Inlägg från: Anonym (Sysyeryster) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sysyeryster)

    Vad har ni på Julbordet?

    Gravar laxen själv, en med dill och en med koriander och en med Konjak. Vi lägger också in egen sill och oftast har vi currysill, senapssill, sherrysill, glasmästarsill och ingefärssill.

    Sen utöver sill och lax har vi ägghalvor med räkor och majonnäs, grönkålspaj, skinka, egengjorda köttbullar och Janssons, prinskorvar, revbensspjäll, potatis, rödbetssallad och gubbröra.

    Vi är många på julafton så alla får bidra :)

  • Anonym (Sysyeryster)
    Anonym (Hepp) skrev 2018-11-19 08:54:22 följande:

    Föredrar blandfärs eftersom nötfärs är torrare - fast har man grädde i kanske det kompenserar?


    Håller med. Blandfärs blir mycket saftigare.
  • Anonym (Sysyeryster)
    klyban skrev 2018-11-28 18:31:39 följande:

    Det är dominerande traditionell julmat, men sen gör jag en del som går lite utanför.

    Som tapas citronkyckling, mongolien vingar, och typ såna saker, och 2-3 av dom, brukar ta slut snabbt.

     

    Ser vi har en köttbulle diskussion, om man använder nötkött, så kan man bara inte steka på utan bry sig och misshandla köttbullarna till övertillaga dom och göra dom torra.

    Utan kör man nöt, får man först se till inte köpa Svensk 10% nötfärs(då det är för lite fett för en bra köttbulle/hamburgare), sen pricka temperaturer bättre.

    Så slipper man ALLTID torra köttbullar på nöt.

    En sak kan vara steka dom i stekpannan och få fin färg hastigt, sen lågtemp i ugnen tills man når mål temperaturen.


    Då går nötfärsen bort för mig. Vill inte köpa något annat än svensk nötfärs. Därför är blandfärs perfekt.
  • Anonym (Sysyeryster)
    klyban skrev 2018-11-29 14:02:28 följande:

    Det går ju beställa med enkelhet.

    Men den tråkiga 10% som vi började med i Sverige är ju galen.


    Vart beställer du ifrån då?
  • Anonym (Sysyeryster)
    klyban skrev 2018-11-29 15:15:58 följande:

    Affärer som kan mala åt dig(Vi har ett gäng i vår stad, men man får leta lite idag mot innan), eller så gör du det själv.

    Men någonstans mellan 20-25% fett är att föredra.


    Aha då missförstod jag dig när du skrev att du inte köper svenskt.
Svar på tråden Vad har ni på Julbordet?