inget orosmoment :)

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2019-01-18 17:40:51 följande:

    Hur har veckan varit?


    Veckan har varit bra. Vi har dessutom varit iväg på olika grejer och gått omlott så vi har inte setts alls på hela veckan. Hörts kort på insta några ggr under veckan (roliga klipp fram och tillbaka). Så ja, vi har hörts lite även om vi varit borta - men inget annat än vänskapligt.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2019-01-25 13:42:43 följande:

    Vill bara kolla läget - allt väl? Trevlig helg.


    Allt väl. Dock hängt och hörts lite mer än jag känner är bra för mig i längden denna vecka...
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2019-01-25 18:10:14 följande:

    Vadå? Är ni tillbaka i konferensrumsköret eller är det date utanför?


    Nej, inga såkallade dater utanför kontoret. Det var en gång vi tog en fika utanför, det kommer jag inte göra igen. Men vi ses ju på kontoret, och ja denna vecka tog vi en längre fika igen (på kontoret alltså). Jag måste distansera mig lite mer tills jag känner mig helt stabil.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-25 23:54:13 följande:

    Han har ingen aning, precis som det brukar vara.

    Nu är jag ju inte någon siare...men det följer ju det mönster jag förutspådde några sidor tillbaka.En lång semester på 5-6 veckor ändrade ju inget. Varför skulle en Baliresa på 2-3 veckor göra det?Det verkar som du helt tappat konsekvenstänket. Är det så..?

    Ts, vill du verkligen komma bort från dina känslor för kollegan...involvera din man, be honom om hjälp. Detta rör ju honom också i allra högsta grad... Du är ju uppenbarligen oförmögen att lösa detta själv.

    Har du och din man verkligen inte snackat något  om situationen när ni var på Bali?

    Dessutom är väl risken stor att han, på sin kant, redan har känslan att något inte är som det ska, men inte vill anklaga dig för något.


    Fast jag känner ändå att våra tre veckor på Bali gjort mig och oss gott. Jag har en större distans känslomässigt till kollegan, men jag känner nu när vi har hängt att muren är skör - dvs jag är vaksam på mig själv och känner att jag måste distansera mig mer ett tag.

    Nej, jag och min man har inte pratat om det. Vi har pratat om oss.
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill förtydliga: Jag står fast vid beslutet att inte agera på känslorna för kollegan. Dock måste jag distansera mig mer ändå eftersom det är nån typ av självplågeri att ändå hänga.

    Det kommer bli ett bra slut på detta.

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Orolig man) skrev 2019-01-26 17:40:25 följande:

    Hej TS, kul att se att det år åt rätt håll.

    Dock, kan det vara så här.

    DU: Bokar inga möten, föreslår ingen fika, är inte den som börjar skicka Insta, det är han som är initiativtagaren till all kontakt.

    På så sätt känner du det som att du inte driver detta vidare, känns lite bättre kanske?

    MEN: Du verkar inte ha styrkan att tacka nej, dvs han upplever det som tyst uppmuntran från din sida. Han kommer ju att hålla på tills du tar ett aktivt beslut att faktiskt börja ta avstånd!

    Frågan är då: Är du tillräckligt ointresserad av honom för att aktivt börja tacka nej? ....eller är det fortfarande lite rest-pirr kvar?


    Sant. Och ja. Rest-pirr kvar. Jag är inte ointresserad av honom, men det jag har är inte värt att förlora.

    Han är inte så framfusig och jag tänkte att om jag backar från initiativ gör han det också. Jag skulle dock inte säga alls att han är påstridig - men / och han är nog bättre på att hålla känslorna i schack än vad jag är. Jag lyckas hålla mig från att vara först med kontakt men inte aktivt säga nej till snack / fika etc. Ja, jag inser att jag aktivt måste säga nej till kontakt. Där står jag nu.
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag har inte varit otrogen mot min man. Jag och min man har inget problem i vår relation som jag kommer beskylla honom för, som några här verkar vilja få det till.

    Jag vill inte skiljas, jag vill inte att min kollega ska lämna sin familj. Jag förstår att jag måste minimera kontakten med min kollega eftersom jag känner mer än jag borde för honom. Men - jag tänker inte såra min man med detta när jag faktiskt inte gjort något. Jag har väldigt svårt att se att han skulle må bättre av att veta ALLT jag tänker på och fantiserar om. Jag har bara valt att vara öppen här, för att kunna bolla allt jag tänker på gällande detta.

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Förstår) skrev 2019-01-27 19:37:30 följande:

    Två konkreta råd som fungerar för en gift som är förälskad i annan man/kvinna.

    1. Låt tiden gå så klingar det av, jag lovar. 

    2. Tänk på konsekvenserna om det läcker ut till era respektive familjer


    1. Jag hoppas det, och jag försöker hålla mer distans.

    2. Jag vet. Det är ju hela anledningen att låta bli, att såra de som verkligen betyder något.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Orolig man) skrev 2019-01-27 20:46:31 följande:

    Hej TS

    Man skall väl inte dra historier  från sitt eget liv för att råda andra, men whatever.... några ord inför veckan som kommer.

    För 8 år sedan var jag i samma situation som du. Nyss börjat ett nytt jobb och efter några månader kom en kvinna tillbaka från sin mammaledighet och vi började jobba ihop.

    Insåg efter ett tag att jag saknade henne när jag inte var på jobbet, började få mycket starka känslor för henne. Misstänkte att hon nog kände nåt för mig också.

    På det var det småbarn hemma och de riktigt jobbiga åren med lite sömn och inte så mycket man & hustru.... lätt att tappa fotfästet.... 

    Efter ca 6 månader kulminerade det under en företagsfest. Efter en intensiv stund på dansgolvet fick jag ett förslag om att hoppa in i en taxi, hem till ett hus utan man och barn.

    En Tipping-point om någonsin i livet.

    Jag stod och tvekade under vad som kände som de längsta sekunderna i mitt liv, men jag valde att inte hoppa in. Evigt tacksam för det idag, annars vet jag inte hur mitt liv sett ut.

    Veckorna som följde på jobbet blev jobbiga. Slutade med att hon sade upp sig efter någon månad och bytte jobb, hon kunde inte vara kvar och nära mig enligt henne.

    Men nu till poängen. Jag springer till och från på denna kvinna några gånger per år, ibland säger vi bara hej, ibland stannar vi och växlar några ord.

    ..och TS, det har gått åtta år, åtta långa år, och fortfarande varje gång jag träffar henne pirrar det till och jag känner att de gamla fantasierna som legat begravda kommer tillbaka.

    Vad jag vill ha sagt med detta (och detta kommer du nog inte att gilla) är att för att du skall lyckas distansera dig till denna mannen, som du uppenbarligen är, åtminstone lite, förälskad i, kommer innebära att du behöver undvika honom på daglig basis, veckobasis etc.

    Du behöver helt enkelt hitta andra arbetsuppgifter där ni inte behöver interagera. Så länge ni ses kommer fantasierna att matas, med risk för att de växer igen.

    Att tro att ni skall kunna jobba ihop och ha nåt slags vänskapsförhållande blir nog mycket svårt, med tanke på att det nog är båda som har känslor för varann.

    För att parafrasera mäklar-jargongen, det viktigaste är "distance, distance, distance"

    Lycka till i veckan nu.


    Det är mycket möjligt att det är där dettahamnar i slutändan också, så känns det ju redan nu - vi gick över min gräns (fika utanför jobbet) och där landade jag i att detta går inte. Men även om jag bestämt mig ligger ju känslorna och lurar. Och jag försöker hålla distans, men helt där är jag inte.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift