• PeeWee44

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Milla91 skrev 2019-08-20 13:39:42 följande:

    Hallå alla! Har 1 misslyckat försök med äggdonation bakom mig då embryot inte ville fästa. Kliniken i Riga tycker nu att jag ska göra ett ERA-test samt en hysteroskopi. Någon som har erfarenhet utav detta? Har det gett bra resultat? Aldrig varit gravid så ge mig pepp!!


    En sak till, ge inte upp! Jag har gjort 11 insättningar med äd och ed. Nu är jag gravid i vecka 18. Du måste få rätt medicinering och rätt embryon.
  • PeeWee44
    Milla91 skrev 2019-08-20 17:04:20 följande:

    Okej tack snälla! Vilken dag har du gjort FET på?


    Dag 18 har jag gjort fet i St Petersburg. I Riga och Aten kommer jag inte ihåg.
  • PeeWee44
    Limarie skrev 2019-08-20 17:42:42 följande:

    Vad har St Peterburg gjort annorlunda i din behandling? Några moment som är annorlunda? Annan premedicinering? Yngre donator? Vad är din känsla varför det fungerade nu?


    Jag har blivit diagnostiserad med andenomyos som ingen annan har upptäckt, det är minst två till som jag känner som blivit det också, den ena är gravid i v22 och en ska snart göra sin första insättning där.

    Jag har gjort två hysto hos dom för att ändra form på min livmoder, nedreglerad i fem månader, vilket var skitjobbigt med sjuka svettattacker... sen använder dom progesteron i sprutform som passar mig bättre. Med utrogest hade jag ett progesteron på ca 35, vilket är lågt i konstgjord cykel, med sprutorna och crinone hade jag runt 135-150. Dom kör med både estrodatplåster och progynon. Så lyckas du inte i Riga kan jag klart rekommendera OLGA fertility. Önskar att vi hittat dit tidigare.
  • PeeWee44
    CrookedTail skrev 2019-08-20 20:02:54 följande:

    Tack för peppen! Nu är det gjort. Men sambon sa att den var krånglig, pulvret löste upp sig som det skulle, men det blev massa luft i som han inte fick ur. Sen var han inte säker på att all vätska kom med. Jag hoppas att det blev rätt. Blir så nojjig!


    Vad skönt att det gick bra. Det blev säkert rätt. Nu är det nära.
  • PeeWee44
    Milla91 skrev 2019-08-21 08:38:56 följande:

    Detta låter ju helt klart väldigt intressant med denna klinik. Hur många försök gjorde du i Riga? Hur var utgången av dom? Prismässigt? Vad har ni betalat på respektive klinik? Jag är redan uppe i ca 125 000 kronor för ÄD, mediciner, resor etc.. å mer lär de bli nu med hysteroskopin och FET i oktober. Hur många försök gjorde ni i Sankt Petersburg innan denna graviditet?


    Vi gjorde en äd i Riga, åtta blastocyst blev det, fyra insättningar, första blev jag gravid men missfall i v 6, sen fäste dom inte. Fyra insättningar i Aten, två olika donatorer, fick ett pluss men testdag två fanns inget hcg mätbart.

    I st Petersburg började vi med en hysto, en insättning efter det som misslyckades i slutet på augusti förra året, nedreglerad efter det till december, ny hysto, då så läkaren att jag kan behöva en till. Nedreglerad igen, insättning i mars som inte lyckades, men läkaren var väldigt nöjd med min livmoder. Tredje insättningen gjorde vi 11/5, då blev jag gravid! I st Petersburg har vi gjort embryodonation fast det inte var något fel på makens spermier, är ok enligt dna-fragmentering. Vi bytte donatorer vid varje försök för att dom tidigare hade misslyckas. Sista försöket fick vi ett väldigt fint embryo.

    I st Petersburg får du en egen koordinator, egen sjuksköterska och läkare så dom har koll och kan dig, dom hämtar på flygplatsen. Kliniken är toppmodern, så om du inte lyckas i Riga kan jag klart rekommendera dom. Flyg tar 1,10 tim.

    Jag skulle tro att vi har lagt mellan 500 000 och 600 000kr. Har slutat räkna...
  • PeeWee44
    Sjuttiosjuan skrev 2019-08-22 13:00:04 följande:

    Halloj! Hoppas ni mår bra!

    Pratade med vår läkare idag och dom hade analyserat våra resultat av prover osv från vårt besök där men inte hittat något fel på mig så troligen var det inget bra embryo helt enkelt! Känns ändå skönt att inget var fel med slemhinna, livmoder eller annat som kan sätta käppar i hjulen för oss. Vi har två BB blastos kvar och om vi vill så kan vi få återföra båda vilket ger ungefär samma chans som ett AA embryo men dock ca 30% tvillingchans. Vi måste givetvis fundera över detta men känns fint att ha valmöjligheten. Sen finns vår donator tillgänglig så vill vi göra färskförsök sen så kan vi göra det med. Så nu ska jag börja med E vitamin och progynon redan nu och reser igen i slutet av sept el början av oktober. Nu jäklar ska det bli syskon!!!

    Kram på er!!


    Vad skönt! Å vad bra att ni kan få helsyskon om det skulle behövas. Det gick ju bra för maran73 när hon gjorde insättning direkt efter minus. Jag skulle sätta in båda eftersom dom är bb. Kram
  • PeeWee44
    Maran73 skrev 2019-08-21 22:20:39 följande:

    Liten uppdatering härifrån då: vecka 12+1 idag och min vanliga gyn är äntligen tillbaka från semestern så idag gick vi dit på drop in för att göra ett till tidigt UL. Förra (i vecka 7+4) såg vi ju inte mkt mer än en flimrande liten fläck inuti en liten skugga som, enl uppgift från den något svårbegripliga och stressade läkaren, var embryot.. Så det var skönt att träffa min snälla, lugna och tydliga gyn istället. Iaf, den lilla/e parveln tycktes må alldeles utmärkt, var VÄLDIGT livlig och hade värsta gympapasset därinne! Jättekul att se. <3 Och skönt att bli lugnad, även om jag är coolare denna gång när jag vet att det faktiskt kan gå hela vägen fram till mål. Hen ligger lite före schemat, 6 dagar ungefär. Men svårt mäta exakt förstås!


    Grattis, vad skönt att allt såg bra ut! Alltid jobbigt att gå till någon man inte känner.
  • PeeWee44
    Bell13 skrev 2019-08-22 19:16:57 följande:

    Inatt kl 01.33 födde jag vår dotter Lily 51 cm lång och 3620 g tung

    Allt gick bra och vi är redan hemma igen.


    Vilken fin tjej! Grattis. <3
  • PeeWee44
    CrookedTail skrev 2019-08-25 09:04:55 följande:

    Nu behöver jag er kunniga åsikt. Enligt schemat så skulle jag fått mens idag, den 25:e, och börja ta Progynon den 27:e. Nu fick jag min mens tidigare, den 23:e och frågade Katerina på Riga-kliniken om jag skulle börja med Progynonen två dagar tidigare, men hon sa att jag skulle följa original-schemat. När jag läser om Progynon så står det överallt att den ska börja tas på mensens 2-3:e dag, men om jag ska följa schemat blir det ju på mensens 5:e dag. Jag litar inte riktigt på att Katerina har koll. Kan det skada om jag börjar med dom idag ändå? Hur hade ni gjort?


    Om du börjar med dom tidigare borde du göra insättningen tidigare annars kan slemhinnan bli gammal. Både hos dr d och i St Petersburg blir du nedreglerad för att kunna styra när du börjar med progynon.
  • PeeWee44
    UndrandeSökare skrev 2019-08-25 09:51:31 följande:

    Man blir nedreglerad i Riga också. Crooked tail har tagit en Procrenspruta den 20 augusti har hon skrivit om här itråden, nu har blödningen kommit efter den sprutan.


    ???
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019