Inlägg från: Anonym (Avdramatisera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Avdramatisera)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (man) skrev 2018-12-06 08:24:27 följande:

    Det du OCH din man behöver för det här handlar inte bara om dig och vad DU känner. Det är din familj som står på spel


    Exakt... Konsekvenserna av hur DU agerar TS påverkar fler än DIG...
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (man) skrev 2018-12-07 11:50:38 följande:

    Hela det här snacket med att man "skyddar" någon genom att undanhålla saker som är avgörande för deras GEMENSAMMA förhållande och deras ungars framtid är ju bara rent skitsnack som i grunden baserar sig på dels rädsla och skam och dels på att man inte gärna vill släppa spänningen och pirret man upplever med den andra. För man vet ju att i samma sekund man berättar så har man gjort ett val och möjligheten att äta kakan och ha den kvar försvinner.

    De enda som resonerar så är de som varit otrogna och de som är på väg att vara det. Frågar du deras partner så kommer nästa alla säga att de vill veta / hade velat veta INNAN det går / gick för långt. Och om personen man säger sig vilja skydda SJÄLV säger att han vill veta så kan man väl inte påstå att man skyddar personen? Då är det väl ganska uppenbart att den man egentligen vill skydda är sig själv.


    Instämmer...plus att det är lite försvarsmekanismer som återigen faller in.
    Om TS öppnar sitt hjärta för sin man och det skulle bli slitningar mellan dem som slutar med att de separerar är det ju hennes fel....bättre att hinta lite fint då och då och vänta tills mannen för det på tal...då är det ju han som har sabbat allt...
    Omvänt som någon var inne på tidigare...berätta för kollegan är ju bra för samvetet...då lägger hon ju bollen hos honom...bara vänta på att bli förförd, för i den situationen som uppstod KUNDE hon ju inte stå emot honom...
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (man) skrev 2018-12-07 12:26:46 följande:
    Ja, det har du rätt i. Dessutom är det inte så att det KOMMER uppstå slitningar, de HAR redan slitningar. Att frun är dökåt på en kollega och överväger att knulla sönder vårt förhållande skulle iaf jag kategorisera som en ganska stor slitning. 

    Om hon skulle berätta det för mig så skulle jag klassa som en klart mindre slitning än att hon undanhåller det eftersom bara det faktum att hon berättar det för mig skulle göra det tydligt att hon dels bekräftar sin lojalitet och ärlighet mot mig och sin vilja att vilja lösa problemet tillsammans istället för att hålla mig utanför. Det skulle snarare stärka mitt förtroende för henne. 

    Sen är det väl klart att det inte är det roligaste att få höra, men sett ur ett större och längre perspektiv så är det en klar mindre plåga än att bli lämnad utanför loopen och att frun tar beslut om vårat gemensamma förhållande på egen hans eller att hon är otrogen och låter mig leva i en lögn. Jag tycker att "berätta inte" förespråkarna överdriver plågorna man påstår sig skydda partnern från rätt grovt. Jag tror de allra flesta normalt funtade människor kan ha förståelse för att man ibland kan få känslor för andra, det är inte helt otänkbart att de kanske själva haft det någon gång eftersom det trotts allt är väldigt vanligt. 

    Generellt sett tycker jag att HUR man hanterar eventuella problem säger mer om en person än problemen i sig. 
    Jag håller med om att vem som helst som lever i ett längre förhållande helt plötsligt kan bli förälskad i någon annan. Inget konstigt med det, känslor kan man ju inte styra över.
    Jag tror som du skriver att när en person är förälskad och hormonerna bubblar i kroppen så är det omöjligt att på egen hand fatta rationella beslut som inte är direkt styrda av känslorna.
    En person i den situationen behöver draghjälp från något håll. Helst naturligtvis från sin partner som ska vara den man anförtror sig åt i livets upp och nergångar.
    Vidare borde ärlighet och lojalitet vara två ganska grundläggande förutsättningar i ett väl fungerande förhållande. Det är intressant att TS verkar vara villig att vara mer ärlig och lojal mot kollegan som hon bara har känt några månader än mot sin man som hon nog har tillbringat nästan halva sitt liv med. 
     
  • Anonym (Avdramatisera)

    Ts...Jag tror att de flesta som har följt din tråd blev frustrerade och kanske på något konstigt sätt besvikna över ditt sätt att agera.

    Ena dagen skriver du om att du fått ett wake-up-call av orolig mans tråd och nästa dag sitter du på tu man hand på restaurang med kollegan. Dock beundransvärt att du skriver det här med tanke på vilka reaktioner du kunde vänta dig...starkt.

    Personligen är jag också orolig för din familjs framtid.

    Orolig man har nog rätt angående din kollega... Han spelar sina kort helt rätt och är nog i grunden ganska manipulativ, han läser av dig, håller det på precis rätt nivå och drar det hela tiden lite längre och märker att du hänger med på varje steg...helt upplagt för att hamna mellan lakanen en dag...

    Du måste bli bra mycket bättre på att stå emot om du ska ha en chans att komma ur detta.

    Nog sagt om det.

    Ha en underbar semester med familjen och släng gärna in något framöver som uppdatering.

    Lycka till!

  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (felix) skrev 2018-12-08 17:23:22 följande:

    Tycker också att vi skall ge kollegan en eloge för hans förföringstaktik. En sann mästare. En mästare som har den långsiktiga planen att inte bara få ett ligg utan en fast älskarinna.

    Först väcka intresset med subtilt kroppspråk, det som TS uppfattar som elektricitet i rummet. Absolut inga ord. Absolut inga antydningar till kroppskontakt. Sådana vulgariteter förstör för den långsiktiga planen i detta stadie.

    Få hans känslor till att bli TS känslor så subtilt att TS ¨tvekar¨ på om det bara är hennes inbildning. Hon ville ju nästan fråga honom om det. Ingen har ju sagt något. Han har ju inte den typen eftersom han inte gjort det som han kunde ha gjort.

    Därefter flytta gränser mellan arbetsliv och privatliv, igen så subtilt att TS nästan inte lägger märke till det. Instagram, fake möter på tu mans hand, dejting utanför kontoret. TS spelar med eftersom ingen har ju sagt något. 

    Nästa stadie blir, att med så lite ord som möjligt att få TS att börja se deras relation som ett förhållande utan att själv erkänna att dom har ett förhållande. 

    Kanske följer kollegan med utvecklingen på denna tråd.


    SPOT ON....
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Hmm) skrev 2018-12-09 14:33:43 följande:

    Hej ts.

    Jag tycker det är bra att du tagit ett beslut. Försök att stå på dig.tycker inte att du ska lämna tråden dock,om den hjälpt dig tills nu så fortsätt att skriva av dig. Jag håller med den person som skrev att din kollega är en listig jävel aom vet vad han gör. Lämna inte dig själv öppen för honom. Han verkar vara duktig på att linda dig kring fingret och tänk efter lite. Du bestämde dig för att dra ner på det hela innan ni gick på restaurang, men sen fick han dig att helt strunta i det och ta det utanför jobbet. Va på din vakt! Han kan helt plötsligt få dig att göra något mycket värre.


    Problemet för TS är att hon är helt känslostyrd.

    Hon flyttar hela tiden gränserna för vad som är ok... först kändes det fel att de fikade för mycket ihop sen kändes det inte rätt att boka konferensrum med kollegan när de egentligen inte snackade jobb, därefter tog de ett möte på restaurang...hela tiden känns det ok att gå LIIIIITE längre...om den där Aw:n som de bokade av hade varit om en månad skulle det nog vara ok att gå på den också....

    Hon vill ju så gärna så hon sätter inte stopp.

    Och kollegan vet detta...var så säker...
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Orolig man) skrev 2018-12-10 07:58:12 följande:

    Hej TS

    Stort, stort  plus åt att du nu känner att en gräns blev passerad och att verklighet och fantasi sällan blir lika.

    En reflektion.

    Du säger du har haft känslor för kollegan sedan i våras.

    Han har dock inte gjort något förrän fram till för nån / några månader sen (typ vid trådstarten kanske? Då du kände att nåt hände och du ville bolla lite tankar på FL.). Det kan ha varit nåt du sagt eller gjort som triggat honom och han har insett att "hey, hey här har vi ju ett läge". ....och så började han steppa upp gamet.

    Gift man vill ha en liten affär vid sidan om. Vad kan vara säkrare än en gift kvinna, hon har allt att förlora på att skvallra, särskilt om han kan få henne att ta steget...

    Hur länge har han hållit på nu? 6-8 veckor? Han kommer inte låta 3 veckors julledighet stoppa honom. Han har gott om tid på sig.

    Tippar på att han kommer höra av sig under ledigheten.

    Givetvis med ett oskyldigt God Jul etc, men säkert addera in nåt subtilt typ "hade varit kul att vara i värmen" eller "bokar in ett skitviktigt möte i Januari så vi kommer igång". Han vill hålla grytan kokande......

    Frågan är vad du gör i Januari. Då kommer ju ni att ses dagligen igen.

    Som nån sa, han har fått vittring och kommer inte att ge upp så lätt.

    1) Du blir iskall och stryper allt till rent kollegialt samarbete. (Kan bli svårt såsom Du beskriver det, tror jag)

    2) Bokar möte med din chef och säger att du vill ta nästa steg i karriären och byta arbetsuppgifter. 

    Lycka till!


    Ett tredje alternativ är att föra in en tredje person med samma ansvarsområden på deras möten. Det skulle hålla diskussionerna på mötena mer jobbrelaterade. Dock tror jag inte det hjälper fullt ut med tanke på deras konversationer på Skype och instagram mm även utanför jobbet.
  • Anonym (Avdramatisera)

    TS situation kommer nog inte förändras på en kafferast direkt...Hon kommer nog brottas med sina känslor ett bra tag framöver och växla mellan hopp och förtvivlan.

    Men visst skulle det vara kul att höra hur det går / har gått någon gång i framtiden.

  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-01-03 15:42:50 följande:

    V v visa var jag någonsin skulle ha gjort någon lång och filosofisk utläggning om detta extremt enkla faktum? Citera gärna tack!

    Det man inte vet mår man inte ont av.

    Det är en en allmänt vedertagen 100% sanning som aldrig har blivit motbevisad. Det är ingen harang utan det beskriver ett mycket enkelt faktum.

    Du och andra må tycka att det känns svårt men dina personliga känslor kan inte ändra fakta och sanning.

    Kan du kortfattat förklara på vilket sätt du kan ändra denna enkla sanning eller på vilket sätt detta inte är ett faktum?

    Du blir i så fall helt unik som den första människa i världshistorien som kan ändra denna enkla sanning...


    Problemet är att resonemanget "det man inte vet har man inte ont av" funkar dåligt när det kommer till otrohet. Man kan aldrig GARANTERA att en otrohet inte kommer fram. Alldeles för många faktorer som spelar in.
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-01-07 09:07:03 följande:

    Jag tror att alla som gifter sig, eller som på annat sätt avger ett trohetslöfte, verkligen menar vad de säger.

    Beslutet är fattat, åtminstone då vid tillfället.

    Senare händer det en massa saker, omvärlden förändras och personer förändras.

    Blir man tillräckligt missnöjd med sig själv, sitt liv och sin man (kvinnligt?) eller tillräckligt sugen på sex (manligt?) så har personen inga större problem med att inför sig själv rättfärdiga att trohetslöftet nu inte gäller riktigt lika start som det gjorde då det gav sig. De omständigheter som nu gäller gör att det dåvarande beslutet går att rucka lite grand, eller så är det möjligt att fatta ett helt annat beslut. Beslutet var inte allvarligare än att för många räcker det med att skylla på alkoholintag för att beslutet inte ska gälla.

    Detta är ju helt uppenbart eftersom otrohet inte är särskilt ovanligt.

    Undersökningar visar att otrohet sannolikt är väldigt mycket vanligare än de fall som blir uppdagade.

    Min slutsats är att otrohet förekommer och det rätt vanligt att det går hemlighålla utan att uppdagas.

    Och det man inte vet mår man inte ont av.


    Du har troligen rätt i det du skriver. Det är ett faktum att otrohet inte är särskilt ovanligt i vårt avlånga land.

    Det som är intressant är att så många som har levt ett halvt liv tillsammans med någon annan är så dåliga på att kommunicera med sin partner att de hellre väljer att vara otrogna och svika sin familj och riskera att förlora det liv man har tillsammans än att diskutera sina känslor fortlöpande i förhållandet.

    Om omvärlden och personer förändras kanske förhållandet till sin partner behöver förändras UTAN otrohet.

    All otrohet kommer ej fram men i de fall den gör det slutar det sällan bra för någon inblandad.

    Min åsikt är att det man vet om sin partner har man sällan ont av om det inte dolts och smusslats och man får reda på det när det gått för långt.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift