Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Vad har ni på Julbordet?

    Vi har långkål (grönkål som är förvälld i skinkspad, hackad och sedan stuvad i grädde). Svågern bidrar med skånsk brunkål.

    Som barn fanns det alltid sillsallad (rödbetor, äpplen, sill, möjligtvis lök) som serverades med grädde och hackat ägg (nej, det finns inte kvar längre, ingen som äter). Jag gör egen leverpastej.

  • sextiotalist
    BossHoss skrev 2018-11-16 11:37:28 följande:

    Är det bara jag som vill ha mamma scans kötbullar och inte hemmagjorda?


    Ingen aning, för här hemma serveras det aldrig Mamma Scans, utan här är det bara hemgjorda, även till vardags.


  • sextiotalist
    Anonym (trad) skrev 2018-11-16 12:13:14 följande:
    Köttbullar är det jag typ minst av allt vill ha på julbordet. Det är vardagsmat för mig och vi äter det en massa andra dagar.

    Men barnen brukar ju gilla köttbullarna när de är små så därför har vi haft det. Då blir det färdiga = minsta möjliga ansträngning.

    Den goda "riktiga" julmaten lägger vi lite mer tid på. Och ju äldre barnen blir desto mindre vill de ha köttbullar och övergår till att äta mer av laxen, salladerna och goda gratänger. Nu är nästan alla barnen i släkten förbi köttbullestadiet så snart kan vi sluta ha det på julbordet :)
    Äter inte ofta köttbullar, kanske max en eller två gånger i månaden. Men mina julköttbullar är kryddade med kryddpeppar, så är de väldigt små och här går de åt som smör. Spelar ingen roll hur många jag har med mig, alla tar slut (och då är det endast vuxna :) )
  • sextiotalist
    Anonym (trad) skrev 2018-11-16 13:28:30 följande:
    Samma här - köttbullar ca 1-2 ggr per månad - och det tycker jag är ofta! Vardagsmat!

    Vi hade också såna kryddade förut när vi tyckte att de hörde till. Men inga vuxna ville ju ha köttbullar så nu kör vi köttbullarna mest som barnmat till småttarna. Om jag går på julbord på restaurang tar jag aldrig av köttbullarna, trist att bli mätt på köttbullar när det finns så mycket gott :)
    Jag äter inte köttbullar på restaurant-julbord. Fast på vårt julbord går de åt, även om det bara är vuxna.
    Däremot så är det inte många som äter av revbenspjäll, men sillen och annan fisk, den ryker
  • sextiotalist
    Anonym (trad) skrev 2018-11-16 14:47:38 följande:
    Ja, vi har skalat bort allt som ingen egentligen äter. Det är ju så skönt att bara ha favoriterna istället för en massa måsten från förr.

    Och det är ju toppen att ni har köttbullar som äts upp och att vi inte har köttbullar eftersom ingen äter dem (förutom småbarnen då som får köpe-köttbullar).
    Vi har skalat bort massor, när jag växte upp så hade mina föräldrar bruna bönor på julbordet.

    Tycker det är trist att du ser köttbullar som barnmat.
Svar på tråden Vad har ni på Julbordet?