• Jilo

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Kliver in här med :) Är 40+ (så Jsv17, man ska aldrig säga aldrig, det finns tid för en sladdis för dig än ;)). Har tonåriga barn sedan innan och en liten pojk (11 månader) tillsammans med min man. Bf är 7/7 men jag tror jag blir flyttad fram som sist. Så glad och lycklig över att fått möjligheten med ett litet syskon till min minsta :)

  • Jilo

    Ja, symtomen brukar dyka upp i V6 eller senare :) Själv har jag lite växtvärk då och då samt illamående, som dock är helt hanterligt tack o lov :) Halsbränna kvällstid och så den klassiska enorma trötttheten!

  • Jilo

    Är jag den enda som inte har minsta tillstymmelse till ömhet i brösten? :D Spelar ingen roll hur hårt jag klämmer! Har inte haft på hela tiden heller (bara lite tunga i början)...

  • Jilo
    Nema skrev 2018-11-08 10:40:05 följande:

    Jag plussade för snart en vecka sen och har BF 4/7 med första barnet! 

    Brösten pulserar och känns som om dom ska sprängas och livmodern rycker och drar. 

    Men jag är livrädd för MF.. vågar knappt vara glad och tänker det värsta hela tiden. Varje gång jag kommer på mig själv med att längta så slutar jag och blir nästa arg på mig själv "förvänta dig inget nu!"

    Jag vill ju kunna glädjas tillsammans med min sambo som redan börjar planera om hela lägenheten och pratar barnnamn. 

    Någon som känner igen sig, och/eller har några tips? 


    Jag tror vi känner lika allihopa :) <3
  • Jilo
    Älskadelillaliv skrev 2018-11-08 08:50:48 följande:

    God morgon. Här sover man som en kratta. Gick in i v6 nu, tiden går sjukt sakta i början. Har som molvärk i magen nästan som mensvärk bara ibland. Vågar inte lita på symtomen än vill bara få se ett pickande hjärta. Fick ju UL den 6/12 längtar ju så.

    Vi verkar vara många 30+ ????????.


    Och någon 40+... :D
  • Jilo

    Hade med viss tvekan bokat vul idag, 6+1. Det var jag jätteglad för när jag fick (pyttesmå) bruna flytningar lördag kväll och söndag morgon! Och vilken glädje att få se ett litet frö med tickande hjärta! Så lycklig :)

  • Jilo
    Kinan skrev 2018-11-12 20:58:28 följande:

    Får ni välja VUL utan "anledning" i era landsting? Här måste det antingen finnas anledning typ blödning eller så alternativt så får man bekosta det själv (tror iofs det är ganska billigt men ändå)!


    Tror inte det. Hade ju små blödningar men tror inte de var ?kvalificerade? för vul heller. Mitt privata kostade 800:- men var så värt det, man blir så orolig över blödningar oavsett hur små de är...
  • Jilo
    Kinan skrev 2018-11-12 21:02:22 följande:

    Undrar om någon här inne funderar på NIPT och gärna också om någon har erfarenhet sedan tidigare av det? Jag är 36 år nu och tänker att NIPT kanske skulle kunna vara ett bra alt till FVP eller MKP som jag helst undviker. Men jag vill helst göra både KUB och NIPT men helst NIPT först fast så kanske man inte får göra? Ngn med koll :)?


    Nej, kub först. Om de visar dåliga siffror får man nipt. Gör du nipt först (dvs privat) är kub helt överflödigt :)
  • Jilo
    Kinan skrev 2018-11-12 22:20:10 följande:

    Misstänkte nästan det men tänkte om de kanske tittar efter andra saker på kub-ul eftersom UL inför nipt väl bara handlar om att fastställa grav vecka och antal foster. Men du har säkert helt rätt. Hade bara varit skönt att slippa vänta til vecks 12!


    Ja, det stämmer (samt kolla att graviditeten inte stannat av). Men det är blodprovet sedan som ger svar, mycket mera säkert svar än kub. Nipt ska jämföras med fvp och mkp, inte kub :) Man väljer nipt istället då det inte finns någon missfallsrisk med det. Än är metoden relativt ny och dyr, men läkaren som utförde det på mig sist trodde och hoppades att nipt är något alla kommer få göra, som rutin, i framtiden.

    Ja, väntan är lång, speciellt om man sedan skulle vara tvungen att avbryta graviditeten pga allvarliga fel...Som tur är så är det ju en väldigt liten andel av graviditeter som slutar så! <3
  • Jilo
    Kinan skrev 2018-11-13 08:37:35 följande:

    Tack för superbra info - sååå uppskattat! Blir nog nipt tror jag - direkt. Får kosta känner jag.


    Tack :) Läste på jättemycket förra graviditeten och avbokade kub då jag antog att jag skulle få dåliga siffror ändå bara pga min ålder. Så gick direkt på nipt istället, privat (en fördel med att vara äldre förälder är det här med ekonomin :)). Kommer göra lika denna gång :)
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL