• SuzieZ

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Limarie skrev 2019-10-07 12:13:26 följande:

    Får man i teorin göra 3 försök i Finland då? Eller tror ni att FK sätter stopp när de har betalt ett försök?

    Var ni i Helsingfors eller Tammerfors?

    Gjorde ni med färska eller frysta ägg?

    Tammerfors har 2-3 m med frysta ägg och Helsingfors 3-4 månader med färska. Vad hade ni andra gjort?


    Hej Limarie, jag har skrivit till dig privat häromdagen .

    Vi tog frysta ägg för att vi inte ville vänta till efter sommaren, men vi fick bara ett embryo så jag skulle definitivt rekommendera färska!
  • SuzieZ
    Maran73 skrev 2019-10-07 17:28:54 följande:

    Hallå hallå! Idag har jag varit på RUL, jättemysigt att se bebis och allt såg fint ut. <3 Nästa är redan om drygt två veckor, då de kollar hjärtat extra noga pga min diabetes (som innebär en något ökad risk för missbildningar i hjärtat).


    Åhhh vad underbart o skönt!! <3 Exakt en vecka till vårt RUL.. nervöst!
  • SuzieZ
    AnnaLa skrev 2019-10-10 12:28:25 följande:

    Maran73 va skönt att allt ser bra ut på Rul!

    Och spännande ni som också har ultraljud snart också.

    Jag gjorde mitt första vul i veckan. Ombedd att göra tidigt för att utesluta utomkvedshavandeskap.. lite högre risk att få det igen om man fått det tidigare. Det var ju trevligt att få betala vanlig landstingstaxa för ett vul! Att bli insläppt i svensk sjukvård på något vis bara för att man fått ett plus nu..

    Det såg toppen ut, hinnsäcken låg där den skulle mitt i livmodern och hon kunde tom se ett hjärtslag redan!

    Så det känns jättebra! Får inse att jag faktiskt är gravid.. även om jag knappt har några symptom egentligen..


    Ja visst är det härligt när man blir en del av systemet.. Såå skönt att se hjärtslag! <3
  • SuzieZ
    pipperoni skrev 2019-10-15 11:40:16 följande:

    Här kommer en liten uppdatering från mig - inskrivning och UL idag och... det är två! Två hjärtan pickade och båda mättes till 8+5 (tror det var 21 mm) och jag är 8+3 idag, så det kändes bra. Var dock helt oförberedd på att det skulle vara två - jag kom inte ens ihåg att Dr D satte tillbaka två, jag var så fokuserad på att jag vill ha ett bra embryo kvar i frysen efter återförandet. Fortfarande bara vecka 9, så än kan mycket hända, men just nu är jag glad.  Har inte haft några symptom alls (mycket molvärk och muntorr v.4-5, men inget alls sedan dess), inget illamående, inga ömma bröst, ingen extrem trötthet (kan ju bero på kortisonet).

    Jag hade för övrigt hcg 144 på RD8 och 896 på RD12. 


    Wow vad fantastiskt!!!<3<3 Stort grattis!!!

    Jag är i v.20 nu och tiden går såå långsamt, önskar att det vore två därinne!!
  • SuzieZ
    Lilla Gs mamma skrev 2019-10-20 12:39:29 följande:

    Ja, det är mycket å ena sidan eller å andra sidan... Vi går ju också i Finland och vår klinik vill helst sätta in ett femdagars, men något förbud mot två har jag inte uppfattat att det finns. Tvillingar hade varit välkomna, det är just riskerna för att de inte ska födas friska, som jag oroar mig för. Och så är jag himla trött på att åka fram och tillbaka till Finland, i det här ärendet i alla fall...


    Har även för mig att någon av läkarna sa att risken för havandeskapsförgiftning ökar med tvillinggraviditet? (och den är ju redan högre vid ÄD)

    Men jag hade också gärna fått två samtidigt då jag inte har några barn sedan tidigare och 9mån x 2 är lååång tid..
  • SuzieZ
    Spottedrose skrev 2019-11-03 14:15:01 följande:

    Hur har ni som lyckats levt under ruvningen? Har ni "levt som vanligt " eller har ni vilat de första dagarna? Jag tycker själv att det är ganska svårt att leva som vanligt.


    Hej! I Finland sa de att man ska leva som vanligt under ruvningen så jag tränade, jobbade, socialiserade m.m. Men beror säkert på vad man går på för medicinering! Sedan var jag väldigt emotionell och nervös inför testresultatet så jag försökte ta hand om mig själv och min sambo så mycket som möjligt..

    Jag fick sen mycket blödningar under de 10 första veckorna.. många som varit i St Petersburg har ju fått rekommendationen att vila/sängläge i sådana fall. Läkarna i Sverige rekommenderade inte sängläge då det ökar risken för blodpropp att vara stilla för mycket. Men återigen, beror säkert på vad man har för medicinering så lyssna på dina egna läkare. Kram!
  • SuzieZ
    Akvamarin skrev 2019-11-01 22:26:05 följande:
    Vi tittar på möjligheten att bli gravida med hjälp av äggdonation, men det känns så himla svårt att veta vilken väg som är rätt väg att gå. 
     
    Ena dagen har jag suttit och sökt i databaser med bilder och information om äggdonatorer. Med bilder och information kan barnet kanske bli likt mig, tänker jag. Liksom att det känns bra att kunna vara med och påverka något.
     
    Andra dagen har jag känt mig övertygad om att det bästa för mig är att inte veta nästan någonting om äggdonatorn. Då skulle jag knappt ha några förväntningar på utseende eller egenskaper. Jag resonerar också som så att jag inte skulle ha vetat någonting om det gällde någon annan typ av donation, t.ex. av organ eller blod (även om det så klart inte är samma sak). 
     
    Jag känner mig just nu helt villrådig. Ska vi välja en klinik i ett land där vi matchas ihop av kliniken eller ska vi välja en klinik där vi väljer själva genom att se foton av donatorn och text om henne?
     
    Hur har ni som genomgår eller genomgått behandling med äggdonation tänkt?
    Hej! Jag personligen tyckte det var jobbigt att titta på bilder av donatorer för jag ville inte se dem framför mig när jag sedan tittar på mitt barn.. Men där känner nog alla olika och de som väl fått barn genom äggdonation tänker inte på det sättet vad jag förstått. Men man får gå på magkänslan och det man känner själv helt enkelt!

    Vi valde Finland som är väldigt likt Sverige och har samma lagstiftning kring donation av könsceller. Dvs öppen donation, man får bara veta ögonfärg, hårfärg, längd och etnicitet. Kändes ganska skönt att inte veta för mycket om donatorn. I slutändan brydde jag mig inte om att den inte matchade mig perfekt. Barnet kan ju bli mer likt pappan ändå eller få en annan hårfärg etc!

    Sedan har ju barnet rätt att ta reda på mer när de är 18 år om de vill.
  • SuzieZ
    Milla91 skrev 2019-11-06 15:07:33 följande:

    Hej alla!

    Jag har idag plussat efter 8 års barnlöshet! Jag är alltså G R A V I D!!! Svårt att ta in!!! Går inte att beskriva den känslan jag har i kroppen just nu! Snälla låt detta gå hela vägen nu!!!


    Vad galet fantastiskt!!! Man tror ju aaaaldrig att man ska få bli gravid, och så plötsligt händer det!!<3
  • SuzieZ
    Lillivanilli skrev 2019-11-10 10:13:28 följande:

    Hur många koppar kaffe dricker ni nu som är gravida? Jag är i vecka 13, vill gärna ha två koppar nu.. bara druckit till nu, men sugen på mer:)


    Livsmedelsverket rekommenderar ju max 3 per dag så jag håller mig till det.. Har dock haft lite problem med magkatarr/halsbränna så i vissa perioder har jag hoppat över kaffe helt...
  • SuzieZ
    pipperoni skrev 2019-11-13 19:39:04 följande:

    Jag är i vecka 13 med tvillingar och har inga symptom alls. Kände lite molvärk i v.6-7, men efter det har jag verkligen haft noll symptom. Inget illamående, ingen värk, inga ömma bröst. Såg två filurer som sprattlade på KUB i måndags, så avsaknad av symptom behöver inte betyda något. Det är olika som flera andra har sagt. Håller tummarna för dig.


    Vad fantastiskt att det är två livliga krabater där inne och att de mår bra!!<3<3
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019