• SuzieZ

    Vi som planerar äggdonation 2019

    UndrandeSökare skrev 2019-07-07 16:44:06 följande:

    Blöder du oavbrutet och har ont? Blöder det mycket ?

    Om du är mycket orolig så det man kan göra (eftersom det är söndag kväll och vanliga vården har stängt) är att åka till akuten (eller gynakuten om sådan finns) och fråga om de kan göra vaginalt ultraljud(vul) för att se om de ser någon hinnsäck med foster och ev hjärtslag?


    Nu har det inte blött på drygt 2h (ev. någon droppe), har dock fortsatt ihållande mensvärk..:( Tänker att om det blöder mer imorrn kanske jag ev. besöker gynakuten.. Tror dock inte de kan se något betryggande så här tidigt..

    Men ska i alla fall göra ett blodprov via Blodkollen imorgon bitti.

    Min klinik i Finland är stängd 3 veckor över sommaren... Detta är SISTA gången jag gör något sådant här utan att ha stöd från kliniken..:(
  • SuzieZ
    PeeWee44 skrev 2019-07-07 17:34:16 följande:

    Ta extra Östrogen och progesteron, ofta när du börjar blöda så dippar hormonerna så öka på. I St Petersburg tar du en progynon i timmen tills du slutar blöda max fem st. Sen tar du dygnet runt var tredje timme och sen långsam nedtrappning i två veckor. Man tar även extra progesteronsprutor och cyklo-f, det ska även vara strikt bedrest i flera dagar.

    Jag hade en blödning nu så att jag blödde igenom trosa och jeans, när jag tagit av mig byxorna så droppade det blod på glovet. Var i v 7+1 sen var jag på planerat ultraljud i v 7+3 och fick se ett hjärta.

    Så ge inte upp, kan du beställa blodprov via blodkollen så är dom snabbare och billigare än werlabs.


    Fy tusan, mycket ska man stå ut med alltså! Men skönt att det gick bra!<3 Hade du någon värk/kramp då eller bara blödningen?
  • SuzieZ
    Lilla Gs mamma skrev 2019-07-07 19:31:42 följande:

    Hej! Ser att du fått råd i tråden redan och jag har tyvärr inga ytterligare att ge. Jag är i samma vecka som du och har idag också fått ganska kraftig värk. Håller tummarna för oss båda.


    Herregud vilken känslomässig bergodalbana detta är! Håller tummarna för oss båda!!<3
  • SuzieZ
    Lilla Gs mamma skrev 2019-07-08 10:03:03 följande:

    Tack för er omtanke, Maran73 och PeeWee44.

    Natten blev lugnare än eftermiddagen och kvällen, för min del. Värken har släppt och det är vara svagt rosafärgad flytning. Gissar på att det är Lutinusen...

    Maran73, värken var som kraftig mensvärk med värk i svanken, och stickningar ut mot ljumskarna. Den höll i länge, inte som tidigare, då det varit molvärk som kommit och gått. Jag tog en extra Lutinus och en extra Progynon och höll mig i sängen, annars gjorde jag inget särskilt.

    Det återstår väl att se vid VUL om grodden därinne lever... Två veckor kvar till dess.

    Hur går det för er?

    Hur har det gått för dig, SuzieZ?


    Natten blev också lugnare för mig.. värken hade släppt och inga mer blödningar.. Idag en lätt mensvärk som kanske inte är hela världen men som ändå är ganska psykiskt påfrestande..skippade att gå till jobbet.. Hoppas på att det släpper helt snart!

    Tog ett Hcg-test på Carlanderska (Blodkollen) här i Gbg men tydligen måste de skicka provet till Skövde så han sa att svaret skulle dröja 3 dagar..suck! Tänker ändå ta ett till på onsdag..

    Funderar på om det är någon idé att ringa barnmorskan på MVC imorgon och kolla om hon vet vad det kan vara? De har väl å andra sidan inte så bra koll på ivf/äggdonation...

    kramar från lilla mig (ena dagen gråter man av glädje, nästa dag av oro..:/ )
  • SuzieZ
    Frazze skrev 2019-07-08 22:36:00 följande:

    Efter 2 veckor utan blödning så börjar man ju slappna av lite! Det ska man tydligen inte göra för ikväll kom det lite igen! WHY??????? Kommer ha psykiska problem efter denna graviditet alltså!


    I feel you!!
  • SuzieZ
    Snurranfian skrev 2019-08-02 12:45:04 följande:

    Jag har inte gjort ännu men är i startgroparna att antingen göra i Helsingfors eller i Falun. Blir troligtvis Helsingfors på Ovumia Fertinova!


    Hej Snurranfian & Marta87,

    Vi har gjort ÄD på Ovumia Fertinova i Helsingfors och jag är gravid i v.10 på första försöket. Skriv gärna privat meddelande till mig om ni har fler frågor.

    Kram!
  • SuzieZ

    Hej alla,

    Hur tänker ni kring KUB-test? Jag fick precis reda på att man inte kan göra NIPT test vid äggdonation...! Så om man får hög sannolikhet för kromosomavvikelse på KUB-testet får man i så fall göra fostervatten/moderkaksprov, vilket i sin tur innebär en ökad risk för missfall..!

    Som sagt, hur tänker ni? Vår donator är 33 år, så yngre än mina 37 år och yngre än 35 år som ju är lite av en naturlig gräns i Sverige...

    Har alltid tänkt att det är självklart att man gör KUB-test, men att ens överväga att ta bort barnet vid eventuell avvikelse känns nu så främmande efter allt slit med att bli gravid..!!?

    Kramar

  • SuzieZ
    Lilla Gs mamma skrev 2019-08-03 20:59:45 följande:

    Vi ska göra KUB men är medvetna om att resultatet blir mindre säkert. Fr a tänker jag att de kan se om det är något avvikande med fostret, och så vill man ju se att det lever, så klart. Man kanske ska fundera över om man verkligen skall göra det, ifall man inte är klar över hur man skulle hantera ett avvikande resultat (för att bespara sig en massa) tänker jag?

    Varför kan man inte göra NiPt efter ÄD?


    Blir ju en hel del extra oro och stress (ofta onödig) tänker jag om sannolikheten blir hög vid ett KUB-test.. Allvarliga missbildningar och annat kan man ju se vid vanliga ultraljudet.

    Fick en broschyr av barnmorskan om fosterdiagnostik och där stod det att man inte kan göra NIPT vid äggdonation (det är DNA baserat som jag förstår det och då blandas en tredje parts DNA in vilket kan bli svårtytt). Men jag googlade det idag och då lät det som att det fanns ett privat företag som för det och bara man upplyser dem om att det är donerade ägg så kan de tyda resultatet. Ska kolla detta med barnmorska/specialist.. I så fall slipper man ju fostervatten/moderkaksprov och därmed missfallsrisken vid hög sannolikhet på KUB.

    Tål helt klart att funderas på! Hemska tanke att behöva överväga att ta beslutet att ta bort barnet...:(
  • SuzieZ
    Lilla Gs mamma skrev 2019-08-04 10:43:20 följande:

    Ni som kommit en bit in i graviditeten - i vilken vecka har ni fått instruktion om att påbörja nedtrappningen av medicinerna och hur långsamt ska det göras?

    Jag har fått instruktion om att göra det i vecka 11. Känns tidigt.


    Hej!

    Jag ska sluta med Progynon och Lutinus nu på torsdag, i v.11 (10+0). Ingen nedtrappning utan ska sluta helt med en gång. Tycker det låter tidigt och abrupt men jag har frågat kliniken i Finland tre gånger och de har bekräftat att det stämmer..
  • SuzieZ
    Lovsan skrev 2019-08-04 23:59:57 följande:

    Vi gjorde NIPT (valde till detta trots bra på Kub, men betalde själva), då var det labbet på Karolinska i Huddinge som analyserade provet. Lämnade provet på UltraGyn i Sthlm Odenplan som skickade till Huddinge.


    Det visade samma som KUB eller? Eller blev det annat resultat? Det var inga problem att göra det trots ÄD? Hur mycket betalade ni? Fick ni göra KUB kostnadsfritt?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019