• MsFry

    Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?

    Butiker får sälja vilka plagg de vill och kvinnor får ha på sig vilka plagg de vill.

    För ingen kan väl på allvar mena att staten ska reglera vad kvinnor har på sig?

  • MsFry
    K Kalle skrev 2019-01-27 10:13:16 följande:

    I detta fall är det kvinnornas bröder fäder mfl som dikterar vad kvinnorna ska ha på sig. Varför försvarar du det?


    Nu ljuger du. Försök att diskutera utifrån det jag faktiskt skriver istället för att hitta på saker. Välkommen åter.
  • MsFry
    K Kalle skrev 2019-01-27 17:46:22 följande:

    Nej jag hittar inte på. Om man lever i en hederskultur delas kvinnor in i ärbara och icke ärbara. Bland annat har bröder till uppgift att kontrollera att kvinnorna klär sig anständigt. Burkinin finns endast för att tillfredsställa de som vill skilja på anständiga kvinnor (som har burkini eller inte simmar alls) och de som är oanständigt.


    Du hittar på att jag försvarar sådant beteende. Välkommen igen att prova föra en argumentation baserat på det jag faktiskt skriver.
  • MsFry
    Maya84 skrev 2019-02-20 21:32:36 följande:

    Du har inte förstått vad jag skrev, det är ju tydligt. Är det så fruktansvärt svårt att ta in? Du svamlar så det blir komiskt. Ja, burka var ett skrivfel av mig, men den är  en symbol med exakt samma princip som slöja, hijab och burkini (som kommer från ordet burka), och syftet är att skilja på män och kvinnor genom ett klädesplagg som visar att det är kvinnans plikt att skyla sig inför mannen, och har inte så mycket att göra med "sandstormar".

    Ansvariga för förintelsen? Man kan ju undra om du är kapabel att tänka och resonera klart, det uttrycket var det extremt låg nivå på. En symbol som symboliserar att dela in människor i grupper  är en symbol OAVSETT vilket århundrade det kommer ifrån. Och detta snack att "folk får ju ha på sig vad dom vill" är sånt skitsnack ,då det är 100% fel, efterssom det inte är TILLÅTET med att ha på sig vad man vill i dagen samhälle.

    Du tycker själv att din "logik" med att sälja och skylta med ett symboliskt plagg som gör det fritt fram förvissa familjer med "överhuvud" kan ha möjlighet att förtrycka sin dotter eller fru emot hennes vilja? Det är faktiskt fullständigt skitsamma om vissa kvinnor vill ta på sig denna medeltidsdräkt, det bryr jag mig inte ett skit om, jag bryr mig om de kvinnor och flickor INTE har friheten att säga nej och välja själva och när detta skräp säljs mer och mer kommer då ock fler och fler tvingas bära detta mot sin vilja, utan att någon kan upptäcka detta, och detta ska butiker inte stödja, oki doki?

    Du svarade heller inte på frågan varför klädesplagg med syftet att skyla endast ett av könen, inte skulle vara förtryck.


    Och det du inte fattar är att ett förbud mot vissa klädesplagg enbart är att angripa symptomet av ett problem. Lite som att måla över fuktskador i ett hus, det hjälper INGET, utan förvärrar snarare problemet.

    Och vad blir konsekvensen av ett förbud av vissa plagg? Gäller förbudet alla människor? Får kvinnor ha våtdräkt? Sjalett på huvudet? Eller gäller det bara vissa kvinnor? Hur styr man sånt?

    Staten ska ALDRIG reglera hur kvinnor klär sig, slår vi in på den vägen är vi ute på jäkligt hal is.

    Vi ska motverka och bekämpa kvinnoförtryck genomgående på alla nivåer i samhället men det gör vi inte genom att reglera vad kvinnor får/inte får ha på sig.
  • MsFry
    K Kalle skrev 2019-02-26 07:27:37 följande:

    Kort kjol och kort klänning är frihetssymboler snarare. Dessa plagg är endast tillåtna i kulturer och samhällen med mer eller mindre jämställdhet. Gravt ojämställda och patriarkala kulturer och samhällen täcker kvinnorna och förnekar dem deras sexualitet.

    Med kort kjol kan man fresta männen om man vill och sedan nobba dem om man vill. Man kan locka de män man vill locka. I patriarkala samhällen vill de inte att kvinnor ska ha denna makt.


    Tänk Ryssland eller andra öststater. Där är det väldigt vanligt med med kortkort men mindre vanligt med jämställdhet.

    Kvinnors frihet och människors jämställdhet sitter inte i kvinnornas kläder.

    Om kravet på kvinnan är att ha åtsittande och avslöjande plagg för att bevisa sin frihet så blir det helt plötsligt tvärtom. Samhället ska alltså ge fan i att reglera kvinnors klädee.
  • MsFry
    K Kalle skrev 2019-02-26 11:18:02 följande:

    Ja visst ska de! Jag bara poängterar att det inte är i länder/kulturer där kvinnorna förväntas klä sig anständigt och täcka sig i långa klänningar och hög hals som är de jämställda. Patriarkala kulturer vill att kvinnans sexualitet inte ska vara synlig. Hon ska bara finnas till för en man och denna man ska hon inte själv locka och välja.


    På samma sätt är kortkort och djupa urringningar till för att behaga mäns krav på ögongodis. Att kalla det frihetssymboler är löjligt och okunnigt. Det finns ingen speciell frihet i höga klackar och muskorta kjolar.
  • MsFry
    K Kalle skrev 2019-02-26 11:43:25 följande:

    Nej det är frihetssymboler om man samtidigt har nolltolerans för våldtäkter och andra sexuella övergrepp. Man ska såklart inte vara tvungen att klä sig så, men om man vill få mäns uppmärksamhet ska det vara fullt tillåtet och inte hållas emot en om man skulle bli våldtagen.


    Eftersom det knappt finns något land där det fungerar så som du beskriver så funkar det bevisligen inte så.
  • MsFry
    K Kalle skrev 2019-02-26 11:43:25 följande:

    Nej det är frihetssymboler om man samtidigt har nolltolerans för våldtäkter och andra sexuella övergrepp. Man ska såklart inte vara tvungen att klä sig så, men om man vill få mäns uppmärksamhet ska det vara fullt tillåtet och inte hållas emot en om man skulle bli våldtagen.


    Eftersom det knappt finns något land där det fungerar så som du beskriver så funkar det bevisligen inte så.
  • MsFry
    oanonym skrev 2019-02-26 12:57:54 följande:

    Hur ska samhället reagera om vissa kvinnor blir tvingade till vissa plagg av sin familj, vänner, religiösa ledare m.m.?

    Jag håller egentligen med dig, men finns det ingen gräns för när samhället ska säga stopp?

    Hur hade du reagerat om tjejer i skolan var tvungen (av sin familj) att ha kort kjol, t.ex?


    En orosanmälan till soc kanske? Jag är faktiskt dåligt insatt i vad skolor har för skyldigheter och metoder gällande situationer där barn lever i familjer där deras integritet och rättigheter kränks. Men jag antar att det finns någon sorts rutin för det.
  • MsFry
    oanonym skrev 2019-02-26 14:26:58 följande:

    Ja, så samhället ska alltså lägga sig i?


    Om barn utsätts för tvång av kränkande natur ja. Det oavsett vad det gäller. Självklart.

    Men nu pratar vi om vuxna kvinnors val av kläder.
Svar på tråden Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?