Inlägg från: SmulanochKexet |Visa alla inlägg
  • SmulanochKexet

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Hej, jag hoppar in här med om det är okej :)

    Precis plussat, enligt FL's graviditetsuträknare är jag i vecka 4 (3+0) med BF 19 juli.

    Jag och min man har försökt i 5 år, 2 misslyckade IVFer och detta är första plusset! Galet lycklig :) Men vågar knappt tro det :)
    Växtvärk i ca 2 dagar och igår fick jag extrem huvudvärk, misstänkte att det tagit sig.

  • SmulanochKexet
    naano skrev 2018-11-03 20:27:25 följande:

    Åh stort grattis! :) så märkte jag med av graviditeten, med grym huvudvärk och växtvärk. :)

    Hur mår ni alla i tråden??? Här ska snart iväg och jobbas.. arbetar natt.. gick in i vecka 6 i torsdags. Känner mig orolig för allt och inget tyvärr. Funderar starkt på att boka in ett tidigt ul i vecka 9.


    Tack så mycket! :) Helt ofattbart ännu. Då jag egentligen har bim om 1 vecka, men såklart kliade det i fingrarna :)

    Hur gör man det naano? Bokar man via vårdcentral eller? Min svägerska sa att man kan få komma redan i v8 för att få se hjärtslagen?

    Första barnet, så har noll koll :)
  • SmulanochKexet

    Vad kul för er alla som kommit in med era plus!

    Grattis och välkomna :)

    I förrgår fick jag en sådan jävulsk huvudvärk, kände mig yr samtidigt. Nästan som om jag vore småfull? Jätte läskigt, huvudvärken kommer och går, men jag hoppas den kommer försvinna helt.

    Jag har ju ännu inte kommit förbi bim, är på dag 31 idag av 33. Trots flera positiva tester så kommer den större delen av oron lägga sig så fort bim är förbi ???? Jag är nojig och blir orolig när mina symptom försvinner.

    Hur har era symptom varit för er? Har de kommit oh gått i graviditeten?

  • SmulanochKexet

    Och idag har jag haft lite extra växtvärk, sjukt orolig att det ska ha övergått till mensvärk. Trots positivt gravtest alldeles nyligen. Jag har iofs varit lite aktivare idag, kan det ha en bidragande orsak till ökad växtvärk?

  • SmulanochKexet
    Ungtok skrev 2018-11-07 17:31:15 följande:

    Roligt att se några fler som också plussat!! Verkar vara yngst hehe..

    Har haft blödningar som nu avtagit har inga symptom förutom yrsel och trötthet känner mig inte sååå orolig som jag varit innan men vågar inte riktigt boka tid för VUL jag vet inte riktigt.. alla säger att man borde vänta och se så gör tålmodigt det. Gick även in i vecka 7 nyligen

    Hur mår alla? O hur långt i graviditeten har ni kommit?


    Vad skönt att blödningarna avtagit för dig Ungtok :) Jag mår bra, känner bara molvärk och yrsel/huvudvärk. Vecka 4 (v.3+4) tiden går jätte sakta just nu, hehe :)
  • SmulanochKexet
    Jilo skrev 2018-11-07 21:52:14 följande:

    Är jag den enda som inte har minsta tillstymmelse till ömhet i brösten? :D Spelar ingen roll hur hårt jag klämmer! Har inte haft på hela tiden heller (bara lite tunga i början)...


    Jag känner absolut ingenting i mina bröst! Klämmer oh känner på dem hela tiden, men nej. De är fortsatt samma, haha :)
  • SmulanochKexet
    LoveEver skrev 2018-11-08 07:43:05 följande:

    Godmorgon i stugan :)

    Här har vi ytterliggare en som plusat här på morgonkvisten

    Jag kan knappt tro det .. tror hjärnan är för trött för att ta till sig att vi ska få ett till hjärtegryn <3 hihi

    Tog testet nu här på morgonen så mannen vet ännu inget och jag Hoppas jag kan hålla på det tills Söndag (Fars dag) !!!!!

    Har ni något roligt förslag på hur man kan berätta det på ?

    Wow hjärnan är på högvarv.

    Går allt som det ska så har vi Bf den 15 Juli 2019 :) <3


    Vad kul! Grattis :)

    Jag har heller ännu inte berättat för min man. Han tror inte på testerna fören efter BIM dagen. Så jag har hållt tyst om detta, SKIT svårt verkligen! Men på söndag ska jag samla ihop alla mina tester och kissa på ett cb digital med veckoindikator. Och så ska jag vira bubbelplast ett varv runt min mage och tejpa fast cb på det, säga grattis på fars dag och dra upp tröjan :) <3

    Vi har försökt i 5 år, gjort 2 ivfer som det inte tog sig för. Min man har skämtat om att när jag väl blir gravid så ska han linda in mig i bubbelplast :) Hoppas det blir uppskattat av honom :)

    Naano, men så är det för mig med! Vilken tur. Ditt svar gör mig lugnare :)

    Inte lätt att vara gravid för första gången ;)
  • SmulanochKexet
    Ellen07 skrev 2018-11-08 08:27:25 följande:

    Hej ! Jag har bf 13 juli ? Jag har 2 barn sedan tidigare 7 o 11år och nu är gravid med en ny ?nästa år fyller 40.

    Är mycket orolig för missfall varför ställde en fråga i min tidigare inlägg om ngn har erfarenhet av progestrall cream som skulle användas när man plussar!!?


    Hej Ellen07!

    När jag använde progesteronkräm för att bli gravid så fick man med ett A4 med allmänna användningsråd. Man får dock ej kopieras, användas eller spridas utan medgivande. Meen, jag citerar ett stycke till dig. Och bifogar en bild på den typ av kräm de menar.

    "Jag är gravid och vill förhindra missfall, hur använder jag krämen?

    Börja med minst 100mg/dag så fort du vet att du är gravid. Gör inget uppehåll. Det går bra att trappa ned efter v12 då moderkakan börjar producera progesteron. Trappa ned med 20 kg per vecka tills du slutar helt. Använd den starkare progesteronkrämen istället."

    LoveEver skrev 2018-11-08 08:54:30 följande:

    Ååååh det är just dessa historier som mitt hjärta bultar extra mycket för.

    Sitter med tårar i ögonen och känner hur jag spänner tår och tummar för er skull att det håller sig och att er tur är Nu <3

    Jag tror nog att din man blir glad bara över att se/höra att Ni är gravida

    Allt annat blir nog bara toppen över i:et :))

    OM jag nu kan hålla mig så ska jag skriva ett kort (som vi brukar göra till varandra) och när jag skriver alla barnens namn så avslutar jag med "mini-2019" och sen även ge honom ett inpaketerat testresultat :)


    Naw, vad gulligt av dig! <3 Jag hoppas också så innerligt att det verkligen är vår tur nu :)

    Det tror jag också han blir, garanterat. Men med tanke på att det är fars dag på söndag så vore det så himla fint att hålla mig tills dess! Var ner till byn idag och köpte ett cb veckoindikator, får se hur länge jag håller mig ;)
  • SmulanochKexet
    Nema skrev 2018-11-08 10:40:05 följande:

    Jag plussade för snart en vecka sen och har BF 4/7 med första barnet! 

    Brösten pulserar och känns som om dom ska sprängas och livmodern rycker och drar. 

    Men jag är livrädd för MF.. vågar knappt vara glad och tänker det värsta hela tiden. Varje gång jag kommer på mig själv med att längta så slutar jag och blir nästa arg på mig själv "förvänta dig inget nu!"

    Jag vill ju kunna glädjas tillsammans med min sambo som redan börjar planera om hela lägenheten och pratar barnnamn. 

    Någon som känner igen sig, och/eller har några tips? 


    Jag kan nog garantera att jag känner likadant! Har Såå många gånger förr trott att jag varit gravid, med spökstreck på gravtesterna. Denna gång har jag kissat på 5 olika tester som alla förutom 1 visar positivt. Lite varierande i styrka, men två streck finns där. Even though, har inte gått förbi BIM än (det är en stoor milstolpe för mig) men när jag kommer på mig själv att fånle med happy thoughts blir jag arg på mig själv. Oh tänker att, "du lurar dig själv igen! Tänk vad deppig oh nere du kommer bli på lördag när mensen kommer!"

    Men jag har en sån jävla må bra feeling i kroppen, så denna gång vågar jag vara lite mer positiv oh happy :) Det är en viktig känsla att ha, tror jag :)

    Jag har tyvärr inga konkreta tips, men ett klyschigt ordspråk: Man måste våga för att vinna!

    Lycka till Nema :)
  • SmulanochKexet
    Nema skrev 2018-11-09 11:37:42 följande:

    Så skönt att höra att fler är lika oroliga som jag, men att klanka ner, och straffa sig själv för att man vågar tänka tanken är så lätt men så dumt!

    Jag kanske kan hjälpa dig lite: pratade med min BM idag som sa att det inte finns någonting vi kan göra för att styra över ett mf eller inte. Det enda man kan göra är att försöka distrahera sig med lyckliga, stolta tankar och omge sig med nära och kära. Kroppen VILL vara gravid och vi få inte glömma bort styrkan hos kvinnokroppen. 

    Håller tummarna för dig på lördag men jag kan säga att jag hade exakt samma feeling i kroppen innan jag tog test och idag går jag in i vecka 7, så lita på din känsla och kropp tycker jag! :) 


    Igår var BIM, idag är jag i vecka 5 (4+1) och kissade fett positivt imorse (sjunde positiva stickan) :) Jag är fan knäpp alltså! Haha. Men Så Jävla Glad!!

    Vilken bra bm du verkar ha :) Nu har jag även berättat för mannen, sa "Grattis på fars dag" oh gav han cb digital med veckoindikator :)

    Fick dock till svar " Gravid vecka 2-3" Borde det inte stått 3+ om jag gick in i vecka 5 igår? Eller har jag missat något?
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL