• Frazze

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Snurranfian skrev 2020-02-02 09:44:10 följande:

    Tuuusen tusen tack! Mår som en zombie i helgen. Illa och helt utlakad.. huua!


    Ok! När skulle du på vul? Jag håller på att gå åt av nyfikenhet här! Hur såg det ut?
  • Frazze
    Snurranfian skrev 2020-02-03 16:01:01 följande:

    Haha gulliga du!! Fint att du bryr dig. :) Va där på em... och allt va så fint... världens finaste lilla blobb/böna med ett pickande hjärta. Så fruktansvärt lättad och glad! Känner mig sjukt ödmjuk i för livet just nu. Herrejisses!!! Nu är vi ett steg på väg!


    Ååååh vad glad jag blev nu!!!!! Stort grattis nu håller vi alla tummar och tår att det går hela vägen Har de någon förklaring på hur det kan ha skett? För du var väl i klimakteriet?
  • Frazze
    Maran73 skrev 2020-02-08 12:10:13 följande:

    Hej på er! Lite uppdatering härifrån: var på vändningsförsök igår med en liten bebis som nöjt grävt in sig med rumpan ner och huvudet under mina revben (nä, får såklart inte plats men det KÄNNS så. ). Bebis vägrade samarbeta så nu har vi ett planerat snitt inbokat den 18 februari! Känns helt ok, har ju fött vaginalt 2 ggr så det är inte så att jag känner mig berövad något, dessutom är värkar inte något jag direkt längtar efter att ha igen.. Iaf, bebisen har hoppat upp till övre viktkurvan enl sista mätningen, och verkar alltså bli rätt stor. Tillsammans med övriga riskfaktorer (ÄD, åldern, diabetes..) så var vi överens om snitt.


    Åååh spännande! Inte långt kvar för dig då innan knorten kommer Håller med dig! Värkar är inget man längtar efter alls Hoppas nu att allt går bra för dig och att både du och lillknort mår bra efter födseln!

    Vår lille har ätit dåligt i 1 veckas tid. Har vart inne på bvc, vägt och kollat. Hade gått upp dåligt i vikt denna veckan. En vc läkare kollade på han hittade inga synliga fel. Dagen efter slö och åt dåligt= akutbesök! Han har tydligen fått uvi???? Hur vet vi ej men nu blir det antibiotika och sen ultraljud på njurar, uringångar och blåsa för att utesluta fel där. Stackars liten
  • Frazze

    Detta är vad Gonapeptyl är.

    Detta läkemedel tillhandahålls som injektionsvätska i en spruta för engångsbruk. Det ges som en injektion under huden i nedre delen av buken.

    Detta läkemedel innehåller triptorelin, en kemiskt framställd motsvarighet till det naturliga hormonet GnRH (gonadotropinfrisättande hormon). GnRH reglerar insöndringen av könshormoner i kroppen (så kallade gonadotropiner): luteiniserande hormon (LH) och follikelstimulerande hormon (FSH). Gonapeptyl blockerar effekten av GnRH. Därigenom minskar nivåerna av LH och FSH (så kallad nedreglering). Detta förhindrar för tidig ägglossning.

    Detta läkemedel används för att behandla kvinnor vid assisterad befruktning (ART). Vid assisterad befruktning sker ägglossning ibland för tidigt, och då minskar chansen för graviditet. Gonapeptyl används för nedreglering och förebyggande av för tidig LH-frisättning, vilket skulle kunna orsaka en sådan för tidig ägglossning.

    Triptorelin som finns i Gonapeptyl kan också vara godkänd för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i denna produktinformation. Fråga läkare, apotek eller annan hälsovårdspersonal om du har ytterligare frågor och följ alltid deras instruktion.

  • Frazze
    Maran73 skrev 2020-02-18 12:52:32 följande:

    Hallå allihopa! Lillasyster har anlänt! Världens sötaste lilla gos på 3870 gram och 51 cm. <3 Hon tyckte att det var lite väl att vänta till idag som planerat, vattnet gick i lördags eftermiddag så det blev ett lite halvakut snitt på kvällen istället. Vi mår bra, men visst känner jag mig lite lätt överkörd sådär.. Nu är vi på väg hem från BB. Kram!


    Åh grattis till en liten tjej! Skönt att allt gått bra även om det blev akutsnitt! Njut nu av lillan allt ni kan.
  • Frazze
    PeeWee44 skrev 2020-02-24 12:26:21 följande:

    Grattis! Så häftigt att du blev gravid naturligt. Det kan ju inte vara så länge kvar till kub, när ska du göra det?

    Själv har jag ett måndags monster hemma. Han vill knappt äta, sova bara skrika, det som brukar lugna fungerar inte idag. Vi är ner kräkta båda två. Tur att även skitdagar tar slut.


    Så gör min nästan varje dag! Han är tydligen förstoppad och då får han reflux och kräks typ vitt skum. Han fick ju njurbäckeninflammation och när han tog antibiotikan så var han bra i magen och kräktes inget. Direkt vi slutade med penicillinet så kom det tillbaka! Hoppas din lille mår bättre nu!
  • Frazze
    Fertilitetsresa skrev 2020-03-01 16:39:20 följande:

    Jag har stämplat ut nästan helt sedan senaste minuset :( Vet inte alls hur jag ska motivera mig och känna hopp igen :(

    Planerar ändå FET igen i början på april på det sista ägget som vi har. Är så rädd att det kommer misslyckas även denna gång!!

    Pratade med kliniken efter senaste minuset om det fanns något vi kunde göra på annat sätt? Ta kortisontabletter? Ändra dos på Progynon/Lutinus? Jag har tagit Progynon 2 mg x3 & Lutinus 100 mg x3. Men fick bara till svar att vi ska göra likadant, att slemhinnan var bram jag har redan höga doser och att det ser bra ut inför FET. Men jag vill göra något för att optimera chansen!! Vad kan JAG göra??

    Några frågor som jag hoppas att någon av er kan hjälpa mig att få svar på:

    1. Hur tjock ska slemhinna vara inför FET? Min har legat på 7 komma något, med triple layer

    2. Progynon ökar tjocklek på slemhinnan va? Ingen mening att jag tar mer eller? Vad är för tjock slemhinna?

    3. Lutinus ökar chansen att ägget fäster? Och att graviditeten fortskrider? Finns det någon fara i att ta mer Lutinus?

    Jag funderar på om jag ska självmedicinera och öka dosen Progynon och/eller Luinus.. Men vet inte om det är dumt? Om det inte är farligt borde jag väl kunna göra det?? Jag tar acetylsalicylsyra 125 mg/dag..

    Enormt tacksam om någon kan hjälpa mig!!!

    Ps. Har ställt samma frågor i gruppen för ÄD2020 men ställer här också då jag vet att det finns massor av erfarenhet och kunskaper här <3


    Har du gjort mensblodtestet? Skulle jag rekomendera innan du kanske "slösar" sist ägget. Jag har alltid vid de tillfällen jag fått plus tagut Borago, E-vitamin och en massa jäkla vitaminer innan. Men just Borago har alltid vart med. Önskar dig lycka till nu!
  • Frazze
    Fertilitetsresa skrev 2020-03-02 15:13:25 följande:

    Är Borago en vitamin? Som jag kan få tag på på hälsokostaffär eller apotek? 

    Hur mycket E-vitamin tog du?

    Nej jag har inte gjort mensblodstestet. Och jag vet inte om jag orkar göra mer sökande, fixande.. Känner mig så sliten och matt på att kämpa :(


    Jag skulle absolut göra mensblodtestet innan. Både jag och Milla 91 plussade efter det och borago. Borago finns att köpa på apotea. Sök på det där så kommer en vit ask upp med lila text. E-vitamin tog jag 400IE (om inte mer) om det nu är enheten på det. Det är även E vitamin i Borago. Men mensblodtestet är att rekomendera.
  • Frazze
    Limarie skrev 2020-03-03 11:26:10 följande:

    Nu är jag lite nyfiken hur er första trimester var.

    Jag är nu i v 6+6 och lyckan skulle vara stor men istället går jag mer och mer in i en negativ spiral som är präglad av sömnlöshet och oro.

    I fredags såg vi det lilla hjärta slår men att de såg en liten blödning bakom hinnesäcken gjorde att jag vara skrämdes upp. Att höra sedan från BM och även från kliniken i Tjeckien att det bara är "wait and see" gjorde mig inte direkt lugnande. Nu har jag själv ingen aktiv blödning men varje gång till toaletten är jobbigt. Jag har drömt om att få en blödning osv.

    Jag somnar oftast bra men det är så att jag vaknar nästan varje timme (och då är jag inte alls aktiv orolig och kan oftast somnar om bra). Det är så svårt att veta vad som är nu hormonellt och vad som är ångesten (och hur mycket oro är "normal"), ffa för oss som har varit med om en lång resa till denna graviditet.

    Jag vill jobba men klarade det inte med tröttheten och jag har inte ens några symtom i form av illamående (vilket också oroar mig något trots att jag förstår att alla är olika).

    Att ha molvärk nu igen i nedre regionen gör saken inte bättre (varit där sist för 10 dagar sedan). Jag vet, det är nog växtvärk men alla nya symtom, försvunna symtom skapar nya tankar.

    Jag har nu pratat med min fina chef, han har faktiskt fixat en tid till en psykolog och jag sjukskriver mig nu på 25%. Känner ändå att jag måste jobba för att ha något att göra.

    Berätta gärna hur det var för er, fysiskt men ffa mentalt. Blev ni lugnare efter v 12?


    En kompis till mig hade en liten blödning bakom hinnsäcken. Det kallas någor särskilt dom jag inte kommer ihåg nu. Hon blödde lite lätt emellanåt i några veckor, men inga problem alls. De hade koll på det och nu har hon en bebis på snart 5 månader kommer gå bra ska du se! Jag själv mådde då pyton från mina mediciner att jag nästan ångrade att jag gjort äd. Men idag när han ligger i min famn el intill mig i sängen så ångrar jag varenda sekund som jag ens tänkte den tanken. Jag är så otroligt förälskad i min lilla klimp så jag skulle lätt göra om den graviditeten igen för att få den lille en gång till Underbara lilla mirakel!
  • Frazze
    SuzieZ skrev 2020-03-20 08:47:50 följande:

    Vår lille prins kom förra veckan!! Han är helt perfekt och så bedårande och fin!! En rejäl kille!

    Det blev dock akut kejsarsnitt till slut efter en igångsättning i 40+2 (pga förhöjt blodtryck, små blödningar bland annat) och en förlossning som drog ut på tiden. Blev sedan tyvärr en komplicerad operation på

    mig med nedsövning.

    Så har varit under isen nu några dagar, tuff återhämtning! Men prinsen har mått prima hela tiden!! Kraaam <3


    Åh! Grattis till en fin liten kille! Beklagar att det blev komplikationer och inte den förlossningen som man vill ha. Slipper du deppression så är ju allt som betyder nåt att lillkillen mår bra och att du återhämtar dig och mår bra! Njut nu av ert lilla mirakel! Kram
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019