Inlägg från: WanderChild |Visa alla inlägg
  • WanderChild

    NIPT eller inte?

    Gör det som känns bäst för dig och vad du mår bra av. Bestäm på förhand hur ni agerar beroende på resultatet. Själva har vi tänkt göra båda, här får man NIPT gratis om KUB är sämre så ska börja med KUB och betalar själva för NIPT sen om KUB är bra. Litar inte heller på KUB.

  • WanderChild
    Anonym (NIPT) skrev 2018-10-29 08:27:05 följande:

    Varför betala?

    Ta en liten resa till ett närliggande landsting/region som erbjuder NIPT som "vanlig" vård, då betalar du för att ta dig dit men ditt landsting betalar för NIPT


    Var ingår det som *vanlig vård*? I exempelvis Skåne erbjuds det om KUB är dåligt men annars får man betala. Har aldrig hört om någonstans där det är kostnadsfritt utan att först få dåligt på KUB.
  • WanderChild
    Anonym (NIPT) skrev 2018-10-29 18:55:00 följande:

    När vi kollade runt 2017 så var Uppsala/Stockholm det som var närmast för oss men det skulle även ha fungerat i exempelvis Kalmar och jag har för mig att vi även kollade i Värmland.

    Vi tog telefonen och ringde runt under ett antal dagar för att kartlägga vilka regioner/landsting som hade NIPT i sin normala vårdplan (inte specialistvård).

    I dag är det garanterat fler landsting/regioner som erbjuder NIPT .


    Aha! Ska definitivt undersöka det vidare! Ska till bm i morgon och fråga om det då också. De borde ju veta något.
  • WanderChild
    SweetJune skrev 2018-10-29 22:27:45 följande:

    Jag har bestämt mig för att göra kub först för då får man gratis NIPT om resultatet är 1 på 1000 el sämre. Annars får jag bekosta 6500kr själv. Vad tycker ni om det?


    Tänker precis likadant :)
Svar på tråden NIPT eller inte?