Vad har ni på Julbordet?
Vi kör ganska traditionellt, älskar julmaten, framförallt fiskrätterna. Vi har typ 5 olika sorters sill, alla hemgjorda. Jag brukar försöka hitta en ny sort varje år, och behåller favoriterna, just nu har vi alltid minst vitlöksssill och rödlökssill.
Vi har gravad lax, ibland kall- eller varmrökt lax, ibland inkokt lax.
Hemgjorda köttbullar och prinskorv, vi säger att det är till barnen, men alla äter
Julskinka tycker jag själv är överflödigt, men det finns på julbordet för andra som vill ha. Likaså Jansson gillar jag inte, men det finns ändå. Däremot gjorde jag ett år en jansson-variant med gravad lax och kapris som blev supergod.
Sen varierar det lite, jag har gjort grönkålspaj med ädelost ett år som var jättegod, förra året gjorde vi grönkålssallad med granatäpple, fetaost och rostade solrosfrön som var jättegod, den får nog fortsätta finnas på vårt julbord.