• Kinan

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Granskott skrev 2018-12-12 21:52:03 följande:

    Är det fler än jag som mår som mest illa på kvällarna? På morgonen och dagen är det mest som en lätt åksjuka men på kvällarna eskalerar det och idag kräktes jag för allra första gången. Ordentligt också:(

    Det värsta är att borsta tänderna tycker jag. Jag får kvällningar direkt av att stoppa borsten i munnen och känna skummet växa. Någon mer som har svårt för detta?


    Precis samma här. Ibland mår jag illa även på morgonen men kvällarna toppar med råge. Inte kräkts ännu men oj vad nära det varit. Upptäckt att typ torra brödstänger och sura hårda karameller samt mjölk lindrar något för min del. Tidigare fungerade apelsinjuice och apelsiner men nu fungerar inte det heller utan bara mineralvatten.. Har svårt att äta generellt trots att jag försöker. Hoppas och tror bebis ändå växer och får näring från reserverna. Använder konstant seaband men tror egentligen inte på det. Vågar bara inte ta av dem. :)Hoppas du har ngt som lindrar för dig!
  • Kinan
    Ida3434 skrev 2018-12-14 17:40:14 följande:

    Det är likadant för mig. Maten har blivit ett jättestort problem. Kan inte äta lagad middag överhuvudtaget så det enda jag kan äta är skorpor, lingongrova, fil och flingor. Godis och piggelin funkar också. Jag har inte heller kräkts ännu men jag har varit nära. Mår också illa mest på kvällarna. :( 

    Vilken vecka är du i? 


    Hej. Lite skönt att höra ändå att vi är flera som inte fixar lagad mat. Tycker det är väldigt jobbigt på jobbet när folk har matlådor som luktar. Naturell yohurt fungerar rätt ok just nu och baguette utan smör eller pålägg. Mycket exotisk mat med andra ord (eller inte). Ska prova piggelin kom på nu när du skrev det att det fungerade i första grav. Jag är i vecka 10 (9+1) och har inskrivning på torsdag. Vilken vecka ät du i ?
  • Kinan
    whippitwhippet skrev 2018-12-18 22:54:54 följande:

    Åh, samma sak här också! Jag lever på typ smörgåsrån och torkade aprikoser. :D Matlukter är vidrigt och jag får hålla andan varje gång jag öppnar kylskåpet här hemma. Jag har varit sjukskriven två veckor pga illamåendet, men på torsdag ska jag prova att jobba igen. Håller tummarna för att det går bra... Har ett jobb som inte går att kombinera med illamående!


    Ajdå. Själv jobbar jag på kontor och så länge jag kan sitta på mitt rum så går det ok. Dricker flera liter mineralvatten varje dag känns det som. Klarar bara naturellt eftersom alla andra luktar. Cola zero som jag brukar älska fixar jag inte heller längre. Upptäckte att polkagrisar fungerar lite mot illamåendet...känns som om jag aldrig ätit så dåligt som nu faktiskt. Torrt bröd, vatten och hårda sura karameller är typ min kost...! Hoppas illamåendet avtar ngt efter v 12 iaf! Skrattade lite när jag läste att du håller andan när du öppnar kylen eftersom jag gör exakt samma sak! :) Tur det är övergående. Håller tummarna för att det går bra för dig att gå tillbaks till jobbet imorgon!
  • Kinan
    Granskott skrev 2018-12-21 17:39:21 följande:

    Även jag gjorde mitt första ul idag. En liten mini som låg där inne och vi kunde både se hjärtat slå plus att den rörde sig. Så häftigt att se!

    Nu känns det så himla mycket mer verkligt och jag längtar till att berätta det för alla :)


    Å vilken härlig känsla! Själv får jag vänta 2 veckor till (15/1) då jag har kub ul!
  • Kinan

    Undrar om någon har erfarenhet av dåliga värde på sköldkörtelprov i samband med blodprovet som tas runt inskrivningen ca? Jag hade tydligen 4,5 och gravida ska ha under 2,0 som mest så nu äter jag levaxin tillsvidare och antagligen resten av grav! Varit gravid två ggr tidigare men osäker på om man testade sköldkörteln på alla som rutin då (2011 och 2013). Känns lite olustigt och väldigt drygt med alls dessa tabletter. Sedan är man ju som alltid orolig för hur detta eventuellt påverkar bebis. Någon som hört om ngn med detta?

  • Kinan
    JohannaT skrev 2018-12-29 21:26:58 följande:

    Jag hade också ungefär liknande värde och har också fått Levaxin så hoppas det går bra nu. Levaxin är inget farligt för fostret. Annars hade du ju inte fått det och det står också att det går att använda när man är gravid. Viktigast är ju att värdet går ner. Min barnmorska sa att det var väldigt vanligt att sköldkörtelvärdena stiger vid graviditet och är inget att oroa sig över.


    Skönt att veta att jag inte är helt ensam om detta och tack för att du förmedlade vidare vad din bm sa. Jag missade samtalet från MVC och de hade tyvärr stängt när jag ringde tillbaka så får inte prata med någon innan onsdag (pga alla lediga dagar). Fick helt enkelt bara veta på telefonsvararen att jag fått ett recept och skulle börja ta levaxin...Får hålla tummarna att värdena går ner ordentligt för oss båda! Tack igen för ditt svar!
  • Kinan
    Lindsey77 skrev 2018-12-29 21:18:04 följande:

    Det är tydligen delade meningar om detta. I fertilitetssammanhang ska man ha under 2,0 enligt vad jag själv läst på nätet. Men enligt min läkare på vårdcentralen var mitt värde på 3,5 helt ok. Kollade upp det i samband med flera missfall, men fick inte levaxin. Det är tydligen inom gränsvärdena vad som är normalt.

    Jag kan inte missas att detta testades tidigare. Men verkar som om det är bra att äta levaxin om man har över 2,0 vid graviditet, har hört att det annars kan orsaka missfall. Men inte enligt min vårdcentral läkare. Får se vad jag har för värde nu.


    Tack för ditt svar. En ny värld detta känns det som. Visste knappt var sköldkörteln sitter :). Märkligt att de säger olika gränsvärden men det kanske inte är helt klarlagt vilka gränsvärden som ska gälla ännu?! Bara att hålla tummarna för att värdena inte rusar iväg gissar jag. Tack igen för ditt svar och hoppas du inte behöver oroa dig för dina värden!
  • Kinan
    JohannaT skrev 2018-12-30 12:29:55 följande:

    Ja, vi får hoppas på det! Men man blir ju orolig av allt just nu. Dagarna går sååå långsamt. Känns om jag bara räknar dagarna till ultraljudet nu.. Jag har haft höga (precis över gränsen) sköldkörtelprover innan så jag visste redan om detta sedan tidigare:)


    Ok då var du kanske lite mer beredd då. Jag har vad jag vet aldrig haft problem med detta och känner inga som helst symptom på det nu heller. Ingen extrem trötthet eller så. Det enda är ju att jag mått illa men vem gör inte det vecka 6-12...nä detta var verkligen oväntat för mig. Men precis som du har jag verkligen nedräkning till ul nu!
  • Kinan
    naano skrev 2018-12-31 10:10:58 följande:

    God morgon på er!

    Vad härligt att få läsa om era ultraljud :) och kul att fler har hittat hit!!

    Jag var på kub i fredags och fick veta att allt såg bra ut och den lilla där inne levde runt som bara den! Blev framåtflyttad 1 dag så fick bf den 4 juli istället. Gick in i vecka 14 i fredags. :)

    Vi berättade för barnen samma dag som kub och det blev så himla lyckat! Slog in varsin body i varsitt paket med en ultraljud bild i varje paket. Sen fick dom försöka lista ut varför dom fick ett sådant paket. Det tog ett tag men till slut trillade polletten ner och de blev så lyckliga! Pratar med min mage varje dag och längtar efter deras syskon. Jag är väldigt glad över att vi filmade detta ögonblick :)

    Ha en fantastisk nyår och ett gott nytt år till er allihop!


    Grattis! Vad skönt att allt såg bra ut. Vi har också tänkt berätta för barnen efter KUB om allt går bra. Tyvärr inte dags förrän den 15/1 (känns som flera år dit)! Bra idé att filma barnens reaktioner!
  • Kinan
    Baboon skrev 2019-01-01 18:34:47 följande:

    Hej på er!

    Hoppar in i tråden!

    Väntar andra barnet, har varit iväg på ul, beräknad bf 2/7????


    Välkommen hit! Spännande med syskon!
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL