• yagge

    Transportstyrelsen rånar lagligt

    Idag vaknade jag av att det plingade i telefonen. Mejl från Kivra, jag har en obetald trängselavgift som gått till Kronofogden. 3 kr har blivit 1103 kr och allt utanför min vetskap!

    Jag ska av misstag ha betalat 30 kr istället för 33 kr som det stod på fakturan. Samma månad som fakturan betalas flyttar jag till ny adress. Bokföringsadressen ändras på SKV.

    Påminnelse på påminnelse (för de obetalda 3 kronorna) ska tydligen ha skickats till min adress som återsänds till avsändaren liksom Transportstyrelsen som inte nånstans brytt sig om att ringa mig eller försöka kontakta på annat sätt. Nu hos Kronofogden, och inte ens det skulle jag veta om det inte var för Kivras mejl-påminnelse.

    När jag ringer TR och K hänvisas jag bara till att betala för att slippa anmärkning. Betalar in skiten och begär skriftlig omprövning. Nu återblir det att vänta. MEN JAG KÄNNER MIG RÅNAD OCH MAKTLÖS. 3 jävla kronor!! Vem står bakom mig om någon jävlig handläggare råkar ha en skitdag och beslutar att jag har fel?

    Fyy! Liksom jag har under hela min vuxenliv haft 504 fakturor och alla betalda utan anmärkning.

    Min fråga till alla bilägare där ute. Tycker inte ni att det galenskap med 500 kr påminnelseavgift från Transportstyrelsen???????

  • Svar på tråden Transportstyrelsen rånar lagligt
  • yagge

    Du tycker alltså att man illa tvunget måste göra eftersänding på ca 500 kr när man redan kontaktat varenda instans eller företag man har att göra med om den nya adressen. Och det är alltså verkligen okej för dig att företag tar ut 500 kr på första påminnelse när det dessutom rör sig om 3kr? Du låter inte mänsklig

Svar på tråden Transportstyrelsen rånar lagligt