• Ida3434

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Nu har vi varit på ultraljudet och hjärtat slog så fint så. Underbar känsla. Är i v 10 ( 9+4) 

  • Ida3434

    Är i v 13 (12+2) och har fått så fruktansvärt ont i ryggen sista dagarna. Så pass att jag inte kan jobba. Är det inte lite tidigt att redan få ryggbesvär? 

  • Ida3434
    sofiaelinviktoria skrev 2019-01-08 17:33:45 följande:
    Vid min förra grav, med andra barnet, kom ryggbesvären och foglossningen redan i vecka 9. Då jobbade jag som servitris och blev heltidssjukskriven från vecka 14, jag vaknade en morgon och tog mig inte ur sängen själv, helt sjukt. Livrädd att det skulle bli lika nu, men har kommit till 13+1 utan minsta känningar den här gången så hoppas att det dröjer ett tag till. 

    Håller tummarna för dig att det bara är något tillfälligt som går över snart, det var oerhört jobbigt att vara så låst under så lång tid =/ 
    usch vad jobbigt det låter, skönt att det verkar vara bättre denna graviditeten för dig.  Var du sjukskriven hela graviditeten från v 14? Tycker det känns lite bättre ikväll efter att ha gjort lite stretchövningar och fått ryggen masserad av sambon. Får se hur det känns imorgon. 
  • Ida3434
    SofieElise skrev 2019-01-08 18:02:39 följande:
    Jag är äi v 12 och har också jätteont, ev foglossning redan sa min bm som uppmannade mig kontakta en sjukgymnast snarast
    Fy vad jobbigt. Jag hoppas det lindrar lite för dig. Känns lite tidigt för oss att få ont redan nu, det är ju några månader kvar och risken är ju att det blir värre ju större magen blir. 
  • Ida3434
    SofieElise skrev 2019-01-09 07:01:57 följande:
    Tack, hoppas det blir bättre för dig med så att det inte fortsätter så här. Jag har knappt en mage än och ändå ont, men det är väl så mkt som händer inuti kroppen när man är gravid. Har det blivit något bättre eller är du fortfarande hemma?
    Hej. Vart har du ont någonstans? Nej jag är fortfarande hemma. Ryggen har nog blivit bättre men mår så fruktansvärt illa och är sååå trött. Längtar så efter att bli lite piggare så man orkar göra saker om dagarna.

    Jobbar du eller är du också hemma? 
  • Ida3434
    whippitwhippet skrev 2019-01-09 15:09:16 följande:

    Vi verkar vara flera som fortfarande mår dåligt! Jag går in i vecka 13 idag, men har varit sjukskriven hela veckan pga illamående, migrän och trötthet. Vissa dagar är bättre än andra, men hur jag ska kunna ha tillräckligt med energi för att kunna jobba vet jag inte än. Kanske om jag hade haft ett kontorsjobb, men jag står och går hela dagarna på jobbet plus en hel del tunga lyft. Jag har en läkartid på tisdag för att få en längre sjukskrivning, som jag hoppas går igenom hos försäkringskassan, är lite orolig för det.

    Hur är det för er andra, börjar det synas att ni är gravida? Har ni gått upp i vikt? Mina två tidigare graviditeter har jag hunnit gå upp några kilo redan vid inskrivningen, men den här gången har jag mått så illa att jag ligger lite under min startvikt. Det bidrar väl till att jag inte har minsta lilla antydan till mage heller, förra gången började jag använda gravid byxor i vecka 12. :o


    Har också varit hemma denna veckan pga illamående och hemsk trötthet. Har ett kontorsjobb men det hjälper inte när man mår såhär :(. 

    Hoppas det vänder snart för oss. Kram
  • Ida3434

    Idag fick vi svar på vårt Nipt-test. Det var helt normalt och vi fick även veta att det en flicka i magen. 

  • Ida3434
    Lindsey77 skrev 2019-01-10 19:46:33 följande:
    Åh, vad skönt! Själv går jag hemma och är supernervös i väntan på svar. Var en vecka sen jag gjorde NIPT och ska kanske få svar i slutet av denna veckan. Sååå jobbigt om jag måste vänta hela helgen. Gjorde NIPT exakt för en vecka sen...
    Du kan prova att logga in på Karolinska med bank-id. Det gjorde jag och kunde både se att det var normalt och vilket kön det är :). Jag gjorde mitt den 2/1 och det var klart igår den 9/1. :) Lycka till
  • Ida3434

    Nästa vecka ska jag göra ultraljud, kommer då vara i vecka 15 ( 14+5 ).
    Tror ni de kommer göra varginalt eller på magen då? 

  • Ida3434
    Granskott skrev 2019-01-16 21:33:14 följande:

    Går in i vecka 14 imorgon och kräks fortfarande som en katt. Hur har ni de andra med illamåendet? Och om det slutat, när slutade det för er?


    jag går in i v 15 på lördag och mår fruktansvärt illa. Har blivit sjukskriven nu pga det. 
  • Ida3434

    idag gjorde jag glukosbelastning för första gången. Väldigt äckligt men jag lyckades få ner allt utan att kräkas. 7.1 låg mitt värde på. 

  • Ida3434
    Carolaline skrev 2019-01-22 10:11:10 följande:

    Hurra! KUB gjord imorse och det såg fint ut! 1 på 20 000 så det är jag nöjd med! :) en livlig liten krabat som snurrade runt och gärna visade ryggraden. Så häftigt, jag ser SÅ fram emot v.18 när det är dags för RU.

    Ha en underbar dag gravidkompisar!


    åh vad häftigt :) vad skönt att det gick bra. 
  • Ida3434

    jag har hört att det är vanligt att könkromosomerna visar fel vid Nipt. Speciellt om man får svar att det är en flicka i magen. Orsaken är att de har sett fel och gjort kromosomanalys på mamman. Är det någon mer som har hört det eller tror ni man kan lita på det svar man fått vid nipt? 

  • Ida3434
    whippitwhippet skrev 2019-02-05 14:25:13 följande:
    Jag är som sagt sjukskriven pga illamående/kräkningar och har varit det sedan årsskiftet (plus två veckor innan jul också). Än så länge har det inte varit några problem med försäkringskassan, vilket är en ständig oro för mig!

    Ush stackare. Är det fortfarande lika illa?


     


    Jag är sjukskriven sen 4 veckor tillbaka men lär bli fortsatt sjukskriven. Känns som man är ensam om att må dåligt. Tycker "alla" verkar så pigga nu när det börjar närmar sig mitten av graviditeten.

  • Ida3434

    Sen igår kväll har jag märkt att det är pyttelite blod på pappret när jag torkar mig.  Det är en liten prick brunaktig färg men jag är livrädd att det ska eskalera. Det är inte varje gång jag är på toaletten men ett par gånger har det varit så.

    Har även ont i ena ljumsken och mensvärk.

    Någon som varit med om något liknande?

    Bebisen rör sig i magen, är i v 22 (21+3)

  • Ida3434

    Någon som vet hur lång leverenastid det är på Bugaboo donkey hos babyproffsen? :)

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL