• SuzieZ

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Lilly2013 skrev 2019-09-06 07:31:16 följande:

    Jag slarvade oxå med medicineringen innan vi åkte.och den var baea 6,2 vid ul 1 vecka innan men väl på plats i Riga var den bättre än någonsin 10,5 så läkaren var väldigt nöjd.

    Jo de där med att inte ha några symtom e ju både skönt å läskigt. Tycker det är väldigt konstigt att jag inte ens känner av medicinerna. De sista 2 ggr har jag inte känt nått. De andra gångerna när jag inte var nerreglerad så kände jag av de vanliga symtomen av progesteronet iallafall. Eftersom jag inte känner av progesteronet så hade det ju varit trevligt med nått annat symtom så man får upp hoppet lite.. nu känns det ganska kört igen.


    Jag kände inget av vare sig medicinerna eller efter insättning men jag blev gravid!! Kämpa!!
  • SuzieZ
    Lilly2013 skrev 2019-09-09 13:44:51 följande:

    Positivt på stickan i lördags och har varit och lämnat blodprov idag. Fjärde transfern med äggdonation och andra hos Ava Riga. Hur det än går nu så har jag iallafall aldrig kommit så här långt


    Wow grattis!! Får lite tårar i ögonen och tänker tillbaka på i somras när vi också fick första pluset någonsin!!<3 Vi tänkte precis som du; att vi aldrig kommit så långt innan!! Så skulle det skita sig så vet man i alla fall att det går att bli gravid!

    Kram & lycka till med blodprovet
  • SuzieZ
    Maran73 skrev 2019-09-09 14:35:08 följande:

    Hallå! Ja, det är nog egentligen inte livmodern som kräver mer plats, utan alla jäkla gaser! Ursäkta.. Sväller upp som en spärrballong om jag äter det minsta fel eller för mycket.. var samma med dottern.

    Jobbet ja, gör det som känns bäst! Jag/vi flyttar från Stockholm till Öland nästa vecka (någon som bor i de trakterna förresten??) så mitt jobb påverkas inte nämnvärt eftersom jag slutar ändå. Har berättat tidigt för en del, inte alls för andra.. som det faller sig helt enkelt.


    Hahaha, ja definitivt gaser också!! Även jag som en spärrballong på kvällarna! Vad försöker du undvika att äta? Jag har blivit så sjukt hungrig också så måste liksom äta mycket numera..

    Ahh spännande med flytt! Hinner du börja nytt jobb innan bebbe?
  • SuzieZ
    Smiluren skrev 2019-09-12 09:30:29 följande:

    Hej allihop!

    Det här är mitt första inlägg i tråden som jag följt och fått tagit del av alla era historier om barnlängtan. Det skänker mycket hopp och ger en känsla av att inte vara ensam i sin situation som man inte kan dela med så många andra. Så tack!

    Jag och min man har gjort äggdonation i Sverige och lyckades efter många försök bli gravid och har nu en dotter som är 4 år. Efter många år av kämpande och att vi sedan fick vårt efterlängtade barn hade vi inga tankar om att försöka igen, men nu börjar längtan växa sig starkare och vi önskar nu försöka med äggdonation utomlands. Har varit i kontakt med AVA Riga efter mångas positiva omdömen här.

    Det jag funderar mycket över är det här med öppen donation. Vår dotter har ju rätt vid 18 års ålder att få veta vem donatorn är. Skulle vi få möjligheten att få ett barn till men med anonym donator skulle det på ett sätt kännas orättvist och ett egoistiskt val av oss föräldrar att välja klinik utifrån rätt känsla och bra resultat?

    I sådana fall är det Finland som är alternativet men det verkar som en del som varit där inte har lyckats och då vänt sig till ex AVA Riga eller S:t Petersburg och lyckats där.

    Hur tänker ni kring det?


    Hej! Vad underbart att höra att ni till slut lyckades med äggdonation i Sverige.

    Ni skulle ju kunna skicka era journaler till Finland och ta ett Skypemöte med dem. Sedan kanske jämföra vilka behandlingsmetoder de använder jämfört med Riga? Kanske ni har några specifika behov som Riga tillgodoser bättre? Vi gjorde ju ÄD på Ovumia Fertinova i Helsingfors och det passade oss bra och gick vägen första gången. Kändes som att deras metod och lagar var extremt lika Sverige. Så om det funkade för er första gången kanske det funkar igen?<3 kram
  • SuzieZ
    Snurranfian skrev 2019-09-13 12:25:46 följande:

    Väntetiden i Helsingfors är nu 2-4 månader. Vi har valt att ställa oss i kö för färska ägg där. Hos Livio kan de inte riktigt säga ännu tyvärr. Det har låtit som att det är några månader till ett halvår, men nu senast kunde sköterskan inte säga nåt. Hade varit sååå mkt enklare.


    Hoppas det går snabbt i Finland nu! Kanske innan jul?!<3<3
  • SuzieZ
    CrookedTail skrev 2019-09-27 05:51:54 följande:

    Testet var supernegativt :(

    Känns som ett hån att behöva genomlida ett blodprov (jag har sprutfobi) och fortsätta med medicinen fram till svar.


    Fan fan fan!! :( Stor kram!
  • SuzieZ
    Maran73 skrev 2019-09-27 10:52:59 följande:

    Hej Kajsa!! Roligt att höra av dig! Verkar som att allt flyter på? Här full rulle med inskolning på förskolan i Stockholm, sen flytt till Öland 1,5 månad senare och nu inskolning på ny Föris på tisdag. Mycket på kort tid för lilla E.. Men hon tar det med jämnmod även om det såklart märks lite på humör och känslighet med så stora förändringar.

    Kul att syskonförsök snart är på G! Vårt första i maj blev ju minus, men vi körde direkt på med nästa försök som blev plus. <3 I vecka 18 nu, allt går lite fortare denna gång, både tiden och hur tjock jag är, haha. När tror ned att ni kan köra igång? Kram!


    När har du RUL Maran? Jag är 17+1 idag och har RUL 14 oktober.. Shiiit vad tiden går långsamt nu tycker jag!! Magen växer inte så mycket känns det som men brösten däremot haha.. Så hoppas på att allt är som det ska!!
  • SuzieZ
    Maran73 skrev 2019-09-27 21:26:30 följande:

    Hej! Vi fick tid nu på måndag, 17+6, men kan tyvärr inte då. Ja nu vill man se att det är som det ska därinne! Dock växer både mage och tuttar här så ska man gå på det så växer även krabaten därinne. Vi har haft så mycket med flytten så jag har inte riktigt haft tid o ork att ens nojja faktiskt, vilket är lite skönt. Tiden går även fortare med mkt annat att stå i. Och med en vild liten knatte att ta hand om förstås. <3


    Skönt!! Det är liite lättare att inte nojja nu när magen putar och brösten är som två kanoner.. Men ska ändå bli skönt med UL igen! Du får säga hur det går på ert! <3 Kramar
  • SuzieZ
    Limarie skrev 2019-10-04 09:30:21 följande:

    Jag blir nästan ledsen när jag läser allt det här. Men tack för att du delar.

    Och skönt att höra att FK ansåg att det då räknades bara som 1 försök på KS. Spännande...

    Ska man dela ägg... så konstigt. Framför allt om man bara får en donator.

    När gjorde ni försöket där?

    Vi är bara lite rädda att vi inte får pengarna tillbaka från FK. Måste man har väntat viss antal månaderna innan man har rätt till att göra behandlingen utomlands?

    I Finland har jag bott själv ett tag, så det känns bra att åka dit för en behandling.


    Hej! Vi gjorde behandling i Finland i somras och har nu fått journaler och ska ansöka om ersättning hos FK. Jag kan meddela dig hur det går!

    Annars kan ni ju som Lovsan säger ansöka om förhandsbesked.

    Går så himla snabbt att komma fram i kön i Finland så kanske är värt det snarare än att vänta 6 mån på ett lite osäkert försök på Karolinska som kanske inte ger embryon i frysen?
  • SuzieZ
    Milla91 skrev 2019-10-06 21:48:59 följande:

    Hej alla!

    Har FET nu i Riga i oktober och ska börja med progynon imorgon! Uppräckte precis att EU receptet jag fått av dom gått ut!!

    Är det nån av er som jag kan köpa 2 mg piller av? Skulle behöva så det räcker en vecka iallafall. Vore så tacksam!!!! Snälla hör av er; bråttom då jag bara har piller för några dagar till!


    De kanske kan mejla ett recept? Eller måste man ha originalrecept på apoteket? (Tror inte de ser skillnad om man skriver ut med färgskrivare om jag ska vara ärlig..). Jag fick även Progynon utskrivet av en svensk gynekolog (privat) så det kanske kan vara nåt annars?

    Jag bor i Gbg och har 1mg tabletter kvar som du kan få annars (bara att ta två antar jag)!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019