• Ignoramus

    Vänsterfolk! Varför tror ni att vi högermänniskor tycker som vi gör?

    Där satte du huvudet på spiken! Eller att alla kan göra en klassresa oavsett bakgrund, bara man lägger manken till.


    lövet2 skrev 2018-10-19 20:24:49 följande:

    Jag tror att högermänniskor har lite dålig fantasi. De föreställer sig att alla har samma chans att skapa sig en ekonomiskt god framtid, och att det är brist på vilja eller förstånd som skapar fattigdom. De kan inte tänka sig in i olika scenarion för hur vem som helst kan bli fattig och/eller sjuk. Därför ser de ingen anledning att vara solidarisk med andra, som har det sämre än vad de själva har.


  • Ignoramus

    Det kan ju också ha att göra med arbetet kring mänskliga rättigheter, jämställdhet och solidaritet? Industrialismen har ju även lyckats paja jordklotet på typ 200 år, inte illa pinkat.


    Anonym (Höger) skrev 2018-10-19 20:56:36 följande:

    Rent statistiskt sätt så har vi ju uppenbarligen rätt i den uppfattningen då fattigdomen minskat radikalt i.o.m. kapitalismen och frihandeln. Låt mig prata siffror:

    1820 levde 84% av världens befolkning i extrem fattigdom. Då var frihandel och kapitalismen precis i sin linda (Adam Smiths teorier hade inte fullt ut fått genomslag). 1990, precis innan kommunismens (planekonomins) fall i Östeuropa och några år efter det att Kina öppnats upp och således påbörjade sin resa mot en liberalisering av marknaden så levde 35% av världens befolkning i extrem fattigdom. Idag är motsvarande siffra 9%, då enbart en handfull nationer inte bekänner sig till frihandeln och kapitalismen.

    ourworldindata.org/extreme-poverty

    Så någonstans så har ju fantasin om att alla kan göra en klassresa en poäng.


Svar på tråden Vänsterfolk! Varför tror ni att vi högermänniskor tycker som vi gör?