• Jilo

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Lindsey77 skrev 2018-11-13 20:46:21 följande:

    Jag ska definitivt göra NIPT oavsett vad jag får för sannolikhet på KUB. Ska bekosta det själv, kostar ca 6000:-. Vet inte om man kan få remiss till NIPT om man får dåliga resultat på KUB? Kommer säkert få uselt sannolikhetsresultat med mina 41 år...


    Hej, förra året då jag var gravid så skulle jag få kub i v 13 - det går inte tidigare. Sedan vänta på svar innan nipt kunde bokas. Sedan vänta på det svaret...jag bedömde, med de väntetider som var just då, att jag skulle vara i minst v 16 innan besked, minst. Gör ju inget om allt är bra, men om man måste avbryta...Var säker på att kub skulle ge mig dåliga siffror pga ålder (var 43) så jag bokade nipt privat istället, i v 11. Fick svar redan efter en vecka och kommer göra likadant denna gång :)
  • Jilo
    Labolina2007 skrev 2018-11-13 21:46:08 följande:

    Hej!

    NIPT har jag inte hört talas om innan. Vad kollar man med det?

    Just nu funderar jag på om jag ska gå och ta ett Vul för att ta en koll. Ff lite nervös efter att inte hjärtat slog sist trots att de sa att det var i tidigaste laget.


    Det kollar om det finns kromosomavvikelser hos fostret :) Finns två varianter, en där de kollar de vanligaste, och en utökad. Den utökade rekommenderar dom dock inte om det inte finns den problematiken i släkten.
  • Jilo
    Lindsey77 skrev 2018-11-14 10:49:46 följande:

    Jag gjorde KUB i vecka 11 förra gången. Jag var 35 vid senaste barnet. Tänker att jag gör det om det ändå är gratis. Men tänker att jag gör NIPT v 13. Är lite negativ, större risk för missfall före v 12 och då kostar det en massa i onödan. Det är ju bara 2 v det rör sig om. Men jag kanske ångrar mig. Börjar redan ångra när jag läser ditt inlägg. Verkar vara smidigt att boka tidigare, så kan man njuta längre vid bra svar.


    Ja, det stämmer när jag tänker efter att man kunde göra tidigare. Problemet var att det fanns inga tider, ringde runt hela Stockholm, även för Nipt:en. Verkar vara bättre med det nu :)
  • Jilo
    Kinan skrev 2018-11-14 12:29:34 följande:

    Kan man ringa runt själv och boka tid för kub? Jag trodde bm gjorde det i samband med att hon skrev remiss? Jag har aldrig bokat några tider själv iaf men det vore ju smidigt om man kunde föregå bm besöket och redan boka in kub i förväg. Bor också i Sthlm.


    Nej, bm bokade, och skrev remiss till provtagning :). Jag ringde först dom hon bokat och sedan andra och försökte få en tidigare tid då jag tyckte det var för sent (13+6!!). Bm sa att jag fick själv försöka hitta en annan tid om det i te passade med den jag fått.
  • Jilo
    Nema skrev 2018-11-14 16:14:43 följande:

    Jag har en liten fråga, kanske dumt men då jag väntar mitt första barn så har jag ingen erfarenhet...

    På alla sidor om kostråd och kost står det att man under första trimestern endast behöver äta "en frukt extra om dagen". Men jag är VRÅLhungrig hela tiden? Är ganska liten i kroppen men äter som en hel man.

    När jag då läser om att jag endast bör äta en extra frukt om dagen så får jag otroliga skuldkänslor, skam och känner mig dum.. Jag går in i V.8 imorgon.

    Hur hungriga är ni? Räcker "en frukt extra om dagen" för er eller är ni som jag också superhungriga?


    Ungtok skrev 2018-11-14 18:32:10 följande:

    Är också nu i vecka 8 och jag överskriver definitivt en frukt extra om dagen, aptit har jag! Tycker personligen att man ska strunta i vad det sägs om det bara man inte äter så mycket onyttigt :)


    Överskrider också det med råge, vrålhungrig som aldrig förr! Men jag tänker att i det här läget är det nog bättre att lyssna på kroppen och äta när man känner sig så hungrig, även om det råkar bli fler än en frukt och kanske lite mackor på det...Kanske har vi låga depåer som behöver fyllas på? Och rätt var det är blir man svullen eller illamående eller nåt, så man inte kan äta tillräckligt längre.
  • Jilo
    redoförbebis skrev 2018-11-15 19:29:18 följande:

    Började plötsligt blöda en kväll, en fläck i byxorna mittiallt, efteråt har det kommit på pappret men inte i bindan, lite mensvärk liknande men inte värre än jag hade första veckorna (v6 nu)!

    Misstänker endå att det är missfall fast jag hoppas annat..


    Hur går det för dig? Tänker på dig och håller tummarna!
  • Jilo
    CCL skrev 2018-11-16 09:24:53 följande:

    BF 12 Juli

    Lyckades plussa lagom till farsdag. Min man är överlycklig då han längtat länge.

    Jag har en 7åring sen tidigare, samt ett sent missfall innan dess i bagaget.

    Hans första biologiska.

    Han är överlycklig och förväntansfull till max, han är redo att köpa vagn, gärna igår, han är som ett barn på julafton.

    En annan är absolut tacksam för hans glädje, men tröttheten och oron tar över allt.

    Ja känner mej knappt gravid, ibland kanske. Ja har svårt att ta de på allvar, svårt att tro på de. Endast i V6 och vet hur osäkert de är. Är man egentlgien nånsin säker på att de faktiskt blir ett barn..

    Ja önskar ja kunde va glad med han, vilket ja är, ibland, egentligen, men ändå inte, inte än. Vilket gör att ja får otroligt dåligt samvete, ja förstör hans glädje med min oro och mina nerver, men ja kan heller inte spela med. Ja vill gräva ner mej, vara själv, få andrum å fatta vad som händer.

    Kan man bli kvävd av kärlek och glädje?

    Ja vill strypa han varje gång han får lyckorus och kramar om mej så ja spricker. Ja vill stänga in mej, vara själv, knuffa iväg han, varje gång han påminner mej om att vi ska bli föräldrar. Ja får rus av irritation då han vill ta på min mage och påminner om att de växer nått där inne.

    Fuck of, låt mej va, space, ja mördar nästa jävel som ens råkar sätta sej för nära mej. Framför allt han den där fan som är sjukt glad å full av energi å positiva framtidsplaner. Ja orkar inte höra.

    Till frågan; va fan är de för fel på mej....? Hur kan ja tänka sä här vidrigt?! När vart ja sån egoistisk skitstövel med så mörka tankar?! Ja älskar min man och min familj i våran situation, egentligen. Men ja vill inte vara med just nu. Va är de för fel på mej...


    Efter vad jag läste på alla dessa gravidsidor och appar förra graviditeten, så är det du beskriver jättevanligt att känna! Och det går över! Tyvärr har jag inget konkret råd till dig, mer än sitta lugn i båten. Tydligen är det vanligt också att gravida kvinnor helt plötsligt vill lämna sina män och det vore ju förhastat om det bara är övergående hormoner :) Kanske kan det hjälpa dig lite att googla runt lite och se att det är vanligt samt kanske hitta tips för att hantera det? Kram
  • Jilo
    Kinan skrev 2018-11-21 08:59:19 följande:

    Någon som tagit cellprov i tidig graviditet ellerhar erfarenheter av det? Jag har blivit kallad på rutinkoll men har verkligen inte lust att göra det nu under graviditeten. När jag bokade tid för inskrivning sa barnmorskan att det är helt ofarligt och att de rekommenderar att man gör det även om man är gravid. Vill egentligen helst vänta samtidigt som det kanske ur cellförändringsperspektiv är bäst att göra proven enligt plan. Tar gärna emot erfarenheter av detta?


    Fick en kallelse enligt plan förra året då jag var nygravid. Googlade mycket och kom fram till att risken var låg, men att det fanns en pytteliten ökad risk för MF, ung som vid fvp. Enligt bm var det ingen risk alls och hon blev riktigt sur när jag vägrade. Gjorde cellprovet ett år senare på efterkontrollen istället.
  • Jilo
    Lestina skrev 2018-11-27 18:08:01 följande:

    Man blir lite tokig på det, ena stunden längta efter något och i nästa stund knappt kunna tänka på samma utan att må illa..

    jag kan rekommendera djungelvrålsklubbor! Mycket goda, räcker länge och hjälper en del :)


    Åååååhhh va gott!!!! :)
  • Jilo
    Tokigsnart skrev 2018-11-28 16:18:52 följande:

    Nyss hem kommen från vul

    Allt såg jätte bra, vi fick se vårt lilla mirakel 6+3 och hjärtat slog så fint <3 lycka e total och speciellt efter att vi i början av sommaren fick besked om att vi inte kan få barn, men de gick :


    Grattis! Känner igen dig från en annan tråd där jag själv bara läst, inte skrivit. Hade aldrig trott vi skulle hamna i samma ankomsttråd! Så roligt!! :)
  • Jilo

    Inser när jag läser här varför jag drömde om djungelvrålsklubbor i natt!! :))) Blir att leta på nätet då det inte fanns i vår affär. Någon mer än jag som mår illa även nattetid och har tips (tänker inte smaska klubbor då...:)!)?

  • Jilo
    naano skrev 2018-12-02 21:54:42 följande:

    Usch vad jobbigt för er som har sådant illamående. Jag hoppas att det ger med sig ju mer veckorna går!

    4 veckor kvar till mott kub ultraljud...! Får göra det i vecka 14 och då har jag läst att man kan se könet redan om man har tur.. den här gången kommer vi ta reda på om det är en pojk eller flicka där inne. :) Kommer ni andra ta reda på kön eller hur ska ni göra?


    Ja, vi kommer att göra det i samband med nipt. Vi kommer bl.a att inreda ett rum åt babyn så det känns bra att veta vad man kan komplettera det neutrala med :) Sedan har jag tyckt när jag dom andra gångerna (inte alla gånger) tagit reda på vad det är, att bebisen blir lite mer verklig och personlig på något sätt, svårt att beskriva känslan :)
  • Jilo
    ida90 skrev 2018-12-04 15:12:19 följande:

    Hoppar in här om de de är ok?

    Väntar tvillingr i juli o de blir nr 3 o 4 :) minsta är 3.5 månad så de va inte planerat. Är de ingen som fixat en facebook grupp? Som är hemlig ?


    Ojoj! Grattis! Blir det tre barn på mindre än ett år? :0 :)
  • Jilo
    Tokigsnart skrev 2018-12-06 18:33:16 följande:

    Hej!

    Måste rådfråga er alla, har så svårt att ta in att jag e gravid samt så svårt att släppa oron över missfall

    Vi var på ett vul i v6+3 och fick då se vårt lilla mirakel och ett hjärta slog

    Men nu så funderar jag på att boka ett tidigt ul här i Sthlm nästa vecka för att återigen se att allt ser bra ut, e man dum som gör det? Ska jag vänta för tänkte ändå göra kub test efter jul och nyår

    Men har så svårt att koppla av och njuta

    Vad hade ni gjort?


    Känner exakt som du. Känner mig knappt gravid (trots illamående) och tänker hela tiden på hur stor risken för MF är (över 50% i min ålder sägs det) :(

    Så har egentligen inget råd att ge. Gjorde ett privat vul i v 6+2 och kommer göra ul och nipt på tisdag, v 10+3. Har varit på väg att boka vul flera gånger senaste veckorna och längre än till v10+ hade jag inte klarat av att vänta.
  • Jilo

    Var på ul inför nipt igår och fick tyvärr se en så söt men så stilla liten böna :( Hjärtat har slutat att slå för drygt en vecka sedan, i v 8+6. Så trist att vakna idag och inte vara gravid längre :(((

    Önskar er alla större lycka <3

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL