Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Frazze skrev 2018-12-27 16:15:04 följande:
    Förstår mycket väl det där med trotsig 2-åring. Han har snart vart trotsig i 1 helt år vår lille talle smile1.gif Men han är godhjärtad och snäll och får mycket beröm från förskolepersonalen. Han är tydligen långt före de andra i tal vad jag förstått även om han är tvåspråkig. Kul att höra att han är duktig smile1.gif Det blir man ju som förälder väldigt stolt över. Hur går det med lille E då? Och vad tycker B om att bli storebror? Kram
    Jag misstänker att en del trots kom sig av att bli storebror så pass liten som han ändå var. Inte optimalt med så tätt mellan, men jag hade ju inget val. B pratar helt flytande sen länge och är väldigt stor så i princip alla tror han är minst 3. Ställer till det lite för han är ju bara nyss fyllda 2. Lille G är som sagt hnb med allt vad det innebär. Maken har inte kunnat börja jobba heltid på långa vägar eftersom vi bara turas om, men tids nog blir det väl lugnare.
  • Jag är bara jag
    Frazze skrev 2018-12-27 19:28:38 följande:
    Ah det var G det var! Trodde det var E ju smile2.gif Vad är hnb för något? Ja min J är ju strax över metern lång han oxå så drt är många som tror att han är äldre än vad han är oxå. Han är större än de 3-åringar som går i hans dagisgrupp. Hoppas de inte råkar illa ut för det sen bara när de blir äldre smile4.gif vore kul om de fick träffas någon gång smile1.gif kram
    Googla hnb, Vill inte skriva så mycket här om det... Japp G var det ju. :-P B är normallång, men en stadig bit och har ju haft massor med hår sen han föddes (klippt minst 16 ggr) och pratar jättebra så det gör att han verkar äldre. Min systerson var 98 lång redan vid 2 och huvet längre än alla andra så han behandlades t.o.m av dagispersonalen som äldre, det blev jättetokigt! Är man 2 kan man liksom inte samma saker som vid 3 eller t.o.m 4... Ja, vi bor ju rätt nära, nån gång borde vi kunna få till det. Inkl. syskon för er del. Glad
  • Jag är bara jag
    Dromedaren skrev 2019-01-08 20:52:34 följande:
    Hej,

    Efter mycket läsande här har jag äntligen kommit til skott och startat ett konto.

    Jag och min fru planerar att genomföra äggdonation i vår i Prag.

    Jag undrar om någon kan tipsa angående en svensk doktor som kan skriva ut de mediciner som behövs. Om ni vill så får ni gärna PMa.

    Ha en trevlig kväll allihopa
    Bra beslut! Våra barn är gjorda i Brno så Prag har vi varit ofta. Glad  Vet inte var ni bor, men Gallerian i Jönköping har hjälpt mig med allt.
  • Jag är bara jag
    AnnaLa skrev 2019-01-11 18:17:41 följande:
    Som tur var fanns det ett embryo kvar! Har väl inte haft så stora förhoppningar att det ska gå vägen.. tänkt att de använder bästa kvalitén först. Så det kanske inte skulle va så bra kvalité på det som var kvar. Och inser ju att jag inte skulle kunna räkna med att få samma donatorer igen.. (dubbeldonation)
    Så funkar det här vore det ju så klart toppen.:)
    Vårt andra barn kom av det sista embryot vi hade kvar! GladTrots missfall med alla 4 syskon till det! Så allt är möjligt har jag lärt mig.
  • Jag är bara jag
    UndrandeSökare skrev 2019-01-11 20:45:49 följande:
    Ja, det beror både på embryot, kvinnans kropp och vilka mediciner man tar om det ska lyckas eller inte.
    Ibland kan det räcka att höja kortisondosen, eller lägga till blodförtunnande, för vissa behövs Levaxin och ibland är det annat som krävs som hysto eller starkare mediciner.

    Det som är så lurigt är att det krävs olika saker för olika individer, det finns ingen medicin eller behandling som funkar för alla tyvärr.
    I vårt fall var det ju helt klart att det berodde på den höjda dosen Prednisolon. Då först fick vi första barnet. När de satte in det sista fick jag exakt samma medicinering vad gäller allt annat också så 4 Progynon och Trombyl och 2 Prolutex. Hade NOLL hopp! Men han gallskriker där nere just nu.
  • Jag är bara jag
    Frazze skrev 2019-01-11 22:31:08 följande:
     

    Jag är bara jag! Fick du plus innan med de andra? Och såg ni någonsin ett hjärta ticka innan det kom ut i så fall? El har någon annan sett ett hjärta innan det kom ut och sen lyckats efter det?
    Tog hcg-prov alla ruvningar. Aldrig gravtest. Därför jag visste att det var tvillingar vid m.f v.6-7. Mest troligt 2 vid MA v.14 också, hcg var mycket högre i början även då. Vågade aldrig göra VUL den graviditeten, men hade jag gjort det hade det ju troligen inte synts några hjärtslag för det var ju ett MA.
  • Jag är bara jag
    Frazze skrev 2019-01-12 20:45:21 följande:
    Så du gjorde aldrig vul då? Jag bara funderar på om det kommer lyckas någon gång eller om jag bara kommer få en liten klimp. Får testa med mer kortison och vad det nu finns att ta till. smile1.gif
    Nej, vågade inte som sagt. VUL har alltid inneburit total ångest för mig så jag har bara gjort det med B v.13 och G v.10.

    Det är klart det ska bli syskon! Glad Jag hoppas och tror stenhårt på dina frysisar! Hjärta
  • Jag är bara jag
    Frazze skrev 2019-01-12 21:41:16 följande:
    Tack snälla du! Jag hoppas så innerligt att jag får bli gravid och vara gravid igen. Önskar att de hade progesteronsprutor i Riga. Vi får ta och träffas någon gång med J, B och G. Och förhoppningsvis en liten till hos oss smile1.gif jag ska läsa på allt jag kan nu och go all in på det jag kan göra utan att åka jorden runt för massa prover, för det har vi inte råd med. Jag hoppas att mer kortison ska göra susen! Hur mycket tog du med dina? Kan du skriva hur din medicinlista/behandlingsplan såg ut!?
    Absolut med 4 barn tycker jag! Glad

    Hade ju ingen mens inför sista FET (passerat klimakteriet under mina behandlingar och graviditeter) så jag bara började med 4 Progynon (upptrappat från 1 per dag), Trombyl och Prednisolon 10 mg ca 19 dagar före FET och 2 Prolutex med början 4 dagar. Pregnyl förstås 7 dar innan och själva FET-dagen. Skippade Fragmin, fick ju 2 missfall ändå när jag tog det så de trodde inte på det. Enda skillnaden var Prednisolonet. Just det- alltid tatt folsyra på recept också, den är ju typ 10 ggr starkare än den vanliga.
  • Jag är bara jag
    Frazze skrev 2019-01-12 22:45:32 följande:
    Åh nu kom 100 frågor till *hahaha* så du började med prednisolon typ på mensens första dag( skulle ha vart) och progynon. Tog du 1 första dagen och andra och sen 2 och sen 3 och sen 4 st el hur trappades det upp? Och trombylen samma som prednisolonet? Prolutex, vad är drt? Är drt progesteronsprutan eller? 4 dagar innan fet? Vad är pregnyl då? Fragmin är jag väldigt skeptisk mot oxå, så det lär jag inte ta. Vi får se om jag har någon mens kvar när jag kommer iväg. Den är så oregelbunden så vi får se hur det funkar. Kanske får börja med en sån spruta som försätter mig i klimakteriet eller så bara börja med progynon direkt.
    Tror jag började med allt samma dag. Kanske ska leta upp pappret...? Ligger nånstans i röran -har påbörjat projekt organisera papper/pärmar, men med liten hnb-bebis fick jag som lägga ner!   Trappade nog upp Progynon varannan dag tror jag. Trombylen var ju bara en rakt av varje dag. Prolutex är progesteronsprutan ja. Ska påbörjas efter vad som motsvarar äl. Pregnyl är ägglossningsspruta-  i princip samma som Ovitrelle.

    Oregelbunden mens spelar ju ingen roll om man ska göra FET- såvida den inte kommer med flera månaders mellanrum och man inte orkar vänta. Då får man ta nåt annat mest troligt en provcykel före- har jag gjort alla gånger utom sist. Tagit bl.a Divina och Prionelle. Typ p-piller och sen gjort VUL för att kolla läget. Nu gjorde jag bara VUL och läkaren konstaterade att mitt underliv var typ 60 år.
  • Jag är bara jag
    Frazze skrev 2019-01-14 06:51:20 följande:
    Alltså nu måste jag fråga varför en del får använda p-piller innan äd och vissa får ta procren sptuta.
    Jag är bara jag varför skulle du ta en ägglossningsspruta? Jag får så många funderingar i huvudet och jag vill ju verkligen ha bästa möjliga behandlingsplan när jag ska iväg. Idag är det jag som ringer min gyn i alla fall och snackar lite om vul och infektionstester smile1.gif Nu börjar förberedelserna. Börjar sakta bli hoppfull om en resa i mars/april.
    Äl-spruta måste man ta så man hamnar i samma läge som en som haft äl. Den förbereder ju slemhinnan det sista. Den andra på FET-dagen är för att det finns vissa teorier om att extra hcg ökar chansen att embryot fäster.
    Ring din gyn du och spåna lite! Nedräkningen har börjat säger vi! Drömmer
  • Jag är bara jag
    Bell13 skrev 2019-01-15 09:05:44 följande:
    Jag fick ingen älspruta alls endast progynon gör att göra slemhinnan tjock och att förhindra ägglossning. Det gick också bra, är i 9+3 nu.
    Mina kliniker ville ha en dag för FET som motsvarar antalet dagar efter äl helt enkelt. Dessutom gör som sagt äl-sprutan att slemhinnan mognar ännu mer där på slutet. Kan ju gå ändå, men mina kliniker ville aldrig chansa med nåt. Speciellt Unica klämde hellre i än tog minsta lilla risk. Nu sist när jag skulle göra FET och sa att jag inte hade mens ville de att jag skulle göra VUL för att bergsäkert se så jag absolut inte hade egen äl på gång. Och som jag redan visste, men inte att det var så illa motsvarade min kropp en 60-årings. Då först gick de med på FET.
  • Jag är bara jag
    Evylina skrev 2019-01-18 13:59:19 följande:
    Tack Frazze, Annala och Blå Lilja, Hjärta ja et är mycket chockartad och konstigt, men som sagt inte säkert att båda överlever, men å andra sidan verkar det ganska vanligt med att den ena är mindre än den andra (har jag läst mig till). Så allt kan hända. Tiden lär väl visa vad det blir!! Men hoppas så klart att lillen hinner ifatt till nästa ultraljud!! 

    Frazze ja det kan hända tydligen är det slumpen som avgör. Så glad att jag bara satte in en embryo nu i efterhand!! OMG hur hade det blivit annars? Ifall man satt in två och så hade den ena delat sig? PANIK. Jaja som sagt vi får se hur många det blir här....!

    HA en fin helg alla!

    E
    Grattis så långt!
    Hon med åttlingarna hade satt in 6 embryon och 2 delade sig till enäggstvillingar (vansinnet hade inga gränser för hon hade ju 6 barn sen innan!). Det är extremt ovanligt, när jag frågade min IVF-läkare i Sverige hade han bara stött på det nån enstaka gång.
  • Jag är bara jag
    UndrandeSökare skrev 2019-01-18 17:55:54 följande:
    Redan47 i Atentråden gjortde äggdonation och satte in 2 embryon vid 10e och sista insättningen hos Serum i Aten för några år sen. Det ena embryot dog och det andra embryot delade sig och det blev enäggstvillingflickor till slut. Ja, det är mycket ovanligt.
    Ja, hon är den enda jag vet i Sverige ö.h.t som det hänt för. Förutom den inte likadana, men lika osannolika historien jag läste om i en tidning där hon fick tvillingar med ett ägg som släppt före äggplock (egna ägg då alltså) och sen blev gravid via IVF:en också! Förvånad Ibland slår naturen till. Glad
  • Jag är bara jag

    Jag blödde så pass mycket med första i v.7 att det krävdes binda. Blödde lite en hel vecka och var bombis på m.f, men icke. Blödde sen lite igen v.18. Med andra barnet v.22. Hjärtat nästan stannar när man ser blod, men det är rätt vanligt och ganska ofta ofarligt. Karaktären var också helt annorlunda mot när jag fick mina missfall- liksom "renare" blod, tunnare och absolut ingen smärta samtidigt.

  • Jag är bara jag
    Vonatlina skrev 2019-01-26 10:32:09 följande:
    Ni som ska till/ har varit i Riga. Vill ni snälla rekomendera bra privat gyn här i Sverige ? Gärna i Göteborg/Jönköping/Linköping trakten. Skulle vara så tacksam! :)
    Gallerian i Jönköping hjälpte mig i 10 år.
  • Jag är bara jag
    Sjuttiosjuan skrev 2019-02-03 13:11:21 följande:
    Ok, tack!
    Vad behöver man göra där så länge:)
    Inte på vår klinik. Gjort 6 FET och varit där en natt före bara och det bara för att man inte hinner dit samma dag man åker. Det enda som görs är ju att de tinar embryot/embryona och sen sätter in. Går jättefort. Eller, i.o.f.s vi har ju betalat efteråt också, men själva proceduren går fort.

    Det kan ju räcka med ett också f.ö- vår lillebror är ett ensamembryo. Glad
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019