• Najo

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Lilla Gs mamma skrev 2019-08-16 16:33:33 följande:

    Jag har precis fått veta att jag fått ett MA. Troligen har pyret dött redan någon gång i vecka 7. Nu ska kag bryta ihop lite och slicka såren.


    Lilla gs mamma: jag fick MA nu i april i v 7. Jag tig tidigt UL och det var därför de upptäckte det (innan jag hann börja blöda ut det). Jag fick Cytotek. Jag vill bara säga att det tog enormt på mig. Fruktansvärt nere var jag. Och jag valde att prata om det..familjen och jobbet och det var nog därför jag ändå tog mig ur det känner jag. Jag önskar ingen att gå igenom detta. Styrkekram
  • Najo

    Jag tror att vi alla här har ngt gemensamt, dvs att inte ta ngt för givet, att få ett barn är inte längre en självklarhet. Men ibland ör det otroligt tufft. T ex när man äntligen blivit gravid och sen kommer missfallet. Ibland känns det så förbannat tröstlöst men just då är det så värdefullt att ha alla er i närheten här i tråden. För alla förstår. Jag själv följer denna tråd men håller mig för tillfället lite vid sidan av då jag ännu inte är mogen att ta steget till embryoadoption i Ryssland alt Lettland. Sannolikt är jag dock där i början av 2020. Men först ska jag försöka med en IVF i sverige med egna ägg 44 år gammal.

  • Najo

    Hej alla,

    Jag har varit kontakt med olga och kommer eventuellt gå in för embryoadoption 2020. Nu först ska jag testa ett sista ivf-försök i sverige. Jag är 44 (45 i jan) men har ett hyffsat amh på 1.4 (tidigare pco-s). Gjorde en ivf i juni med fd sambo och det blev inget men blev 1 blasto till frysen..Denna blasto kommer dessvärre inte användas och nu har jag istället blivit godkänd för spermadonation. I sept ska jag börja med sprutor (menopur 375). Blir det inget i sverige åker jag troligtvis till olga som erbjudit mig Embryoadoption med barngaranti. Jag kommer följa tråden aktivt och hoppas det kommer gå bra för er alla :)

  • Najo
    Frazze skrev 2019-09-01 18:05:16 följande:

    Bra! Visst har alla rätt till sin åsikt, men att trampa på människor som kämpar för att få ett barn är inte ok! Hur menar vedebörande att man ska göra annars då? Den skrev ju att man fick göra på annat sätt! Springa in på bb och stjäla någon annans eller?


    Bara en avspeging av en person som inte tänkt till/ inte förstår en annans situation. Trvis ung och ännu barnlös.
  • Najo
    Lilly2013 skrev 2019-10-04 10:28:52 följande:

    Nu e det tyvärr slut för denna gången, det var som jag befarade, det hade slutar utvecklas.


    Det knyter sig i magen när jag läser detta för jag tänker på mitt missfall i april i v 7 och det är så fruktansvärt att gå igenom. Jag kan bara säga att man tar sig upp men jag grät konstant i 3 veckor tror jag. Kämpa på! Kram
  • Najo
    Lovsan skrev 2019-10-19 22:36:32 följande:

    Gjorde behandling i Finland och där sätter man inte in två embryon (samma inställning som i Sverige) med hänvisning till riskerna med en tvillinggraviditet. De menar på att det är bättre att sätta in embryona vid två olika tillfällen istället och öka chanserna att något av dem resulterar i ett friskt fullgånget barn. Barnlängtan är ju oftast så stor att man gärna vill öka chanserna att iaf ett embryo fäster vid varje insättning samtidigt som många också gärna önskar mer än ett barn, men om båda fäster finns risken att barnen föds prematura då tvillingar mycket ofta föds för tidigt, ibland väldigt prematura och då ofta får livslånga skador. Helt i onödan. Dessutom kan ett missfall på det ena fostret dra med det andra fostret och leda till att man förlorar båda barnen.

    Det finns egentligen ingen anledning att sätta in två embryon sett till vad forskningen visar, anser jag själv. Jag tycker snarare man är skyldig att ge varje potentiellt blivande barn den bästa möjligheten att utvecklas och födas fullgånget och friskt. Även embryon av sämre kvalitet sätts ju in för att läkarna tror att det kan komma bli ett barn.

    Det borde ju finnas statistik att finna på huruvida insättning av två embryon ökar/minskar eller ev inte alls påverkar frekvensen av positiva grav test? Kan ju vara en idé att försöka leta upp om man står i valet och kvalet.

    Det värsta som kan hända om man sätter in ett embryo åt gången är ju att man antingen bara blir gravid med ett barn åt gången eller får göra två separata insättningar (bortsätt från att det inte tar sig alls, men då hade det ju inte gjort det om man satt i båda samtidigt heller).


    Jag håller med dig. Det som kommer upp i mitt huvud är samtidigt detta med 2 el 5 dagars odling. Teorin att ändå livmodern är den bästa platsen... Vet man säkert att ett embryo som sätts i dag dag och resulterar i en bebis- att denna hade klarat sig till dag 5 utanför livmodern (blastoodlad)?
  • Najo
    Bråkstaken skrev 2019-11-05 18:52:37 följande:

    Hej alla! Har inte läst exakt alla inlägg och hoppas inte jag kommer in här och ?stör?. Behöver nog mest skriva av mig lite! Har inplanerad insättning av en blastocyst på fredag i Finland och är hormonstinn och orolig. Har alla möjliga olika funderingar och trots att jag tidigare genomgått flertalet misslyckade behandlingar börjar jag nu ifrågasätta mitt beslut att gå vidare mot äggdonation! Är ensamstående så har ingen pappa som barnet kommer efterlikna och hen kommer inte vara lik mig heller eller min biologiska som sedan tidigare. Har inte berättat om detta försök för mer än två vänner så ?ljuger? oxå för anhöriga vilket ger mig dåligt samvete. Blev erbjuden nytt jobb för en vecka sedan o vet inte heller om jag ska tacka ja till det utifrån att jag snart kanske kan vara gravid. Så mkt funderingar så jag blir galen!!! Känner igen hormonerna som en dålig PMS, nedstämd och osäker. Är det någon som har ngt peppande och lugnande att skriva vore jag evigt tacksam.


    Spännande! Är också ensamstående och ska ev gå vidare med embryoadoption nästa år. Kör ivf med donerade spermier först (nu i år). Det kommer gå bra jag lovar! Du gör väl detta av en anledning dvs att du vill ha ett barn till (och inte kan använda egna ägg?) och att få kalla fötter är helt normalt!
  • Najo
    Lilla Gs mamma skrev 2019-11-06 12:51:10 följande:

    Precis hemkommen med två överförda blastocyster. Fem tinades och de tre som ?blev över? skulle odlas en dag till och sedan frysas igen. Fick idag veta att inga klarat odlingen. Nu har jag panik över att de två jag fått överförda också var kassa och att resan till Finland varit förgäves. Igen. Har någon varit med om liknande?


    Hej,

    Detta var intressant. Hade ingen aning om att vissa kliniker tinar alla blastos och fortsätter odla en dag till och sedan frysen igen. Kanske dum fråga men blastos hatchar väl dag 6. Kan man frysa en hatchad blasto?? Det är lite samma oro man kan ha när man återför en 2 dagars och odlar resten vidare..bara för att ingen klarade sig till blasto betyder det inte att en 2 dagars från samma omgång inte blir graviditet. Förstår dock hur du resonerar..å andra sidan skulle man kunna resonera tvärtom..om de tre blastona hade klarat 1 dags till odling kanske du skulle oroat dig för att de två de stoppade in var de dåliga. Jag håller tummarna för dig!
  • Najo
    Frazze skrev 2019-11-15 22:02:35 följande:

    Tidigaste jag sett ett hjärta var 6+1 men man ser bättre lite senare som 6+6. Sa ju att du inte skulle ge upp direkt Du har nog en liten kämpe där inne ska du se! Lycka till!


    I 6+1 eller ngt senare är det inte säkert man ser ett hjärta. Men man ska kunna identifiera foster hinnsäck gulesäck. På mig syntes bara hinnsäck då jag hade MA. Som sagt v5+5 ser man inget hjärta
  • Najo
    Snurranfian skrev 2020-09-13 13:27:59 följande:

    Taaack! <3 åh men va lustigt att siffrorna va så lika. :) I vilken vecka kom din prins? Hoppas hoppas ni kan få en till goding! De är livet! <3 Lovar meddela DNA resultatet sedan :)


    Stort grattis! Bara en nyfiken fråga. Hur och var gör man dnatest?
  • Najo
    Snurranfian skrev 2020-09-13 15:48:37 följande:

    tänkte beställa online.. man topsar och skickar till labb :)Kostar typ mellan 1500-2000 kr.


    Ok om du vet vilket som "verkar bäst" får du gärna dela med dig!
  • Najo
    AnnaLa skrev 2020-09-13 21:18:45 följande:

    Stort grattis!!! Tänk va häftigt, nä det spelar ju ingen roll vilka gener det är. Man vill ju aldrig ha några andra barn än de man fått :) dom är ju våra mirakel!

    Jag har ju nu en jättemysig och glad kille hemma. Snart 4 månader. Helt otroligt vad fort det går.

    Kommer nog alltid snegla i de här svårt att få barn forumen. Trots att jag nu ändå fått mina två skatter så kommer alla de här åren med alla olika försök alltid finnas där. Och på något vis är det ?här? man hör hemma. Tänk så många som kämpar... vi har alla våra egna förutsättningar och problem men så mycket kunskap som delats i de här trådarna och som förhoppningsvis kan hjälpa alla som är lite tidigare i sin resa.


    Jag håller med dig helt, väldigt speciell resa Och vilket stöd man hämtat här! Jag fick min dotter för 6 veckor sedan.
  • Najo

    Fick tips av en äldreväm som dnatrstat för att få reda på ursprung. Jag har själv fått en dotter för 6 v sedan med manlig donator. Vet endast att han har europeiskt ursprung och skulle vara kuö att veta lite mer.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019