• SuzieZ

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Maran73 skrev 2020-01-21 01:17:07 följande:

    Godnatt-gnäll: det är SÅ härligt att jag börjat må jäkligt illa igen såhär på sluttampen.. not! Tur att bebbe kommer ut snart iaf! <3


    Heej! Är det 2 mars du har BF? 5 mars för mig.. Jag har mått väldigt bra hittills men nu börjar det kännas som att magen ska sprängas.. Igår började jag bli väldigt snurrig och fick flimmer framför ögonen och sedan huvudvärk så blev orolig att det kunde vara havandeskapsförgiftning.. Men var antagligen bara att jag hade ätit för dåligt (sjukt hungrig nuförtiden!). Mår bra igen idag och mitt blodtryck har varit lågt varje vecka..

    Mår du konstant illa nu? Hur ser allt ut annars? Har du några fler UL eller annat inplanerat?

    Kram
  • SuzieZ
    Sjuttiosjuan skrev 2020-01-28 15:12:50 följande:

    Idag var vi på RUL! Allt såg toppen ut och det blir en liten kille:)

    Ha det fint tjejer!!


    Vad härligt!! Mycket killar nu!! <3 <3
  • SuzieZ
    Maran73 skrev 2020-01-28 23:34:09 följande:

    Hallå där! :) Ja precis, 2 mars, men det blir alltså igångsättning 2 veckor innan ungefär (bokas exakt på nästa UL om en vecka).

    Skönt att du mår bra igen! Mitt illamående är bättre sedan några dagar, främst mår/mådde jag illa när mitt blodsocker blir för lågt eller sjunker för snabbt, men kan även sätta igång vid andra tillfällen. BM säger att det beror på tillväxten som är kraftig nu på slutet. Jaaja, det är ju som sagt väldigt nära nu, spännande tider!

    Som insulinbehandlad diabetiker går jag på väldigt täta kontroller, fler UL än normalt osv. Glad för det förstås men ibland känns det lite väl mkt med så täta besök hos vanliga BM och diabetesmottagningen då alla värden är så bra o stabila. Ultraljuden på specen säger jag inget om dock. Bebis tycks må bra och följer normalkurvan exakt. <3 Själv då?


    Nära nu då!!<3 Är igångsättningen pga diabetes? Aha, den kraftiga tillväxten kanske kan förklara viss huvudvärk och snurrighet då.. samt även att jag är VRÅL-hubgrig! Galet att han ska gå upp 1kg på en månad!!

    Vi hade ett extra tillväxt-UL i v.32 och då låg han exakt på kurvan så det känns bra..<3 Nu blodtryck/urinprov varje vecka och så de vanliga BM-besöken då.. men känns ganska lagom ändå! Bra att få snabb indikation på om det skulle vara havandeskapsförgiftning på g..

    Nu börjar man dock bli väldigt redo för att den lilla ska anlända, 9 mån är lååång tid! Å man har ju verkligen vetat från dag 1 att man är preggo!
  • SuzieZ
    Snurranfian skrev 2020-02-03 16:01:01 följande:

    Haha gulliga du!! Fint att du bryr dig. :) Va där på em... och allt va så fint... världens finaste lilla blobb/böna med ett pickande hjärta. Så fruktansvärt lättad och glad! Känner mig sjukt ödmjuk i för livet just nu. Herrejisses!!! Nu är vi ett steg på väg!


    Åhhh!!! Wow!!! Får tårar i ögonen!! Tänker på vår lilla böna på 7mm var hjärta pickade när vi var på gynakuten i Tyskland i somras... Såå ödmjuk och lycklig och omtumlad man blir!! Fantastiskt!! Kraam
  • SuzieZ
    Maran73 skrev 2020-02-18 12:52:32 följande:

    Hallå allihopa! Lillasyster har anlänt! Världens sötaste lilla gos på 3870 gram och 51 cm. <3 Hon tyckte att det var lite väl att vänta till idag som planerat, vattnet gick i lördags eftermiddag så det blev ett lite halvakut snitt på kvällen istället. Vi mår bra, men visst känner jag mig lite lätt överkörd sådär.. Nu är vi på väg hem från BB. Kram!


    Åhh vad mysigt!! Stort grattis!! <3<3

    Själv sitter jag hemma med jordens förkylning.. 2 veckor till BF... Suck! :(
  • SuzieZ
    Limarie skrev 2020-02-19 16:08:08 följande:

    I vilken vecka gjorde ni ert första ultraljud? Jag fick mitt VUL inbokat 6+2 och är rädd att det är lite för tidigt. Några av er som gjorde det så tidigt?


    Vi gjorde VUL i 6+4 och såg hjärtslag men tror inte det är säkert att man gör det. Gjorde VUL lite halvakut då för att utesluta utomkvedshavandeskap...
  • SuzieZ
    PeeWee44 skrev 2020-02-24 06:40:30 följande:

    Hur mår ni och hur går det för er gravida?

    Snart kommer belöningen!


    En vecka till BF.. inte känt några sammandragningar eller andra tecken än.. Jobbat sista dagen i alla fall! Längtar som en galning efter lillen!!<3 Lite nervös inför förlossningen men hoppas på att allt går bra för vår lilla plutt..
  • SuzieZ
    nypan78 skrev 2020-02-26 10:28:35 följande:

    Hej alla

    efter ännu ett misslyckad IVF försök är vi nu inne på att övergå till ÄD men här i Sverige. Då vi har gått på Linnekliniken i alla år och de även erbjuder ÄD tänker vi nog stanna där, då vi är redan är inne i systemet så att säga.

    Någon mer här som funderar på ÄD här i Sverige i privat regi framför allt? Vad bör man tänka på? De har ju inte riktigt kommit på alla rutiner kring ÄD där. Hur många blastos borde man få garanterad per omgång tycker ni? När man satsar  så mkt pengar vill man ju få ut nåt också...i prislistan står just nu att det kostar 68000kr med ÄD där. Bör ju ingå minst en återföring och några på is?

    Enligt samtal med läkaren där gör man först befruktning för att sedan frysa ner alla blastisar, sedan får man tillbaka ett åt gången som FET i naturlig eller stimulerad cykel.

    Tacksam för svar och synpunkter från er.

    Kram


    Vi fick mejl från Livio Fertilitetscentrum här i Göteborg förra veckan som undrade om vi fortfarande ville stå kvar på väntelistan för äggdonation. Så de verkar ju vara på g att komma igång med det! Eller kanske redan kommit igång?

    Nu är jag ju gravid i v.39 så har inte kollat upp kostnader etc men vi kommer definitivt stå kvar på väntelista/kö här hemma och undersöka kostnader mm längre fram vid ev. syskonförsök. För att slippa resor till Finland, eget fixande av mediciner, privata ultraljud, blodprover mm!

    Du kan ju kolla hur många blastos man är garanterad för 68 000 kr. I Finland tex blev det bara ett blasto till slut (som tog sig!) men då drog de ner kostnaden till drygt 50 000 kr..

    kram
  • SuzieZ

    Hej! Är det någon som fött barn genom ÄD som gått över tiden (förbi BF)? Hur många dagar i så fall? Har ni blivit igångsatta sedan?

    Som vanligt verkar det vara olika riktlinjer i olika regioner, och även mellan olika sjukhus i samma region!! Vi fick först veta att vi max skulle gå över tiden en vecka.. Men nu verkar det ev. kunna gå upp emot två veckor.. Känns inte så bra med tanke på ökad blödningsrisk och även risk för tillväxthämningar m.m. Och den vanliga oron som alltid finns där såklart att något ska hända pyret under tiden!!

    Vissa regioner förordar igångsättning (induktion) på BF, vissa i v.40, vissa enligt vanliga riktlinjer för igångsättning (dvs Max två veckor över tiden..).

    Tacksam för svar!

  • SuzieZ
    PeeWee44 skrev 2020-03-06 10:29:11 följande:

    Jag födde med planerat kejsarsnitt vecka 38+1, tror inte jag hade fått gå mycket längre utan igångsättning pga massa risker. Bör i Stockholm.

    Vilken vecka är du i nu? Kram


    40+1 så en dag förbi BF.. Men jag har ingen tid bokad förrän nästa onsdag hos BM.. Sen ska ju hon skicka remiss till förlossningen för bedömning av igångsättning och då har vi ju redan gått över en vecka innan de ens gjort den bedömningen/undersökningen!

    Men tror jag ringer direkt till Förlossningen idag och kollar om de kan göra en undersökning (skulle även gärna vilja göra ett till UL för att se att tillväxten är bra, senaste UL var i v.32 för oss..).
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019