• EmberEyes

    Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?

    Sjukt skruvade svarsalternativ, TS är bara ute efter att vinkla och polarisera frågan.

    Så länge en produkt är laglig att saluföra i Sverige så har en affärskedja rätt att sälja denna produkt.
    Det är betydligt mer relevant att ifrågasätta varför tobak och alkohol får säljas, än varför ett klädesplagg får säljas.
    Ska vi börja dra in på vilka produkter som får säljas ur ett könsförtrycksperspektiv så kanske porrindustrin ska få sig en ordentlig genomgång.

  • EmberEyes
    K Kalle skrev 2019-01-16 21:41:43 följande:

    Burkini finns endast för att dela upp ärbara och icke-ärbara kvinnor, för att befrämja könsapartheid.


    Är en "vanlig" bikini eller baddräkt till för att överbrygga könsapartheiden då menar du? Eller har du sett många modebilder och reklam-kataloger med män i halternecks?
  • EmberEyes
    K Kalle skrev 2019-01-16 21:53:51 följande:
    Ja kvinnor borde få bada utan överdel och nej det är inget fritt val att ha slöja. Det finns tonvis med socialt tryck och förväntningar även för de kvinnor som inte blir tvingade handgripligen.
    Det finns tonvis med socialt tryck och förväntningar på "västerländska kvinnor" att se ut på ett visst sätt också. Simpla saker som att raka benen eller armhålorna kan vara väldigt kontroversiellt, även 2018 (tänker inte diskutera 2019 ännu, eftersom det är för kallt att visa benen ). Eller att ha eller inte ha på en BH.
  • EmberEyes
    K Kalle skrev 2019-01-16 21:58:07 följande:
    Att få bada tillsammans endast iförda underklädesliknande plagg är motsats till könsapartheid. Egentligen borde kvinnor få bada utan överdel. Bättre kämoa för det än könsseparatism!
    Varför inte kämpa för att männen ska ha på sig överdelar? Åter ett praktexempel från att utgå från hur mannen har det som "normalen", istället för att titta på hur kvinnan har det, och sätta det för standard för alla...

    Och för den delen, varför ska "underklädsliknande plagg" vara normen för badkläder? Varför inte bada tillsammans i "underställsliknande plagg"? Vad är det som gör att dina vanor eller åsikter är de som ska vara normskapande?
  • EmberEyes
    K Kalle skrev 2019-01-16 22:30:20 följande:
    Tja det är så det ÄR. Det är inte jag som hittat på det.

    Oavsett är ANLEDNINGEN att man vill dela upp kvinnor i ärbara icke-ärbara. Varför tycker du att det är så positivt?
    Du förespråkar samma "könsapartheid" du påstår dig vilja göra dig av med. Jag vänder mig emot ditt upprätthållande av sexism. En ban på försäljning av bad-burkor kommer inte minska sexismen i samhället i stort eller för muslimska kvinnor specifikt.
  • EmberEyes
    Maya84 skrev 2019-01-17 00:09:10 följande:
    Kul också att du försöker försköna en symbol som vars uppgift är att se kvinnor som något som ska täckas över för att bli behandlade på ett visst sätt och kalla det "produkt". Du har ju tydligen inte greppat att det endast är kvinnor som har skyldigheten att skyla sig, INTE män, och ändå försvarar du det..underbart.
    Jag försvarar det fria valet. Jag som icke-muslim kanske hade velat ha en heltäckande baddräkt, men enligt dig så ska jag inte få lov att köpa det i butik.
  • EmberEyes
    Maya84 skrev 2019-01-17 00:59:02 följande:
    Poängen....är att det finns ett fritt val att bada heltäckande, halvtäckande, eller vad det nu man väljer, men att en kedja ska MARKNADSFÖRA en urgammal syn på att kvinnor ska skyla sig MER än vad mannen ska behöva, är fegt och visar att man inte har förstått tanken med detta klädesplagg eller vad den symboliserar.
    Vi lever i ett samhälle där du vet lika mycket som jag att vi inte är "fria" att bära vad som helst, efterssom vi lever i ett civiliserat samhälle. Om du ser en 89- årig man sitta på bussen naken, tror jag du skulle bli obekväm, men samtidigt försvarar du det fria valet?
     Men du är helt OK med att samma butik marknadsför en syn på kvinnor att de ska sexualiseras och exponeras och objektifieras mer än männen.

    Jag tycker att det är skillnad att hålla sig inom de lagar som finns i den nation man befinner sig i, men det kanske bara är jag? Den nakne gubben  på bussen bryter ju mot lagen, men har jag på mig en burkini eller en termo-overall på stranden (eller på bussen för den delen) så bryter jag ingen lag.
Svar på tråden Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?