• Ungtok

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Hejsan! Helt ny här på familjeliv så försöker klura ut hur det fungerar här hehe, men så skönt att se att det finns fler i samma sits.

    Plussade positivt förra veckan, enligt app så är jag i vecka 6 just nu. Väntar första barnet och är relativt ung, 18 när bebis är beräknad i juli.

    Haft klassiska symptom som ömma bröst, humörsvängningar, molvärk, känsligt luktsinne och oerhörd trötthet. Är dock lite orolig då jag idag haft blödningar.. jag vet att det är normalt men är fortfarande så orolig

  • Ungtok
    naano skrev 2018-11-02 01:45:23 följande:

    Välkommen! Och Grattis!

    Ja blödningar i början kan vara helt normalt, det behöver inte betyda att något är fel. Hoppas att allt går bra!


    Tack så jättemycket detsamma!!

    var en rätt stor klump igår också har inte haft ont någonting så hoppas på det bästa :)
  • Ungtok

    Har också haft sån oro och inte kunnat göra någonting idag, har nu blödigt i ca 4 dagar ungefär har inte haft ont något och vill helst inte uppsöka vård i onödan, känns lite hopplöst.. men ska ha tålamod och vänta ut det hela och se vad som händer :)

    Hoppas ni alla har det bra, ta hand om er!

  • Ungtok
    Maes skrev 2018-11-03 20:47:30 följande:

    Gick in i vecka 6 idag vad jag själv kan räkna ut, är fortfarande ganska förvirrad över allting haha känns så galet att vara gravid för första gången! Och kan inte heller sluta oroa mig för missfall hur mycket jag än försöker.. Ska dock försöka njuta av graviditeten så mycket jag kan!

    Någon supererfaren mamma som vill ge tips till en nervös förstagångs-mamma så tar jag mer än gärna emot!

    Stor kram till er alla!


    Har du haft några symptom som kan tyda på missfall eller bara orolig?? Vilket fall som helst det är så himla tungt att gå runt att vara orolig.. förhoppningsvis kommer allt gå bra! Kan vara svårt men man får försöka att bara vara i stunden och sysselsätta sig med något så man håller tankarna borta.

    Ha en fin kväll kraam
  • Ungtok

    Roligt att se några fler som också plussat!! Verkar vara yngst hehe..

    Har haft blödningar som nu avtagit har inga symptom förutom yrsel och trötthet känner mig inte sååå orolig som jag varit innan men vågar inte riktigt boka tid för VUL jag vet inte riktigt.. alla säger att man borde vänta och se så gör tålmodigt det. Gick även in i vecka 7 nyligen

    Hur mår alla? O hur långt i graviditeten har ni kommit?

  • Ungtok
    Nema skrev 2018-11-14 16:14:43 följande:

    Jag har en liten fråga, kanske dumt men då jag väntar mitt första barn så har jag ingen erfarenhet...

    På alla sidor om kostråd och kost står det att man under första trimestern endast behöver äta "en frukt extra om dagen". Men jag är VRÅLhungrig hela tiden? Är ganska liten i kroppen men äter som en hel man.

    När jag då läser om att jag endast bör äta en extra frukt om dagen så får jag otroliga skuldkänslor, skam och känner mig dum.. Jag går in i V.8 imorgon.

    Hur hungriga är ni? Räcker "en frukt extra om dagen" för er eller är ni som jag också superhungriga?


    Är också nu i vecka 8 och jag överskriver definitivt en frukt extra om dagen, aptit har jag! Tycker personligen att man ska strunta i vad det sägs om det bara man inte äter så mycket onyttigt :)
  • Ungtok

    God eftermiddag allihopa! längesen jag skrev här och många nya som kommit in, vad roligt. Hur mår ni?

  • Ungtok
    Nema skrev 2018-11-15 09:36:29 följande:

    Jaa jag försöker att inte läsa mer om kostråd och bara lita på min kropp och mage nu istället! Skönt att få det bekräftat att jag inte är ensam om det iaf! <3 


    Nej precis!! Så kul att man kan ha såna här grupper o diskutera istället för att googla sig galen haha!
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL