Inlägg från: SupersurasunkSara |Visa alla inlägg
  • SupersurasunkSara

    jag och mamman två olika nivåer

    Jag är ju nu ett fruntimmer, så välj själv om du vill ta till dig det jag skriver eller inte

    Du och mamman måste vara aktiva i er föräldraskap båda två.  Varför orkar hon inte och varför är hon handfallen? Är det stressigt för er 'överallt', på jobb och hemma? Om inget sånt finns men hon är mer intresserad av mobilen får du fundera på er framtid tillsammans. Hur vill du leva med barnen? 

    Nåväl. Barn glömmer fort, särskilt de yngre. Det gäller att påminna och påminna och påminna. Lågaffektivt bemötande kan man läsa om, barn behöver inte ha en diagnos för att må bra av det. 


    Beröm barnen massor när de gör rätt, 'så trevligt att du pratar i lagom samtalston, det blir så mycket roligare att lyssna och så mycket lättare att höra vad du säger' osv. (Mitt bonusbarn skrek mycket i början när han var här, men jag sa att jag inte hör när man talar så högt och lyssnade alltid noga när han sänkte rösten, det fungerade kanonbra


    Springer de för att de är rastlösa, erbjud en uteaktivitet där de kan springa om de vill. Kan ni inte gå ut just då, sätt på musik och dansa loss  

    Erbjud dem att vara med vid matlagning, tvättsysslor etc. Gör städandet till en lek. 'Hur många leksaker/saker som ligger på fel plats får ni ihop tillsammans på 5 min?' Och sen läggs de på rätt plats, hjälp dem om de behöver. 

    Om barnen inte lyssnar/lyder får ni ge dem konsekvenser. Gör lika var gång så det blir tydligt. Förklara också varför det är viktigt att de gör som ni säger. Barn vet inte automatiskt varför det är olämpligt att springa inomhus och tjoa. 


     

Svar på tråden jag och mamman två olika nivåer