• SuzieZ

    Vi som planerar äggdonation 2019

    PeeWee44 skrev 2019-11-19 15:45:57 följande:

    Alla ni som är gravida, var vaksam på havandeskapsförgiftning. En tjej fick det och dom var tvungna att ta akut kejsarsnitt i vecka 23+2, bebis kämpar nu för att överleva.


    Det är väl därför man tar blodtryck och urinprov varannan vecka (och varje vecka från v.30)? För att upptäcka avvikelser/symptom i god tid.. Är det något som Trombyl förebygger också? Eller hjälper det bara mot blödningar?
  • SuzieZ
    Lillivanilli skrev 2019-11-19 21:19:12 följande:

    [quote=80045411][quote-nick]SuzieZ skrev 2019-11-19 20:13:07 följande:[/quote-nick]Det är väl därför man tar blodtryck och urinprov varannan vecka (och varje vecka från v.30)? För att upptäcka avvikelser/symptom i god tid.. Är det något som Trombyl förebygger också? Eller hjälper det bara mot blödningar?[/

    Jag hade på gränsen till HF med vår son i vecka 40...

    (helbiologisk)... nu gravid med äd och jag är rh negativ donatorn positiv...st Petersburg har inte sagt att det medför högre risk för HF med olika blodgrupper...

    Jag har inte fått det till mig att jag ska ta blodtryck och urinprov varannan vecka får du det?

    Äter trombyl såklart ...


    Ja när jag skrev in mig på mödravården här i Sverige så ordinerade läkaren ordinerade blodtryck och urinprov varannan vecka från v.20 och varje vecka från v.30 just för att det är större risk för havandeskapsförgiftning. (Barnmorskan kände inte till detta så det var bra att jag fick träffa en läkare). Den läkaren skrev även ut Trombyl till v.36 för att motverka blödningar och HF. Vid ÄD är det dubbelt upp med främmande materia i kroppen eftersom både DNA i ägg och spermier är främmande och därför är risken större för blödningar och HF som jag förstod det.
  • SuzieZ

    Hej alla!

    Fick precis brev från Sahlgrenska att vi kommit fram i äggdonationskön! Galet ändå när man har ett pyre på g i magen.. det trodde man inte när vi ställde oss i kö! Vilken lycka att vi är på så god väg redan!<3

    Vi har stått i kö i exakt 1 år så gick ju betydligt snabbare än de 2 år de flaggade för! Kan ju vara en tröst om det är någon annan som står i kö på Sahlgrenska?

    Är ju såklart sjukt glad att vi valde Finland ändå! Hade Inte velat vänta så här länge...

  • SuzieZ
    CrookedTail skrev 2019-11-21 14:04:55 följande:

    Imorgon är det dags för andra försöket. Är på väg till Riga alldeles själv då mannen jobbar. Lite pirrigt, men rätt skönt att åka själv :)


    Lycka till!! <3
  • SuzieZ
    Frazze skrev 2019-11-27 10:11:47 följande:

    Igår den 26/11 i 37+0 precis kom vår lille gosse! Han föddes kl 22.55 och var 53 cm lång och vägde 3985 gr. Nu ligger vi på BB och gottar oss! Han är bedårande söt <3


    Vad fantastiskt!!! Stort grattis!!<3<3
  • SuzieZ
    Olidligaväntan skrev 2019-12-10 22:10:49 följande:

    Hej!

    Jag undrar om någon vet hur det går till med en äggdonationbehandling i Sverige? Jag har gjort 5st ivf, men är så himla svår stimulerad. Så på mitt nästa möte med klinken tänkte jag ev prata om äggdonation, men har ingen aning om hur det fungerar? Gör man et eller fet? Ingår det ett visst antal ägg från donatorn? Som sagt jag har ingen om detta...


    Om du uppfyller kriterierna får du en landstingsfinansierad äggdonationsbehandling i din region. T ex för Västra Götalands regionen står det på Sahlgrenskas hemsida hur det går till. De är också väldigt gulliga att ringa och prata med! Vi ville dock inte vänta 1-2 år som är kötiden utan vände oss utomlands istället.
  • SuzieZ
    Smulantobe skrev 2019-12-14 19:12:26 följande:

    Hej alla, mitt första inlägg här! ! Jag och min man planerar för äggdonation under 2020, är detta tråden där man ska hänga då;)? Eller andra/fler trådar som ni rekommenderar?

    Jag är 38, vi har 4 ivf-er bakom oss (jag är low responder, fått ett befruktat ägg/ivf de första tre gångerna och inget den 4:e gånger) och nu planerar vi för äggdonation på Ovumia i Helsingfors. 

    Någon mer som också ska köra/har kört vid Ovumia?

    Ni som gör äggdonation utomlands, står ni också på kö i Sverige? 

    Någon mer än oss som har varit inne på att använda ägg från syster? Vi har ej fått bekräftat än att hon är "lämplig", men fick positiv respons från Ovumia när vi var där och har bokat in besök för syster för att undersöka möjligheterna. 

    Så peppande att läsa här på tråden, TACK för det! Verkligen speciellt att gå igenom allt detta, så på något sätt är det skönt att det finns  andra i liknande situation som fattar. 


    Hej! Jag är också 38 år (var 37 när vi gjorde behandlingen) och var på Ovumia Fertinova i Helsingfors i somras. Är nu gravid i vecka 29!

    Vi står även i kö på Sahlgrenska och fick veta för några veckor sedan att vi kommit fram i kön där (efter bara 1 år !). Vi får stå kvar i kön där tills vi har vårt barn i famnen, känns skönt! <3 Jag är dock väldigt glad att vi inte väntade ända tills nu utan att vi tog modet till oss och körde igång i Finland så snart vi kände oss (någotsånär) redo!

    Fick även reda på för ett par veckor sedan att vi får tillbaka pengarna för behandlingen i Finland från Försäkringskassan. Känns också skönt såklart!

    Vi använde donerade ägg från en donator i Finland, ej närstående.

    Vi har även varit i kontakt med Livio i Göteborg för äggdonation (eller ja, vi mejlade dem tidigare i år och de skulle höra av sig när de hade mer info om sina äggdonationsbehandlingar, tror de precis fått tillstånd). Tänker att det kanske blir aktuellt för syskonförsök (man får ju inte använda landstinget om man redan har ett barn).

    Lycka till! Hör gärna av dig om du har frågor! Kram
  • SuzieZ
    PeeWee44 skrev 2020-01-15 15:46:07 följande:

    Imorgon kommer vår efterlängtade lilla prins! Han ligger fortfarande i säte/tvärläge så jag hade inte kunnat föda vaginalt.

    Lycka till alla ni som fortfarande kämpar, ta mig som ett exempel på att det går om man inte ger upp. Fem år och 11 försök senare så är vi i mål!


    Vad fantastiskt!! Lycka till!!

    Vi var på tillväxt-UL idag, v.32+6, och vår lilla guldklimp följer kurvan finfint! Redan 2,2 kg!! <3 Huvudet låg neråt nu iaf så antagligen vänder den sig inte något mer..

    kraam
  • SuzieZ
    PeeWee44 skrev 2020-01-17 08:12:40 följande:

    Nu har vi haft vår första natt! Att man kan vara så kär i någon på så kort tid. Snacka om att allt kämpande, alla pengar och all energi vi lagt ner nu är värt allt. Han är så sjukt söt och duktig.

    En månad kvar för dig! Snart är ni fem. Hur gammal är den lille nu?


    Vad fantastiskt!! Stort grattis!!<3<3

    Längtar såå efter vår lille nu, en dryg månad kvar för oss!! Fokus har varit på att vara gravid och klara sig själv och barnet genom det.. Men nu vågar jag börja tänka på förlossningen så smått!!

    Kram
  • SuzieZ
    Maran73 skrev 2020-01-21 01:17:07 följande:

    Godnatt-gnäll: det är SÅ härligt att jag börjat må jäkligt illa igen såhär på sluttampen.. not! Tur att bebbe kommer ut snart iaf! <3


    Heej! Är det 2 mars du har BF? 5 mars för mig.. Jag har mått väldigt bra hittills men nu börjar det kännas som att magen ska sprängas.. Igår började jag bli väldigt snurrig och fick flimmer framför ögonen och sedan huvudvärk så blev orolig att det kunde vara havandeskapsförgiftning.. Men var antagligen bara att jag hade ätit för dåligt (sjukt hungrig nuförtiden!). Mår bra igen idag och mitt blodtryck har varit lågt varje vecka..

    Mår du konstant illa nu? Hur ser allt ut annars? Har du några fler UL eller annat inplanerat?

    Kram
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019