• Tow2Mater

    Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?

    Maya84 skrev 2018-11-02 23:14:34 följande:
    Att det är deras "val", är väl uppenbart. Frågan är väl varför en butikskedja ska normalisera valet att behöva skyla sig, endast för att råka vara kvinna.
    Du menar de ska börja sälja plagget även i mansstorlekar.
  • Tow2Mater
    rocking skrev 2018-11-02 23:18:57 följande:

    Det enda problemet jag har med det är namnet de valt: Modesty.. Helt fel singnaler..


    Vad ska det kunna heta då; "sun-tan-lover"?
  • Tow2Mater

    De svenska barnen ska ju inte bli solbrända heller då de badar; de får avundsjukt tilla på andra barn som badar i badshorts:
    UV-kläder - Soldräkt i Lycra med 100% skydd

  • Tow2Mater
    K Kalle skrev 2019-01-16 22:28:03 följande:
    Nej. Anledningen till bikiniöverdelen år att kvinnans överkropp sexualiserats. Det är bättre att sluta med detta än att även sexualiserats mäns överkroppar.
    En man kan bada i t ex t-shirt, har inget med sexualisering att gora. Dessutom bättre så man inte bränner sig.
  • Tow2Mater
    K Kalle skrev 2019-01-27 10:09:15 följande:
    Ska man få sälja precis vad som helst? Även tortyrinstrument med din logik?
    Tror inte du hittar dem på Stadium. Kolla på ICA om du vill ha knivar, nålar och plastpåsar, vet inte riktigt vilka som säljer sågar, blåslampor, tänger, rep och sånt, men du kan säkert googla. Vilken sexshop som helst har väl iallafall dugliga handbojor, men du kanske måste hitta en speciellt SBDM inriktad shop for en hållbar piska.
  • Tow2Mater
    K Kalle skrev 2019-01-27 17:43:28 följande:
    Tror inte det du skriver om marknadsförs som tortyrinstrument. Men du skulle alltså vara OK med om de gjorde det? Om det dessutom stod i annonsen att de var till för att få kvinnor att lyda hade det varit OK så länge det fanns efterfrågan?
    Du menar Stadium i sina annonser marknadsför och säger burkinin är till för att få kvinnor att lyda?
  • Tow2Mater
    Maya84 skrev 2019-02-16 12:04:29 följande:
    Det är ibland nyttigt att tänka ett steg längre. En burka är inte bara ett klädesplagg, det är en symbol.
    Varuhus säljer inte tröjor med hakkors av naturliga anledningar  så varför ska de sälja symboler för förtryck? 
    Och säg inte att det inte är det, för det är det, annars förklara gärna varför det inte är det. Att hoppas och anta att alla muslimska kvinnor som skyler håret med slöja eller använder en "ärbar" våtdräkt, är ju fint, men de finns då de som blir tvingade och lever under förtryck, exakt såsom i tex Afghanistan där alla kvinnor är tvingade att skyla sig.
    I Sverige ser ingen som bär den om det är tvingade eller ej och därför ska den inte säljas. Simpelt.
    Stor skillnad. Att bära hakkors är straffbart eftersom det kan betraktas som hets mot folkgrupp. Det är inte burka. Och definitivt inte burkini.
  • Tow2Mater
    Xenia skrev 2019-02-20 23:59:20 följande:
    Ja, du tycks sakna förmåga att ta in vad jag säger. Du har redan bestämt att burkini alltid är förtryck och ska förbjudas. 

    Alla har rätt att bära symboler som visar vilken religion de tillhör. En kristen kan bära ett halsband med kors, en jude kan bära en kippa, en sikh kan bära turban. Eller något som visar vilket parti man tillhör (förutom hakkorset då). Det är inte förbjudet.

    Burkini är ingen "medeltidsdräkt", man hade inte baddräkter på den tiden. Det är en muslimsk baddräkt. I många kulturer skiljer man på mans- och kvinnokläder, det gjorde vi förr här också. (I praktiken är det också få män som bär kjol eller klänning, vi kanske borde förbjuda de kläderna för kvinnor då?)

    Om det är kvinnoförtryck att skylta med kvinnliga badkläder som avviker från manliga badkläder, så är det ju också kvinnoförtryck att skylta med hela baddräkter och bikinis? Kan du svara på den frågan?

    Du skiter i om vissa kvinnor vill bära burkini, så du vill förbjuda burkinin. Ja, det säger mig allt om hur viktig friheten för kvinnor att välja själv är. Du vet bäst, du vill förtrycka dem i frihetens namn.

     
    Kanske kjol och klänning borde förbjudas; då det ju är ett plagg för kvinnor att ge mannen enkel åtkomst närhelst han vill ;)
  • Tow2Mater
    K Kalle skrev 2019-04-25 11:00:47 följande:
    Det översta är till för att små barn inte ska skadas av solen. Det understa är till för att flickor/kvinnor inte ska fresta män, för att kvinnor ska ta ansvar för männens sexualitet och samtidigt inte ha rätt till sin egen. Ganska stor skillnad på syfte och funktion!!!
    Ska vi infora att bara de som koper en kniv med syfter att skära mat med ska få inhandla en i affären, medan den som vill kopa en kniv med syfte att morda någon med inte ska få inhandla en?
Svar på tråden Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?