Inlägg från: Anonym (FYI) |Visa alla inlägg
  • Anonym (FYI)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Snacka om OT) skrev 2019-10-12 08:54:26 följande:
    Absolut ligger det ju ofta någonting bakom ett väldigt kontrollerande beteende, men i fall där framförallt män utövar mkt kontroll mot sin kvinna så handlar det ju om att man vill ha makt och det ska man aldrig försvara!! Iof är de relationerna inte harmoniska, men utåt sett kan de ju se ut att vara det.

    Har man tidigare utsatts för otrohet så att man därför blivit kontrollerade och allmänt misstänksam så vore det nog bra att få hjälp med att bearbeta detta så att det inte förstör en relation som annars hade varit harmonisk.

    Sen är det ju svårt eftersom att det ändå verkar vara sååå många som går emot sina egna värderingar som de sagt sig ha, så fort livet suger lite eller om man har en svacka i relationen. Så otrohet är ju vanligt tyvärr. Skulle personligen inte anse att någon som haft en dålig magkänsla länge och som sett vissa tecken är ett svin om han eller hon tex tar en titt i sin partners mobil eller dator.
    Jag har aldrig försvarat kontrollerande i maktsyfte, och tror det är sällsynt i...som sagt...harmoniska, maktbalanserade förhållanden.
    Samtidigt kan makt uttrycka sig på olika sätt.
    Ts förhållande är ett exempel, där ts genom sin fling med kollegan gett sig själv makt gentemot sin man. Indirekt är han känslomässigt utbytbar. Det ger makt.
    Tycker hon gett uttryck för det på olika ställen i tråden.
    T.ex. i början var hon till och med villig att ge sin man ett frikort bara hon fick ligga en gång. Det ger makt...
    Senare i tråden lämpar hon över ansvaret på hans känslor på honom själv...Han är ansvarig för hur han känner. Inte en fundering på varför han känner på ett visst sätt.
    Skulle han däremot visa att han var svartsjuk, hade han också gett ts makt genom att visa sin sårbarhet.
    M.a.o. han är i ett jävla otäckt läge.

    Och visst har ens egna livsupplevelser betydelse hur man hanterar ett svek eller en situation som ts man hamnat i..
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-13 23:31:08 följande:

    (Jag förstår diskussionen, vill ändå bara inflika att jag INTE älskar min man mindre än innan. Och jag tror inte jag älskar minst av oss. Med det sagt kan man ändå ha olika roller och vara olika starka på olika sätt, det är vi. Men jag älskar honom lika mycket som innan.)


    Vet egentligen inte om gradering i att älska har med saken att göra. Det är en omöjlig jämförelse i praktiken.
    Vad menar du förresten med..."olika roller och olika starka på olika sätt"?
    Det är ju knappast det praktiska vi snackar om här.
    Det vi diskuterar (i denna lite vid sidan om diskussion) är om din fling med kollegan, (eller överhuvudtaget andra par i er situation) ger en obalans i förhållandet, vilket är min uppfattning.
    Det är ju inte ok mot din man, att ha tankarna på kollegan, skriva, ha spellistor som anspelar på vad ni vill 24/7, som det var för ett halvår sedan.
    Det ger obalans...!
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-14 14:50:49 följande:
    Nu råkar ju tråden vara ett år gammal och jag har inte varit, och kommer inte vara otrogen.
    Nej...Ts är inget svin...tror detta är ganska vanligt och har därför engagerat många. Många andra har gått/går över gränsen och varit fysiska. Och det har aldrig ts skrivit att hon gjort.
    Tror det är som "Orolig man" skrev i ett tidigare inlägg för länge sedan.

    "En sak till slog mig. 
    Har undrat varför denna tråd verkar beröra/fascinera så många människor under så lång tid.

    Jag tror det  beror på att en, enligt egen utsago, lyckligt gift kvinna med ett lyckligt liv ÄNDÅ blir så förälskad att hon ligger/legat på gränsen att riskera allt detta för  ett ligg!
    Om inte ens en sån kvinna kan klara av att hålla sig till en man, hur stor är då sannolikheten att alla halvolyckliga kvinnor/män i förhållanden därute skulle klara av att vara trogna?
    Ger ett smått tragiskt perspektiv på framtiden för många förhållanden.

    Så TS, fortsätt med (och kanske öka takten i) ditt beslut att distansera dig!
    No pressure! Oskyldig"
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-14 21:56:25 följande:
    Intressant frågeställning. Innan har jag nog inte funderat på det så i detalj. Jag är inte och har aldrig varit orolig att min man ska vara otrogen och inte jag själv heller. Mina och våra regler än nog varken liberala eller strikta, nog rätt normala. Jag har dock heller aldrig suttit i den situation jag hamnat i, och skulle nog dömt mig själv mycket fortare innan än när jag nu varit mitt i det själv.

    Jag skulle ju själv önska att jag hade kunnat styra känslor och kunnat se detta komma och stängt av eller slutat hänga. Men som bekant förnekar man gärna allt tills det slår till. Men jag är ändå glad för att jag hanterat det som jag gjort, dvs inte gått över gränsen för otrohet.

    Har jag gått över några andra gränser? Att hänga som vi gjort är Inte det råd jag skulle ge någon annan. Dock - ta detta på rätt sätt - är det rätt häftigt att ha lärt känna en annan person så pass som vi ändå gjort, och att ha känt det elektriska i luften så länge men ändå att båda låtit bli att agera på det. Det är vad det är, och blir aldrig mer. Och nu har det sakta lagt sig. Men i backspegeln, har jag svikit min man? Nej. Skulle jag ändå vilja ha gjort annorlunda? Ja.
    Tycker fortfarande att frågan om du svikit din man inte är din att besvara.
    Det är din mans, och då utefter fakta som han aldrig kommer att få.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Snacka om OT) skrev 2019-10-15 23:13:58 följande:
    Fast du skrev ju.... "för att försvara svinen något.. Hur vanligt är det att få reda på exempelvis en otrohet."

    Finns det ingen anledning att misstänka otrohet så känns det inte ok att ens partner ska hålla på och kontrollera. Alla som väljer att leva i ett exklusivt förhållande får förlika sig med tanken att om ens patner vill vara otrogen så är det tyvärr inget man kan förhindra. Det går inte att kontrollera helt enkelt. Min erfarenhet är att när otrohet har förekommit eller att det är påväg åt det såsom det var i Ts fall, så finns det vissa tecken, saker som förändras. Kan tex vara ett överdrivet användande av mobilen, att man inte lägger undan mobilen öppet som förut, att man inte är mentalt närvarande osv.

    Om en person utsatts för otrohet i ett tidigare förhållande, tycker du då att det är ok att han eller hon systematiskt kontrollerar sin partner i sin nästa relation? Det är ju förståeligt varför kontrollbehov uppstått, men det gör det väl ändå inte okej?
    Varför är det förståeligt att kontrollbehov uppstått? Och varför är det inte ok om det är förståeligt? (Antar att du menar att det finns anledning)
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Snacka om OT) skrev 2019-10-16 20:48:59 följande:
    Nej, inte anledning. Men förklaring. Kontrollbehov har uppstått för att man blivit bedragen tidigare, är väl förståeligt eller? . Den som har ett kontrollbehov och systematiskt kontrollerar sin partner pga tidigare erfarenheter och att man har svårt att lita på sin partner pga vad tidigare partners gjort behöver jobba med sitt problem/kontrollbehov. Men nu blev det ju ganska OT.
    OT har det varit länge. Du petar i enstaka meningar jag skrivit, istället för att se helheten.
    Du menar alltså, att om man har erfarenhet av svek skall man inte ta med sig det i livet (tror jag är omöjligt). Och om samma beteende upprepas hos en ny partner är det kontrollerande att misstänka och ifrågasätta (kanske kolla mob.), och istället bör man söka hjälp?

    Jag pratar inte om ett sjukligt kontrollbehov utan snarare om ett kontrollbehov som ts man verkar sakna helt, och kanske lett till den situation han har nu
    .
    Vi kan sväva ut i liknande diskussioner hur mycket du vill men det är ganska ointressant i ts tråd.
    Och om du glömt...detta OT startade med maktpositionering i ts förhållande.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Snacka om OT) skrev 2019-10-17 07:49:51 följande:

    Nu ja... Fast för ett år sen så lät det inte likadant. Då skrev du att det kändes bättre att skriva till varann på Instagram än på messenger.


    ?
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-17 06:56:27 följande:
    Jag skulle inte säga att det är min mans agerande som satt honom i nån situation. Sen är ju saken den att om han skulle känna ett behov av att kolla min telefon, den konversation jag har med Pelle på ex Insta, eller läsa sms så gör det inget. Vi skriver inget konstigt.
    Inte din mans agerande...Hans brist på agerande!
    Det var bara ett exempel med tfn.
  • Anonym (FYI)
    Tecum skrev 2019-10-17 19:23:06 följande:
    Men ingen tycks kunna säga vad han skulle gjort istället...
    Nej, precis...Han kan inte göra ett skit. Dels för den nu aktuella maktförskjutningen i deras förhållande. Dels att det han ev. skulle kunna göra, skulle direkt klassat honom som ett kontrollerande svin.

    Nu har ju ts man tur i.o.m. att ts med små steg verkar komma ur sin fäbless. Men tänk på alla andra i parrelationer där det går, eller håller på att gå åt helsike p.g.a att en av dom blir kär i en kollega.
  • Anonym (FYI)
    Tecum skrev 2019-10-18 09:10:16 följande:
    Men ändå klagar ni på hans brist på agerande! För faktum är att man som partner inte kan göra så mycket om den andre får känslor för t ex en kollega. Om man inget vet kan man förstås inte agera, om man vet eller misstänker är risken stor att  man agerar på ett kontraproduktivt sätt, som driver partnern närmare kollegan. Det enda är förebyggande, att se till att man har en levande relation med bra kommunikation. Men det är svårt att laga något om man inte vet att det är sönder. Om den som är (kanske omedvetet) missnöjd men inte säger något kan knappast partnern göra något. Han tycker ju att allt är bra!

    Om tanken slagit rot hos den ene att gräset är grönare på andra sidan är det oerhört svårt att som partner ändra på det oavsett vad man säger eller gör. Nu var lyckligtvis TS bara kåt och tog sitt förnuft till fånga. Men t ex fröken Fia är ju missnöjd med sin relation, då är det värre.
    Visst, vet man inte är det inte lätt att agera, men jag har väldigt svårt att tro, som i ts fall, att efter två års förälskelse, inte han på något sätt misstänkt något.
    I det fallet hade i.a.f. jag frågat vad det är som händer. Men visst, man kan stoppa huvudet i sanden och i detta fallet verkar det ha varit framgångsrikt, men inte alltid, och då får man väga det mot sitt eget mående.

    Som tidigare sagts, tror jag att om man agerar tidigt genom att tala om att man misstänker något, (om man nu gör det) eller som i ts fall, ts tidigt talat om att hon började få känslor för kollegan, hade det funnits en möjlighet att det tagits udden av förälskelsen.
    Speciellt om ts man är så laid back som han tycks vara, och förmodligen kan ta det, och föra ett samtal om det.
    Om det vill sig illa nu, kan det vara ett sår där sårskorpan kliar, och där det förr eller senare börjar blöda.

    I detta fallet verkar ju ts och hennes man ha en levande relation där båda älskar varandra, men inte ens då....

    Frökenfia tycker jag är en dålig jämförelse. Hon har egentligen tagit ett beslut...
    En bättre jämförelse tycker jag är Orolig man.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift